Καθάρισμα παντζουριών: Ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν από καθαριότητα

by Εύα Ζαχαριάδη

Καθάρισμα παντζουριών: Γρήγορα και εύκολα καθαρίστε μ’ αυτόν τον τρόπο

Το καθάρισμα παντζουριών είναι μια δύσκολη δουλειά και θέλει κόπο. Όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να γίνει πιο εύκολος ο καθαρισμός των παντζουριών σας. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και τα παντζούρια σας θα λάμπουν.

Τα υλικά που πρέπει να έχετε για το καθάρισμα των παντζουριών

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών, αφού θεωρούν ότι μόνο εκεί λερώνονται.

Καθάρισμα παντζουριών: Ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνετε να αστράφτουν από καθαριότητα

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ πιο εύκολο. Μπορείτε να τα καθαρίσετε ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Στην συνέχεια, παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα που αναφέραμε, τρίψτε τα παντζούρια σας.

Ο τρόπος για να καθαρίσετε και από μέσα τα παντζούρια

Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα, εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, έτσι ώστε να μαζέψετε την πολύ σκόνη.

Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων με ένα βετέξ. Βουτήξτε αρχικά το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε στην συνέχεια τα παντζούρια σας. Τέλος, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν