Κωνσταντίνος Μαλιάρης: Μαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ

by Newsroom i-diakopes.gr
Κωνσταντίνος Μαλιάρης: Μαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ

Κωνσταντίνος Μαλιάρης: Μεγάλη υπερηφάνεια για τον μαθητή

Ο Κωνσταντίνος Μαλιάρης, μαθητής της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτο, ετοιμάζεται για ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο κορυφαίος Έλληνας μαθητής έγινε δεκτός από το πανεπιστήμιο Harvard στην Αμερική.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του η διεύθυνση του σχολείου “Η τόσο μεγάλη επιτυχία του μαθητή μας αποτελεί διάκριση για το σχολείο μας και φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενεές των μαθητών μας. Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουμε τον μαθητή και του ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους του”

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FGC Team Greece.Η ομάδαπρόσφατα διακρίθηκε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL CHALLENGE 2021 κατακτώντας τρία μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Κωνσταντίνος Μαλιάρης: Μαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ

Συγκεκριμένα, η ελληνική ομάδα κατάφερε να φέρει το χρυσό μετάλλιο στον τομέα της Υγείας στην κατηγορία FIRST Global Challenge Award, το αργυρό μετάλλιο για το project «Πανάκεια» και το χάλκινο μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην γενική κατάταξη της Ολυμπιάδας.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ελληνική Ομάδα Ρομποτικής καταφέρνει να φέρει σε μια παγκόσμια διοργάνωση μετάλλια σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, αλλά και στη γενική παγκόσμια κατάταξη ταυτόχρονα.

Η δίψα του Κωνσταντίνου Μαλιάρη για μάθηση και πρόοδο

Το 2017 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα εξωσχολικά μαθήματα του Αργύρη Δρίβα στο 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν στη e-Class του Ωρίωνα.

Έτσι ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής στον οποίο, από τότε, διακρίνεται κάθε χρόνο με έπαινο.

Το 2020 προκρίθηκε στους κορυφαίους 10 και συμμετείχε στην Ηλεκτρονική Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Εύφημο μνεία στο ομαδικό μέρος αναφέρει το agriniotimes.gr.

Κωνσταντίνος Μαλιάρης: Μαθητής από δημόσιο Λύκειο της περιφέρειας έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ

Το 2021 κατέκτησε την 4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και διεκδίκησε τη θέση μου στην Εθνική Ομάδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής όπου διακρίθηκε με Χάλκινο μετάλλιο.

Όταν ήταν μαθητής της Α’ Γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει προγραμματισμό. Αρχικά με Java και C# ανέπτυξε 6 εφαρμογές τις οποίες δημοσίευσε στο Google Play Store. Αργότερα επικεντρώθηκε στον διαγωνιστικό προγραμματισμό και στη μελέτη αλγορίθμων και δομών δεδομένων.

Μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής επιλέχθηκε στα Εθνικά Camp Προετοιμασίας για τις Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2020 και 2021, όπου στις Πανελλήνιες κατατάξεις βγήκε 12ος και 10ος αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον του για την πληροφορική, τον παρέπεμψε να ασχοληθεί και με την ρομποτική.

Καθώς στο σχολείο δεν δημιουργήθηκε ομάδα, ασχολήθηκε μόνος του μελετώντας Arduino και ηλεκτρονική. Ασχολήθηκε με πολλά projects μεταξύ αυτών και την κατασκευή ενός 3D printer στο σπίτι.

Τον Μάρτιο του 2020 συμμετείχε μαζί με 3 φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Hack the Lab Hackathon στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Στις αρχές του 2021, μετά από αίτηση που έκανε, έγινε δεκτός ως μέλος στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, η οποία διακρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 σε όλες τις κατηγορίες με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, έγινε δεκτός για εκπαίδευση 2 εβδομάδων στο CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Πυρηνική Έρευνα, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Προτεινόμενα