Κατιάνα Μπαλανίκα: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια, τα οικονομικά προβλήματα, η μετακόμιση στο εξωτερικό και οι επισκέψεις στον ψυχολόγο

Κατιάνα Μπαλανίκα: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια, τα οικονομικά προβλήματα, η μετακόμιση στο εξωτερικό και οι επισκέψεις στον ψυχολόγο

Κατιάνα Μπαλανίκα: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Στις 20/08/1949 γεννήθηκε η Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Κατιάνα Μπαλανίκα και μάλιστα αδελφή της είναι η τραγουδίστρια Sigma Fay. Πήγε στο Αμερικανικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το Pierce College ενώ μικρή ήθελε να γίνει αρχαιολόγος. Η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε κι έκανε πέντε παιδιά (τρεις κόρες και δίδυμα αγόρια) και ο πατέρας της από τον δεύτερο γάμο του, άλλο ένα, αγόρι.

Η προσωπική ζωή της Κατιάνας Μπαλανίκα

Για τέσσερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν σύντροφος του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Μαρίνου. Το 1975 παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία Στηβ Κακέτση, με τον οποίο απέκτησε τον γιο της Ασημάκη το 1976, ενώ χώρισαν το 2000. Ο γιος της Μάκης παντρεύτηκε το 2012 και το 2013 απέκτησε την κόρη του, που πήρε το όνομα της δημοφιλούς ηθοποιού.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως: τον Δάκη, την Πωλίνα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Αλέξανδρο Ρήγα, την Κάτια Δανδουλάκη, την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Ελένη Ράντου, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Σάκη Μπουλά κ.ά.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα τα τελευταία χρόνια απείχε από την τηλεόραση και από το θέατρο ενώ είχε αρχικά μετακομίσει στο Λονδίνο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στην Αμερική.

Η Κατιάνα είχε πει: «Μακάρι να είχα δουλειά εδώ στο Λονδίνο και θα έμενα για πάντα. Πονάω την πατρίδα μου, μου έδωσε χαρές, μου έδωσε ζωή, όμως την κατέστρεψαν. Την έκαναν σκουπίδι. Η Ελλάδα δεν άξιζε τέτοια μεταχείριση. Ωστόσο έρχομαι συχνά πυκνά στην Ελλάδα, γιατί -μην ξεχνάμε- είναι οι ρίζες μας. Όπως έχουν γίνει τα πράγματα… τίποτα δεν με κρατάει στην Ελλάδα. Μακάρι να είχα δουλειά σε θέατρο εδώ στο Λονδίνο και θα έμενα για πάντα».

Η Κατιάνα Μπαλανίκα είχε πει: “Έχω δύο εγγονές, έξι και δυόμιση… Η πρώτη είναι η Κατιάνα. Η μάνα μου ήθελε να με πει έτσι, αλλά δεν μπορούσαν να με βαφτίσουν, οπότε με βάφτισε Αικατερίνη-Ιωάννα. Και την εγγονή μου έτσι την βάφτισε ο γιος μου αλλά την φωνάζει Κατιάνα…”

Κατιάνα Μπαλανίκα: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια, τα οικονομικά προβλήματα, η μετακόμιση στο εξωτερικό και οι επισκέψεις στον ψυχολόγο

Κατιάνα Μπαλανίκα: Η ενασχόληση με το θέατρο

Τα παιδικά της χρόνια ήταν λίγο δύσκολα είχε περιγράψει η Κατιάνα Μπαλανίκα γιατί ζούσα σε μια κατάσταση όπου όλα έπρεπε να τα κάνουμε στα κρυφά μέσα στο σπίτι. “Δεν μπορούσαμε να ζούμε φανερά. Ήταν όλα κρυφά. Κι έτσι έγινα ένα παιδί που έπρεπε όλα να τα κρύβω. Και γι΄αυτό είμαι “τάφος”. Από μένα δεν μπορείς να πάρεις μυστικό. Ακόμα και o μεγαλύτερος εχθρός μου, αν μου έχει εκμυστηρευτεί κάτι, δεν θα το πω ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσω, ποτέ.
Άρα το θέατρο ήταν ένας τρόπος να καλύψω και την δειλία που είχα μέσα και να κάνω το κρυφό, φανερό. Γιατί μέσα σε όλο αυτό, φοβόμουν τα πάντα”.

Κατιάνα Μπαλανίκα: Τα άγνωστα παιδικά χρόνια, τα οικονομικά προβλήματα, η μετακόμιση στο εξωτερικό και οι επισκέψεις στον ψυχολόγο

Κατιάνα Μπαλανίκα: Οι επισκέψεις στον ψυχολόγο

Το 2012 η Κατιάνα Μπαλανίκα είχε παραδεχτεί δημόσια πως επισκέπτεται τακτικά τον ψυχολόγο της λέγοντας: “Τα φάρμακα που παίρνω έχουν παρενέργειες. Κουράζομαι εύκολα. Όλα αυτά που συμβαίνουν με τσακίσανε” είχε πει χαρακτηριστικά  αποκαλύπτοντας ότι είχε οικονομικό πρόβλημα”.

Η ηθοποιός είχε συνεργαστεί με τον Αλέξανδρο Ρήγα στην επιθεώρηση του πρώτου “Ζείτε Παίδες Ελλήνων”.

Οι αναμνήσεις της δεν ήταν καθόλου θετικές και τότε είχε αποκαλύψει με πικρία πως είχε απευθυνθεί σε δικηγόρο. Συγκεκριμένα είχε πει: “ Στην παράσταση με είχαν να κάνω μόνο μια έναρξη και ένα φινάλε και δεν είχα κανένα δικαίωμα να κάνω κάτι άλλο. Τι άλλο να μου κάνουνε; Έλεγαν όταν αποχώρησα από την παράσταση ότι είμαι άρρωστη και ακόμα μου ζητάνε να υπογράψω κάποια χαρτιά για κάποια δικαιώματα της παράστασης. Παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο, αλλά αδιαφορώ πλήρως. Τους λέω να τα κανονίσουν με τη δικηγόρο μου”.

Σήμερα, πρωταγωνιστούσε στο θέατρο αλλά έσπασε το ισχίο της με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί μέχρι να επανέλθει η υγεία της.