Κυριάκος Μητσοτάκης: “Μακάρι στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν κάθε χρόνο συνέδριο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουν από τι ακριβώς γλιτώσαμε.

Στην τρίτη Προσυνεδριακή Συζήτηση για το 14ο Συνέδριο της ΝΔ, με θέμα «Κοινωνική Πολιτική & Ισότητα», στη Νίκαια, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά από τη μία την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που, όπως είπε, ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Μητσοτάκης: «Η μείωση της ανεργίας η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

“Ενα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού”, Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε… Ενα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων, που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «Εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης, φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».

Related posts

Ατρόμητος ο Κασσελάκης – Διέρρηξαν το γραφείο του και τους απάντησε γεμάτος θάρρος και τόλμη

Χαμός σήμερα με τα πολύ βαριά και σκληρά λόγια του Κούγια για τον Λιάγκα

Κηδεία Άννας Παναγιωτοπούλου: Τι έγραφε το στεφάνι που της έστειλε η “Σάσα”, Κατιάνα Μπαλανίκα