Μαρέβα Μητσοτάκη: Οι σπουδές στο Χάρβαρντ, η φιλία με τον Μητσοτάκη που εξελίχθηκε σε γάμο και η αγάπη για την Ελλάδα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Οι άγνωστες πτυχές στην ζωή της πρώτης κυρίας της χώρας

Είναι αρκετά τα όσα δεν γνωρίζουμε για την Μαρέβα Μητσοτάκη, την σύζυγό του πρωθυπουργού που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με το στιλ, την στάση της και την στήριξη της στον πρωθυπουργό, κρατώντας παράλληλα την ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σίγουρα δεν είναι από εκείνες τις πρώτες κύριες που συμμετέχουν ενεργά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ίδια κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις ενώ φαίνεται να είναι αφοσιωμένη στην οικογένεια της και τα επαγγελματικά της.

Η οικογένεια και οι σπουδές της Μαρέβας Μητσοτάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ έχει καταγωγή από την Πολωνία, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ο παππούς της ήταν ναυπηγός και παράλληλα ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε να σπουδάσει στο Newcastle College. Η γιαγιά της προερχόταν από εμπορική οικογένεια της Τήνου. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του πατέρα της, ο άλλος της παππούς είχε δίκη του φαρμακοβιομηχανία και μεγάλη αγάπη για τις γκαλερί.

Οι γονείς της Μαρέβας είναι και οι δυο γιατροί, γνωρίστηκαν και σπούδασαν στην Ελβετία. Εκείνη βρέθηκε για σπουδές στις ΗΠΑ όπου ακολούθησε τις Πολιτικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Πολιτικές Επιστήμες και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, Πολιτική Οικονομία. Ακολούθησε το μεταπτυχιακό στον Τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου και γνώρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γνωριμία μεταξύ Μαρέβας και Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε παρέα με πρωτοετείς Έλληνες μέσα από έναν κοινό φίλο. Η Μαρέβα τότε όμως, ήταν αφοσιωμένη στις σπουδές της και την επαγγελματική της καριέρα, επομένως η σχέση με τον πρωθυπουργό ήταν για αρχή φιλική. Ο Μητσοτάκης μάλιστα είχε δηλώσει πως στην πρώτη γνωριμία του με την σύζυγό του, είχαν φύγει και οι δυο με την εντύπωση πως είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Η γνωριμία έγινε το 1995. Ο γάμος ήρθε λίγα χρόνια αργότερα το 1997 στην Πλάκα! Με άκρα μυστικότητα και χωρίς πολύ κόσμο. Λίγους μήνες αργότερα έρχεται και στην ζωή το πρώτο τους παιδί η Σοφία. Στην συνέχεια έρχονται και τα αλλά δυο, Κωνσταντίνος και Δάφνη.

Η αγάπη της Μαρέβας για την Ελλάδα

Παρά τις σπουδές στις ΗΠΑ και τις άλλες πατρίδες της πέραν της Ελλάδα, η Μαρέβα έχει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την εξοχή της. Η οικογένεια της διατηρούσε εξοχικό στις Σπέτσες και στην Κινέτα, μέρη τα οποία μέχρι και σήμερα λατρεύει και έχει έντονες αναμνήσεις από εκεί.

Related posts

Νέα ανατροπή στον ΑΝΤ1 με τον Ιησού από τη Ναζαρέτ: 1η φορά γίνεται αυτό στην χώρα μας, αναστατωμένοι οι τηλεθεατές

Θλίψη Υφυπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού

Προειδοποίnση Κώστα Λεφάκη για το Πάσχα: Έρχεται 7ημερο των Παθών για αuτά τα 6 ζώδια