Ιδιοκτήτης φούρνου μόλις 34 ετών αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα για όσους τα έχουν ανάγκη

by Τόνια Τζαφέρη
Ιδιοκτήτης φούρνου μόλις 34 ετών αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα για όσους τα έχουν ανάγκη

Ιδιοκτήτης φούρνου: Διατηρεί φούρνο στον Βόλο και βοηθά καθημερινά συνανρθώπους του

Ιδιοκτήτης φούρνου: Έχουμε ανάγκη από περισσότερες τέτοιες ειδήσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Χάρη σε ανθρώπους που διατηρούν ακόμη το αίσθημα αλληλεγγύης, μεταδίδουν και σε εμάς ευχάριστα συναισθήματα.

Αφορμή στάθηκε ένας ιδιοκτήτης φούρνου από τον Βόλο. Ο οποίος αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα για τα παίρνουν δωρεάν όσοι έχουν ανάγκη.

Εκεί μπορεί κανείς λίγο μετά τις 22.00 να βρει μια σακούλα αγάπης. Εκείνη περιέχει ψωμιά, κουλούρια, τυρόπιτες, σάντουιτς για τα άτομα που έχουν ανάγκη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», υπάρχει ένας φούρνος στον Βόλο, οι ιδιοκτήτες του οποίου κάθε βράδυ, αφήνουν στην πόρτα του καταστήματος τους μία σακούλα γεμάτη με τα προϊόντα που δεν έχουν πουλήσει. Ψωμιά, κουλούρια, τυρόπιτες, σάντουιτς είναι εκεί για όσους έχουν ανάγκη, λίγο μετά τις 22:00.

Ιδιοκτήτης φούρνου αφήνει ότι δεν πούλησε στην πόρτα του

Όπως εξήγησε ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του φούρνου Farine, ο Χρήστος Κίτσιος η ιδέα τους ήρθε το 2015: «Απέναντι από το μαγαζί βρίσκονται κάδοι σκουπιδιών όπου εμείς και το γειτονικό μανάβικο πετούσαμε τα περισσεύματα. Εβλεπα πολύ κόσμο να ψάχνει στους κάδους τα βράδια για το ψωμί και τα φρούτα που πετούσαμε.

Και τότε σκεφτήκαμε πως αφού καθημερινά πετάμε τόσα πράγματα. Γιατί να μην τα βάζουμε σε καθαρές σακούλες και να τα αφήνουμε έξω από το μαγαζί. Ώστε να μην ψάχνει ο κόσμος που έχει ανάγκη στα σκουπίδια;».

Κι έτσι ξεκίνησαν να κρεμιούνται έξω από την πόρτα του φούρνου, μετά το κλείσιμο, οι πρώτες σακούλες με τρόφιμα κι ένα χαρτάκι που έγραφε «Καθαρό φαγητό». Ο καλός φούρναρης από τον Βόλο ήθελε να προσφέρει…

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του φούρνου στον Βόλο

Όπως επισημαίνει, αυτό που κάνει την κίνηση αυτή ακόμη πιο σημαντική. Είναι το γεγονός πως οι άνθρωποι που παίρνουν τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με κανέναν. Καθώς το κατάστημα είναι κλειστό. Δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις για την ανέχειά τους ή να ντραπούν για αυτή.

«Είναι άνθρωποι που ντρέπονται πολύ», αναφέρει ο Χρήστος. «Εχει τύχει πολλές φορές να παραμείνω για λίγο έξω από το μαγαζί αφού έχουμε κλείσει μιλώντας με κάποιον. Και τους έχω δει να περιμένουν διακριτικά λίγο πιο μακριά μέχρι να απομακρυνθούμε.

Εχει τύχει να δω να παίρνει φαγητό από τη σακούλα ακόμη και άνθρωπος που τον γνώριζα και θεωρούσα πως δεν έχει ανάγκη. Κι όμως, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τελικά, τί μπορεί να περνάει ο καθένας στο σπίτι του», επεσήμανε ο φούρναρης στο τέλος.

Προτεινόμενα