Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου»

by Εύα Ζαχαριάδη

Λένα Παπαρρηγοπούλου: Η σχέση της με τον Θεό

Η Λένα Παπαρρηγοπούλου μέσα από μια σπάνια συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο μόντελινγκ, στην πίστη της στον Θεό καθώς και πως βιώνει τον Χριστιανισμό στην ζωή της.

Η πρώην Σταρ Ελλάς που εγκατέλειψε το μόντελινγκ και πλέον ασχολείται με τη συγγραφή θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων προχώρησε σε μια εξομολόγηση ψυχής για την περίοδο που ήταν μοντέλο, αλλά και για τη σχέση της με τον Θεό καθώς έχει σπουδάσει θεολογία.

Για τη σχέση της με τον Θεό από την παιδική ηλικία αλλά και πώς αντιμετώπισε τους ιερείς που εναντιώθηκαν όταν πήρε την απόφαση να πάει στα καλλιστεία, είπε μεταξύ άλλων:

«Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές. Είχα μια περιέργεια να εντρυφήσω σε αυτό και να μάθω περισσότερα πράγματα».

Και πρόσθεσε: «Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις. Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα την ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν. Μία δεύτερη φορά ήταν όταν διάβαζα για τις εξετάσεις για τον Χριστό. Μέχρι τότε δεν είχα τον Χριστό στο κεφάλι μου αλλά τον Θεό… Δεν πρέπει να στεναχωρείς τον Θεό, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου».

Λένα Παπαρρηγοπούλου: «Ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου»

Λένα Παπαρρηγοπούλου: Όταν έβγαλε την κορδέλα της στα καλλιστεία Μις Υφήλιος

Για την απόφαση της να πάρει μέρος στα καλλιστεία, η Λένα Παπαρρηγοπούλου ανέφερε: «Δεν ήθελα να πάω, ήθελα να γίνω μοντέλο. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου».

Και συνέχισε: «Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια… Εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω σπουδάζοντας και κάνοντας Master στην φιλοσοφία και προβάλλοντας την ομορφιά. Υπήρχε μεγάλη σύγκρουση μέσα μου».

Όσο για ποιο λόγο ξεχωρίζει η ίδια τον Χριστιανισμό από τις υπόλοιπες θρησκείες, εξήγησε: «Όλες οι θρησκείες είναι ενδιαφέρουσες εφόσον μιλάνε για το ανώτατο… Απλώς ο Χριστός δεν είναι θρησκεία, είναι η πραγματικότητα μέσα μου. Γι’ αυτό λέμε ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, είναι αποκάλυψη».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo