Λίλλη Παπαγιάννη: Η κλασσάτη κυρία των ταινιών, ο γάμος της με τον Φιλιππίδη και ο πραγματικός λόγος απόσυρσης από το θέατρο

by Τόνια Τζαφέρη

Λίλλη Παπαγιάννη: Η κλασσάτη κυρία των ταινιών και ο γάμος με τον Φιλιππίδη

Λίλλη Παπαγιάννη: Πόσο μάλλον αν αγαπάς τον Ελληνικό Κινηματογράφο, θα έχεις γοητευτεί από την εικόνα της. Πρόκειται για την ηθοποιό με τα γαλαζοπράσινα μάτια και τα καστανά μαλλιά. Ο φακός τη λάτρευε για το λαμπερό χαμόγελό της και το εκφραστικό βλέμμα της.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η κλασσάτη κυρία και ο γάμος με τον Φιλιππίδη

Η πανέμορφη ηθοποιός υπήρξε μαθήτρια του Μάριου Πλωρίτη. ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1959, με την ταινία «Νταντά με το ζόρι». Μάλιστα, σε εκείνη την ταινία συμμετείχαν και οι Μίμης Φωτόπουλος και Γεωργία Βασιλειάδου.

Η Λίλλη Παπαγιάννη είχε φοιτήσει στη σχολή θεάτρου τέχνης. Ο Ανδρέας Φιλλιπίδης, ο οποίος είχε παντρευτεί νωρίτερα τη Δέσπω Διαμαντίδου, αποτέλεσε τον σύζυγό της. Η πανέμορφη ηθοποιός είχε παίξει μια σειρά από πολύ δυνατούς ρόλους.

Κορυφαίος ρόλος της, αυτός της «Λελέ», η οποία διεκδικούσε τον Κωνσταντάρα στην ταινία «Η χαρτοπαίχτρα». Επίσης, είχε παίξει τη Νανά στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» και σε πολλές ακόμη.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η κλασσάτη κυρία και ο γάμος με τον Φιλιππίδη

Μία από τις καλύτερες ερμηνείες της, ήταν στην ταινία «Η Εκδρομή». Η πανέμορφη ηθοποιός είχε τιμηθεί επίσης με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Το συγκεκριμένο βραβείο της δόθηκε από τους κριτικούς του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Εκείνο, το φεστιβάλ είχε διεξαχθεί το 1966.

Η Λίλλη Παπαγιάννη ήτα παντρεμένη με τον Ανδρέα Φιλιππίδη για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Μαζί δημιούργησαν έναν θίασο, ανεβάζοντας δικές τους παραστάσεις. Η όμορφη ηθοποιός με τα γαλαζοπράσινα μάτια αποσύρθηκε από την ηθοποιία, το 1989. Τότε, ήταν που ο σύζυγός της «έφυγε» από τη ζωή.

Η Λίλλη Παπαγιάννη άφησε με τη σειρά της, την τελευταία της πνοή στις 12 Μαϊου του 2015. Τότε, βρισκόταν σε ηλικία 80 ετών.

Λίλλη Παπαγιάννη: Η κλασσάτη κυρία και ο γάμος με τον Φιλιππίδη

Οι καλύτερες στιγμές της Λίλλης Παπαγιάννη στον κινηματογράφο:

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα