Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία στα 21, ο γάμος με Δήμαρχο και η Rolls Royce

by Εύα Ζαχαριάδη

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία της μεγάλη ηθοποιού όταν ήταν 21 χρονών

Μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς του παλιού κινηματογράφου. Ο λόγος για την Μαίρη Χρονοπούλου που με την ερμηνεία της έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές στον ελληνικό κινηματογράφο.

Οι ταινίες της συνεχίζουν να προβάλλονται, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για το μέλλον. Η ίδια πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 21 χρόνων. Δηλαδή, εμφανίστηκε το 1954.

Τότε, ήταν μαθήτρια της σχολής του Εθνικού Θεάτρου στην ταινία «Χαρούμενο Ξεκίνημα»! Ο συλλέκτης και λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία της Μαίρης μόλις στα 21 της χρόνια που δύσκολα αναγνωρίζεται η Μαίρη Χρονοπούλου που όλοι ξέρουμε!

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία στα 21,  ο γάμος με Δήμαρχο και η Rolls Royce

Τι γράφει ο Άρης Λουπάσης, με αφορμή τη φωτογραφία

Η Μαίρη Χρονοπούλου στην πρώτη κιν/φική της εμφάνιση το 1954 μαθήτρια της σχολής του Εθνικού θεάτρου, στην μουσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ «Χαρούμενο ξεκίνημα». Συμμετέχει ως κομπάρσος σε ένα μικρό πέρασμα χωρίς ρόλο μαζί με την φίλη και συμμαθήτρια της από την σχολή Μάρω Κοντού.

Ένα ολιγόλεπτο πέρασμα είναι αρκετό για να αποτυπώσει την αριστοκρατική και Femme Fatale παρουσία που διαθέτει από τα νεανικά της χρόνια. Θα την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή στην μετέπειτα πορεία της. Η συμμετοχή της το 1953 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον χορό στο αρχαίο δράμα δίπλα σε «ιερά» τέρατα της υποκριτικής, θα αποτελέσει ένα σπουδαίο σχολείο. Θα εξελίξει τα πλούσια υποκριτικά της προσόντα. Θα ερμηνεύσει μεγάλους ρόλους ρεπερτορίου.

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία στα 21,  ο γάμος με Δήμαρχο και η Rolls Royce

Ο γάμος της Μαίρης Χρονοπούλου με δήμαρχο και η Rolls Royce

Το 1957 θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο ελεύθερο θέατρο. Μια σειρά σημαντικών θεατρικών και κιν/φικών συνεργασιών στην συνέχεια. Η καριέρα της απογειώνεται στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Γίνεται μέσα από τις κλασικές δραματικές ταινίες της εποχής και τα μιούζικαλ του Φίνου. Αυτά την καθιερώνουν σε μια από τις μεγάλες Ντίβες του σινεμά. Φινετσάτη με αρχοντική κορμοστασιά συνδυασμένα με φλογερό και μάγκικο πολλές φορές ταμπεραμέντο. Θα ερμηνεύσει ρόλους Ντάμας και μοιραίας γυναίκας δίπλα στους ωραιότερους Ζεν πρεμιέ της εποχής.

Μαίρη Χρονοπούλου: Η σπάνια φωτογραφία στα 21,  ο γάμος με Δήμαρχο και η Rolls Royce

Τον Αύγουστο του 1975 θα παντρευτεί τον τότε Δήμαρχο Σπάτων Δήμο Μπότσαρη με περίπου οκτώ χιλιάδες θαυμαστές να την περιμένουν στην εκκλησία όπου καταφθάνει με υπέροχο νυφικό Νταίζη Αντωνοπούλου στην Rolls Royce που οδηγεί ο φίλος της ηθοποιός Σταύρος Παράβας. Το ζευγάρι λίγο καιρό μετά τον γάμο θα τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Στον νεοελληνικό κιν/φο θα πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του Θεοδώρου Αγγελόπουλου «Κυνηγοί» και «Ταξίδι στα Κύθηρα» και το 1987 θα κερδίσει βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου για την εκπληκτική της ερμηνεία στην ταινία «Τα παιδιά της Χελιδόνας».Το λαμπερό και υπερταλαντούχο αυτό πλάσμα παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν χάνει ποτέ το χαμόγελο και την αισιοδοξία αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα δύναμης και θέλησης για ζωή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν