Λευτέρης Πανταζής: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η δουλειά ως λουστράκος, τα ρεκόρ πωλήσεων, το θέμα υγείας και τα κλάματα στο ιατρείο

Λευτέρης Πανταζής: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή του

Στις 27/03/1955 γεννήθηκε στην Τασκένδη ο Λευτέρης Πανταζής, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ελευθέριος Παγκοζίδης. Μάλιστα, ο τραγουδιστής θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς.

Από αυτούς 30 έγιναν πλατινένιοι ενώ και οι 40 έχουν γίνει χρυσοί. Το σύνολο των πωλήσεων δίσκων και cd φτάνει γύρω στα 4.000.000. Πολύ συχνά δίνει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στους ομογενείς του εξωτερικού. Έχει διατελέσει, επίσης,  πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου.

Γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν (πρώην Σοβιετική Ένωση) από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ. Λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπου, καθώς τα χρόνια ήταν δύσκολα, δούλευε από μικρός σαν λούστρος, ωστόσο το τραγούδι ήταν πάντα η μεγάλη αγάπη του. Είχε μεγαλώσει με τους ήχους της Ελληνικής μουσικής και τραγουδούσε από παιδάκι. Έτσι σύντομα έβαλε στόχο να γίνει γνωστός τραγουδιστής, κι όταν, αργότερα, τα κατάφερε, δε δίσταζε να μιλάει πολύ συχνά για την καταγωγή του και για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε. Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1975-76 και άρχισε σιγά-σιγά να τραγουδάει στις πίστες, μαζί με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού.

Όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το τραγούδι, χρησιμοποίησε όχι το πατρικό του, αλλά το επίθετο της γιαγιάς του που ήταν Πανταζίδη.

Ωστόσο, όταν κάποτε βρέθηκε σε καλεσμένος σε μία εκπομπή της ΥΕΝΕΔ, ένα δημοσιογράφος τού είπε πως δεν πρόκειται να κάνει καριέρα με το «Πανταζίδης» μιας και ακούγοντάς το σε παραπέμπει στο Καζαντζίδης. Η κουβέντα αυτή προβλημάτισε το νεαρό τραγουδιστή, ο οποίος αποφάσισε να υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το «Πανταζείς», το οποίο – όπως με νόημα σημειώνει – στέλνει κι ένα ωραίο μήνυμα, το… πάντα-ζεις!

Η προσωπική ζωή του Λευτέρη Πανταζή

Έχει αποκτήσει μια κόρη, την ηθοποιό & τραγουδίστρια, Κόνι Μεταξά από τη σχέση του με την ηθοποιό Ζώζα Μεταξά. Άλλες γνωστές του σχέσεις ήταν οι Άντζελα Δημητρίου, Καίτη Φίνου και Νάνσυ Αλεξιάδη.

Ο Λευτέρης Πανταζής είχε αποκαλύψει: “Έχω κάνει 3-4 αρραβώνες, έτσι με πολλή αγάπη, αλλά δεν κόλλησε το θέμα. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά μας, πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι η γυναίκα, η οποία πρέπει να αγαπάει τον Λευτέρη, να θαυμάζει τον Πανταζή, να έχει υπομονή με τα ταξίδια του. Τώρα λείπω 17 μήνες. Πες μου μια γυναίκα που θα σε περιμένει 17 μήνες, πρέπει να σε αγαπάει πάρα πολύ», είχε εξομολογηθεί.

«Με όλες τις κυρίες που ήμουν στεναχωρήθηκα πραγματικά όταν υπήρχε χωρισμός και με όσες ήμουν θα ήθελα να ξαναείμαι», είχε εξομολογηθεί ο γνωστός τραγουδιστής. Λίγες φορές ήμουν μόνος μου για να είμαι κυνηγός, ήταν κάποια διαλείμματα, που τα έζησα… καλά ήταν κι αυτά. Είμαι «σχεσάκιας», έχω κάνει 7 – 8 πολύ μεγάλες σχέσεις στη ζωή μου, 7 χρόνια… 6 χρόνια… 4 χρόνια… Δεν απάτησα ποτέ καμία, όταν έχω σχέση, δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Όταν έχω σχέση, είμαι ένα επικίνδυνο αγόρι, στο οποίο αρέσουν η ζωή και ο έρωτας.

Λευτέρης Πανταζής: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

«Όταν πέρασα το πρόβλημα με την υγεία μου είχα πολύ κόσμο δίπλα μου. Τέτοια αγάπη πήρα, που ο γιατρός μου είπε ότι “θα μιλήσεις σε έξι μήνες και θα τραγουδήσεις σε ένα χρόνο” κι εγώ μίλησε σε έξι μέρες. Είχα χάσει τη φωνή μου. Ήταν από το άγχος, από στεναχώρια, από κούραση, από αϋπνία. Πήγα στο γιατρό και του λέω “κάτι συμβαίνει με το χέρι μου”, μπαίνω στο γραφείο και με ρωτάει “τι έγινε και δεν μπορούσα να μιλήσω, έχασα τη φωνή μου”.

Στο δρόμο, όταν πήγαινα, σκεφτόμουν ότι αν πάθει κάτι η φωνή μου πώς θα βοηθήσω τον κόσμο, πώς θα βοηθήσω την οικογένειά μου. Έκλαψα στο ιατρείο γιατί σκεφτόμουν τι να γράψω και αυτό που έγραφα ήταν λάθος, δεν δούλευε το μυαλό. Φοβήθηκα! Έκλαιγα γιατί δεν μπορούσα να τραγουδήσω, δεν μπορούσα να μιλήσω. Είδες τι έκανε ο Θεός για να βάλω μυαλό; Πέρασα δοκιμασία», είχε πει ο Λευτέρης Πανταζής.

Λευτέρης Πανταζής: Τα λόγια για την κόρη του Κόνι Μεταξά

Στην κάμερα εκπομπής ο τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, μίλησε για την κόρη του Κόνι Μεταξά και αποκάλυψε πως έχει δεχτεί πρόταση για την ερχόμενη Eurovision…«Η Κόνυ βγήκε νικήτρια και το περίμενα. 5 χρόνια στην Αμερική ήξερα πόσο δούλεψε. Ήθελε απλά μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο της. Για κάθε της εμφάνιση έπαιρνε πράγματα από το σπίτι. Μου το είχε αδειάσει. Έπαιρνε χαλιά, ρούχα και πράγματα. Τα ξέχναγε εκεί και μετά πήγαινα εγώ και τα μάζευα. Μου έκοψαν όλη τη γκαρνταρόμπα για να φτιάξουν ρούχα» είπε αρχικά για την Κόνυ Μεταξά.Μάλιστα έκανε και μια αποκάλυψη, λέγοντας πως «η Κόνυ και ο Τάσος Ξιαρχό θα δεχθούν πρόταση για τη Eurovision για να εκπροσωπήσουν είτε την Ελλάδα, είτε την Κύπρο».

Όταν ξεκινήσει μια δουλειά, δίνεται σε αυτό, κάνει πρόβες στο χορό, στο τραγούδι, πάει σε δασκάλα… Δεν αργεί ποτέ, είναι στην ώρα της… Αυτά που πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και είναι επαγγελματίας πρέπει να είναι στην ώρα του, να κάνει τις πρόβες του, να σέβεται τους καλλιτέχνες που συνεργάζεται… Αυτά που δίνουν και μακροζωία στη σχέση γενικά των καλλιτεχνών με αυτούς που συνεργάζονται. Νομίζω ότι οι περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζει η Κόνι, επειδή έχει κάνει πέντε χρόνια στην Αμερική, είναι αυτό το στυλ, αυτό που έχει σπουδάσει, αυτό που τους έχουν μάθει εκεί… Έχει κάνει θέατρο εκεί, διαφημιστικά, μία ταινία, έχει κάνει πράγματα εκεί. Και από εκεί έχει πάρει τα πρώτα δείγματα. Καμιά φορά την παίρνω τηλέφωνο και της λέω… ηρέμησε, ηρέμησε! Και μου λέει “μπαμπά, είναι καλλιτεχνικές”. Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες γιατί το παιδάκι μου τώρα το ζω, τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να του δώσω αγάπη, τις συμβουλές που πρέπει, είχε πει ο Λευτέρης Πανταζής σε άλλη συνέντευξή του.

Related posts

Στην εντατική ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή

Η απόλυτη έκπληξη: Ποιο κόμμα κατεβάζει υποψήφιο τον Παλαιοχριστιανό

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη