Ηλικιωμένη γυναίκα αποφοίτησε στα 87 και με διατριβή γραμμένη εξ ολοκλήρου με το χέρι

by Τόνια Τζαφέρη

Ένα μεγάλο μυαλό και μια μεγάλη καρδιά – Η ιστορία της Luisa

Μια ηλικιωμένη κυρία αποφοίτησε στα  87 και  έγραψε τη διατριβή της εξ ολοκλήρου με το χέρι.

Αλλά ας την γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από τη ζωή και τις σπουδές της, γιατί αυτή η γλυκιά κυρία αξίζει το θαυμασμό και την αναγνώριση. Η Luisa γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά μετανάστευσε στη Βραζιλία πριν από 40 χρόνια, αφού πέρασε τη Νότια Αμερική κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από αρκετά ταξίδια σταμάτησε στο Σαν Πάολο όπου ζει ακόμα. Μετά από την απώλεια του συζύγου και της αδελφής της, η Luisa αποφάσισε να εγγραφεί στο πανεπιστημιακό μάθημα επιστήμης των τροφίμων.

Κατάφερε έτσι να αποφοιτήσει στα 87 της χρόνια και μάλιστα με άριστα.

Ηλικιωμένη γυναίκα αποφοίτησε στα 87 και με διατριβή γραμμένη εξ ολοκλήρου με το χέρι

Οι δηλώσεις από την αξιοθαύμαστη 87χρονη απόφοιτη

«Δεν θα ξοδέψω  τις υπόλοιπες μέρες μου κλειδωμένη στο σπίτι να κλαίω», είπε αυτή η υπέροχη γυναίκα, και έτσι έδωσε  στον εαυτό της με βούληση και θάρρος και άρχισε.

Μου ομολόγησε ότι φοβόταν ότι δεν θα γινόταν αποδεκτή από ανθρώπους πολύ νεότερους της, αλλά ο φόβος αυτός εξαφανίστηκε πολύ   γρήγορα.

Πράγματι, την ημέρα της αποφοίτησής της, το πανεπιστήμιο ήταν γεμάτο από νέους που έδωσαν την εκτίμησή τους και την αγάπη τους,

κάνοντάς την να ξεχάσει την έλλειψη κάποιου μέλους της οικογένειας που η Luisa δεν μπορούσε να έχει δίπλα της.

Ηλικιωμένη γυναίκα αποφοίτησε στα 87 και με διατριβή γραμμένη εξ ολοκλήρου με το χέρι

Η Luisa εξέφρασε την πρόθεσή της να μην αφήσει αυτή τη δέσμευση που την κρατά ενεργή και πάντα πρόθυμη να μάθει. Στην πραγματικότητα, θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της!

Προκειμένου να βοηθήσει τις κοινότητες των νέων που έχουν ανάγκη, η Luisa αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές ξένων γλωσσών.

Έτσι, με την ίδια δέσμευση όπως πάντα, ξεκίνησε μια γερμανική και γαλλική γλώσσα!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν