Κεραμική εστία: Ο πανέξυπνος τρόπος να κάνετε τα μάτια της κουζίνας να λάμπουν

by Τόνια Τζαφέρη

Κεραμική εστία: Εναλλακτικοί τρόποι για να τους καθαρίσεις

Είναι ένα συστατικό το οποίο έχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στα κέικ και τα φαγητά που χρειάζεται. Ωστόσο έχει πολλές περισσότερες χρήσεις απ’ όσες μπορείς να φανταστείς. Και ναι! η μαγειρική σόδα, είναι ένα από τα προϊόντα που θα κάνει θαύματα στην κεραμική σου εστία…

Η λύση είναι μία σίγουρα την έχετε ξανακούσει αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν χωρίς να έχουν γρατζουνιές.

Αυτό θα το καταφέρουμε με την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα και δύο πανάκια, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο.

Πώς να καθαρίσεις την κεραμική σου εστία με μαγειρική σόδα

Ρίχνουμε πάνω στα μάτια την μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους και με το στεγνό πανάκι τρίβουμε (όχι με πολύ δύναμη) όλες τις επιφάνειες. Έπειτα, κάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρεγμένο πανάκι, ενώ φροντίζουμε η σόδα να πάει παντού. Τέλος, ξεπλένουμε καλά τα πανάκι και καθαρίζουμε τις επιφάνειες από τα υπολείμματα σόδας. Έτοιμη!

Κεραμική εστία: Ο πανέξυπνος τρόπος να κάνετε τα μάτια της κουζίνας να λάμπουν

Δεν είναι λίγες οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κανείς δεν γνώριζε μα τελικά αποδείχθηκαν σωτήριες λύσεις. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και να μας χαρίσει μικρά θαύματα τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς.

Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί μια μικρή εστία φωτιάς στο τηγάνι μας. Πριν βιαστείτε να ρίξετε νερό ή να σκεπάσετε με μια πετσέτα, η πιο εύκολη λύση είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να σβήσετε τη φωτιά και ταυτόχρονα να απομακρύνεται τον καπνό που έχει καταπνίξει το χώρο σας.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικές ακόμη μυστικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν