«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

by Τόνια Τζαφέρη
«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

Τζούλια Μπάρκα: Ήταν 28 Μαΐου 2019 όταν η ηθοποιός έχασε μια μάχη δύσκολη, άνιση με τον καρκίνο. 

Ήταν και γυναίκα που κατάφερε να κάνει μια λαμπρή καριέρα στο σινεμά και να καθιερωθεί σε ένα sex symbol.

Το βιβλίο της ζωής της, της λαμπρής καριέρας στο σινεμά, στο θέατρο και στο τραγούδι κλείνει. Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο θα της αλλάξει τη ζωή μέσα σε μία νύχτα, ενώ η μάχη με τον καρκίνο λίγα χρόνια μετά θα την καταρρακώσει και τελικά θα την οδηγήσει στο θάνατο όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο Στρατής Λημνιός. 

«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

Η δεκαετία του ’80 τής ανήκει δικαιωματικά. Ταινίες, επιτυχίες, υψηλά κασέ, αμέτρητα εξώφυλλα στα κορυφαία περιοδικά της εποχής, θρυλικές συμμετοχές σε παραστάσεις με ηθοποιούς «τέρατα». 

Περισσότερα για την Τζούλια Μπάρκα της ελληνικής τηλεόρασης

Η ίδια έχει πια τον τίτλο του απόλυτου sex symbol. Η ζωή της πολυτάραχη. Οι έρωτες της απασχολούν τα περιοδικά της εποχής. 

Η Τζούλια ζει και απολαμβάνει μια υπέροχη ζωή. Δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τι της επιφύλασσε το μέλλον. 

Το εγκεφαλικό επεισόδιο, η εντατική, η παράλυση και η μάχη με τον καρκίνο 
Και, όμως, μια στιγμή αρκεί για να σβήσουν δώρα και προβολείς και να ξεκινήσει ένας εφιάλτης για την πανέμορφη και ταλαντούχα ηθοποιό. 

Κάπου στο μακρινό 2002, κατά τη διάρκεια ενός σόου της σε νυχτερινό κέντρο, η Τζούλια θα αισθανθεί αδιαθεσία και θα καταρρεύσει. Μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Όλα παγώνουν. Η Τζούλια είναι σε κώμα, μπαίνει στην εντατική και παραμένει σαράντα μαρτυρικές μέρες και νύχτες. Και ξαφνικά ανοίγει τα μάτια της. 

«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

Η νέα ζωή που την περίμενε θα ήταν πια διαφορετική. Η μία πλευρά του σώματός της θα είχε παραλύσει, ενώ θα αντιμετώπιζε πλέον σοβαρά προβλήματα εκφοράς λόγου. 

Ακολουθεί τιτάνια προσπάθεια από την ίδια και την οικογένειά της που είναι στο πλευρό της. Θεραπείες, φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες και μετά από σκληρή μάχη παρουσιάζει σημαντικότατη βελτίωση. 

Όμως, δεν θα προλάβει να χαρεί. Ο καρκίνος τής χτυπά την πόρτα. Η Τζούλια χάνει ξανά τη γη κάτω από τα πόδια της. Μετά από σοβαρή επιδείνωση κλείνει τα μάτια της τον Μάιο του 2019. 

“Το χαμόγελο της Τζούλιας ήταν θεραπευτικό”, λένε οι κοντινοί της

Τρία χρόνια μετά, η αδελφή της, Γεωργία Μπάρκα, αποφασίζει να μιλήσει για όλα αυτά που βίωσε η οικογένεια και που μέχρι σήμερα θρηνεί ακόμη την απώλεια της Τζούλιας. Η συνέντευξη της στον Στρατή Λημνιό και στο GRTimes gr προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Περιγράφει χωρίς «φίλτρο» αυτά που νιώθει σήμερα για τον χαμό της αδελφής της. 

«Τρία χρόνια που δεν ακούω το γέλιο της. Από πολύ νωρίς πάλευε στη ζωή της. Έκανε υπέροχη καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο, σε ταινίες, στο τραγούδι.

Αγωνίστηκε πολύ στη ζωή της. Ήταν πάντα για εμάς στήριγμα, ένας άγγελος με τεράστια καλοσύνη μέσα της, με αισιοδοξία ανυπέρβλητη που την χάριζε σε όλον τον κόσμο. Το χαμόγελό της ήταν -θα το πω όπως το νιώθω-… θεραπευτικό.

Ο μπαμπάς, η μαμά εμείς οι αδελφές της νιώθαμε μόνο περήφανοι, μια τεράστια αγάπη για αυτό το πλάσμα.

Το εγκεφαλικό τής άλλαξε τη ζωή. Βγήκε από την εντατική μια άλλη Τζούλια. Η ζωή μας άλλαξε. Η μαμά στο πλευρό της κυριολεκτικά ως νοσοκόμα, ο μπαμπάς καταρρακωμένος και εμείς οι αδελφές της, με ένα τεράστιο “γιατί συνέβη αυτό στην αδελφή μας”… Γιατί..

«Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους ήταν» – Συγκλονίζει η αδελφή της Τζούλιας Μπάρκα

Και όμως πάλεψε και την παράλυση και τη δυσκολία στην εκφορά λόγου. Λίγο μετά έρχεται ο χαμός του πατέρα μας. Αυτό μας τσάκισε όλους. Η Τζούλια το πήρε ακόμη πιο βαριά… Και πόσο τραγική σύμπτωση.

Λίγο μετά τον χαμό του και ενώ είχε νικηθεί από καρκίνο, και η Τζούλια θα έρθει αντιμέτωπη με την ίδια ασθένεια.

Πέσαμε από τα σύννεφα. “Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε εμάς” λέγαμε. Ξεκινήσαμε τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες. Τα φάρμακα πολύ δυνατά και ο οργανισμός της αδύναμος… Αποτέλεσμα… Νεφρική ανεπάρκεια.

Με νεφροστομίες και στα δύο νεφρά με πόνους αφόρητους πάλι πίσω στο νοσοκομείο, πάλι ταλαιπωρία για το πλασματάκι μου», θα πει στην συγκλονιστική κατάθεση ψυχής η Γεωργία Μπάρκα. 

Οι τελευταίες ώρες της ξανθιάς ντίβας, Τζούλιας Μπάρκα στο νοσοκομείο

Η Γεωργία, όπως λέει, αδυνατεί να σβήσει από το μυαλό και την ψυχή της τα τελευταία λεπτά που η Τζούλια πάλευε με πείσμα να ζήσει. 

«Οι τελευταίε