«Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω»: Η τελευταία ατάκα που είπε ο Βασίλης Φιλώρας στον φίλο του

Βασίλης Φιλώρας: Ήταν το πρώτο θύμα των καταστροφικών πυρκαγιών

Βασίλης Φιλώρας: Σε βαρύ πένθος βύθισε την χώρα ο εθελοντής πυροσβέστης που έχασε την ζωή του, την ώρα του καθήκοντος. Όταν αγωνιζόταν να σβήσει τις φωτιές στα πύρινα μέτωπα της Αττικής.

Ο Βασίλης Φιλώρας ήταν το πρώτο θύμα των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα την προηγούμενη Τρίτη. Ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Την στιγμή που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μία κολώνα του ηλεκτρικού ρεύματος και τον χτύπησε. Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Ο άτυχος εθελοντής πυροσβέστης περιγράφεται από το κοντινό του περιβάλλον ως άνθρωπος του καθήκοντος.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του φίλου του, Ορφέα Καλαφάτη, που είχε μιλήσει μαζί του εκείνο το μοιραίο πρωινό. Του είχε πει να προσέχει και ο Βασίλης είχε απαντήσει: «Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω».

Ο 38χρονο εθελοντής πυροσβέστης κηδεύτηκε την Τρίτη δημοσία Δαπάνη. Στο τελευταίο αντίο βρέθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δοθεί σύνταξη στην οικογένεια του άτυχου εθελοντή, που ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

«Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους, ο Βασίλης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Απόφαση εξέλαβε και η Βουλή που θα υιοθετήσει τα δύο ανήλικα τέκνα του 38χρονου εθελοντή πυροσβέστη μετά από πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη.

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Με τσάντα 11.500 εupώ πоζάρει έξω από το στούντιο

Έριξε αυλαία η Ελένη Μενεγάκη: Αποχαιρέτησε με 3 λέξεις τους τηλεθεατές του Mega

Να λέτε τα τούτα δυο τροπάρια της Παναγίας μας όταν μελαγχολείτε