Ιστορία ανθρωπιάς και παιδείας: Μπαμπάς ρώτησε ιδιοκτήτρια καφέ αν ο ανάπηρος γιος του μπορεί να μπει κι εκείνη έδωσε τη πιο καθηλωτική απάντηση

ΑμεΑ: Η ιδιοκτήτρια καφέ που παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και παιδείας

Ιστορίες όπως αυτή που θα ακολουθήσει μας χαρίζουν ελπίδα πως μπορεί ο κόσμος να γίνει καλύτερος με περισσότερη ενσυναίσθηση. Ένας μπαμπάς με το παιδάκι του ζητάει άδεια για να μπει σε μια παμπ και η απάντηση της ιδιοκτήτριας φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Ένας μπαμπάς επισκέφτηκε μια καφετέρια με τον μικρό του γιο. Ο πατέρας ρώτησε την ιδιοκτήτρια καφέ αν μπορεί να μπει ο ανάπηρος γιος του στο μαγαζί της. Το παιδί χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Ο πατέρας ανησυχούσε ότι ο κόσμος θα έφευγε από την καφετέρια “The Barrel Chapeltown” εάν το αγόρι κουνούσε συνεχώς τα χέρια του και έκανε δυνατό θόρυβο.

Στην αρχή, η ιδιοκτήτρια είπε ότι ξαφνιάστηκε με την ερώτηση του πατέρα. Ωστόσο, αντί να τους απομακρύνει, ήταν αποφασισμένη να κάνει τον πατέρα με τον γιο του να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι.

Η απάντηση της ιδιοκτήτριας για το παιδάκι με αναπηρία

«Είναι θλιβερό ότι στην σημερινή εποχή κάποιος νιώθει την ανάγκη να ρωτήσει κάτι τέτοιο. Αυτό συνέβη μετά τον αγώνα της Αγγλίας και στην παμπ είχαμε μερικούς γονείς με τα παιδιά τους. Ήμουν σαστισμένη και τον ρώτησα γιατί ρωτάει. Αλλά μου είπε ότι ο γιος του κάνει μερικές φορές δυνατούς θορύβους και κουνάει τα χέρια του. Φάνηκε νευρικός όσο περίμενε την απάντησή μου κι αυτό ράγισε την καρδιά μου. Πρέπει να είναι καταστροφικό για έναν γονέα να νιώθει έτσι. Ο άντρας ανέφερε ότι είχε βγει έξω με την οικογένειά του πριν από λίγες εβδομάδες και οι άνθρωποι έκαναν σχόλια γιατί ήθελαν να βγουν για ένα ήσυχο γεύμα. Του είπα ότι ήταν φυσικά ευπρόσδεκτος και πως όποιος πελάτης έκανε σχόλιο για το γιο του θα έφευγε ο ίδιος».

Η ιδιοκτήτρια καφέ και η αντίδραση του κόσμου στα social media

steph tate 2.jpg

Η κ. Tate μοιράστηκε την ιστορία της στη σελίδα της παμπ στο Facebook. Έλαβε χιλιάδες likes και κοινοποιήθηκε επίσης χιλιάδες φορές.

Έγραψε: «Αν κάθεστε στο σπίτι με ένα παιδί, έναν σύντροφο ή έναν φίλο σας με αναπηρία και αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να πάτε οπουδήποτε εξαιτίας του φόβου ότι κάποιος θα σας σχολιάσει, σας προσκαλώ να έρθετε εδώ. Εάν βρω κάποιον που κάνει αρνητικά σχόλια ή είναι αγενής, θα του ζητήσω να φύγει ο ίδιος».

Αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν το μήνυμα της ιδιοκτήτριας από όλες τις γωνιές της γης.

«Η ανταπόκριση που έλαβα ήταν συντριπτική – δεν μπορούσα να πιστέψω τις ειδοποιήσεις που είχα την επόμενη μέρα. Είναι ωραίο να έχεις τέτοια υποστήριξη και ελπίζω ότι αυτό θα δώσει ένα θετικό μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους», ανέφερε μέσω του διαδικτύου η Kate.

Έχουμε ανάγκη από τέτοιες συμπεριφορές, τέτοιες κινήσεις, τέτοιες ιστορίες και πρέπει να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να σκέφτονται και να πράττουν με έναν τρόπο που θα έπρεπε να είναι δεδομένος, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Related posts

Πανελλήνιος Θρήνος: Πέθανε πασίγνωστη, αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός

Με τρεμάμενη φωνή η Ματίνα Παγώνη: Αν είχε κάνει αυτό η Ντέμη Γεωργίου θα είχε σωθεί

Η Δανάη Μπάρκα πήγε στο πιο όμορφο μέρος και πόζαρε χαλαρή δείχνοντας τα καλλίγραμμα πόδια της