Κάθε χρόνο φιλοξενώ την κόρη μου και τα εγγόνια μου στο χωριό αλλά φέτος θέλω την ησυχία μου. Κακό είναι;

Κάθε χρόνο φιλοξενώ την κόρη μου και τα εγγόνια μου στο χωριό αλλά φέτος θέλω την ησυχία μου. Κακό είναι;

Αληθινή ιστορία αναγνώστη: Κάθε χρόνο φιλοξενώ την κόρη μου και τα εγγόνια μου στο χωριό αλλά φέτος θέλω την ησυχία μου. Κακό είναι;

Αληθινή ιστορία αναγνώστη: Η Κατερίνα είναι 60 χρονών. Έχει τρία παιδία και είναι όλα τους παντρεμένα, και από εκείνα έχει αποκτήσει τα 7 εγγονάκια της. Είναι χωρισμένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κατάφερε να βγει στη σύνταξη σε σχετικά νεαρή ηλικία και έτσι κατάφερνε πάντοτε να είναι κοντά στα εγγόνια και στα παιδιά της για ό,τι την χρειάζονταν.

«Την πορεία μου την ακολούθησε και η μικρότερη κόρη μου, η οποία χώρισε σχετικά νωρίς από το σύζυγό της και τώρα μεγαλώνει τα τρία της παιδιά μόνη της. Η αλήθεια είναι πως παραμελώ τα άλλα μου παιδιά και δίνω λίγο παραπάνω προσοχή σε εκείνη. Μιας και είναι η μόνη που έχει τρία παιδιά σε αντίθεση με τα άλλα μου παιδιά που έχουν δύο και είναι και εντελώς μόνη της»

«Αυτό που φοβάμαι είναι ότι η κόρη μου έχει κάπως ψιλοβολευτεί με τη βοήθεια που της παρέχω και τα περιμένει όλα έτοιμα. Τι εννοώ με αυτό; Η κόρη μου είναι εκπαιδευτικός και διορισμένη και κάθε καλοκαίρι που τα σχολεία κλείνουν για τρεις μήνες παίρνει τα παιδιά της και έρχεται στο χωριό όπου περνώ και εγώ τα καλοκαίρια μου και κάθονται μαζί μου όλο το διάστημα που διαρκεί η άδειά της»

Κάθε χρόνο φιλοξενώ την κόρη μου και τα εγγόνια μου στο χωριό αλλά φέτος θέλω την ησυχία μου. Κακό είναι;

Το αληθινό της ιστορίας μιας αναγνώστριας για την κόρη της και τα εγγονάκια της

«Δεν λέω, χαρά μου είναι να έχω το παιδί μου κοντά και τα εγγόνια μου. Δεν μπορώ και τρεις μήνες σερί. Θέλω και εγώ να ξεκουράζομαι, γιατί στην Αθήνα όλο το χειμώνα τρέχω πέρα-δώθε και κουράζομαι πάρα πολύ και ας μην εργάζομαι. Εργασία είναι και αυτή, να τρέχεις καθημερινά σε τρεις διαφορετικούς δήμους. Να πλένεις, να μαγειρεύεις, να σκουπίζεις και να πηγαινοφέρνεις τα παιδιά στο σχολείο, επειδή οι γονείς τους δουλεύουν. Θέλω και εγώ λίγο το καλοκαίρι να ξεκουραστώ. Όχι να έχω την κόρη μου μπάστακα με τρία μικρά παιδιά που είναι και πολύ ζωηρά»

«Τα άλλα μου δύο παιδιά παραπονιούνται γιατί θέλουν και αυτά να έρθουν στο χωριό λίγες μέρες το καλοκαίρι. Δεν μπορούν όμως, γιατί δεν υπάρχει χώρος να κοιμηθούμε όλοι. Τι μπορώ να κάνω όμως;»

«Θέλω να ξεκουραστώ, θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Θέλω να μείνω λίγο μόνη μου αλλά πώς να της το πω; Δεν έχω κανένα θέμα να τη βοηθήσω οικονομικά και να τις πληρώσω εγώ τη διαμονή και τα μεταφορικά. Να πάρει τα παιδιά της και να πάνε κάπου αλλού, αλλά δεν θέλω να το πάρει στραβά. Έχω και εγώ λίγη ανάγκη να χαρώ το καλοκαίρι μου όπως θέλω χωρίς παιδιά και εγγόνια στο κεφάλι μου. Όλη τη χρονιά μία χαρά στο πλευρό τους είμαι σε ό, τι με χρειαστούν και κάνω τα πάντα. Πρέπει δηλαδή και το καλοκαίρι στο χωριό;»

Προτεινόμενα