Μεγάλη Αλίκη Βουγιουκλάκη: Όταν την γιούχαραν, έκλεισε τα στόματα με 2 λέξεις και σείστηκε το θέατρο από το χειροκρότημα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το άγνωστο περιστατικό με το γιουχάρισμα

Η πρώτη ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη για τον ρόλο της Μανταλένα, το 1960.

Τριανταπέντε χρόνια μετά η ίδια ηθοποιός στο ίδιο μέρος για το ίδιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου είχε έρθει αντιμέτωπη με κάποιες αποδοκιμασίες από το κοινό.

Το ημερολόγιο έγραφε 12 Νοεμβρίου του 1995. Βρισκόμαστε στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων του 36ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η τότε παρουσιάστρια της βραδιάς, η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα καλεί στην σκηνή μια ηθοποιό που συνέδεε την καλλιτεχνική της πορεία με την ιστορία του Φεστιβάλ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη ανεβαίνει στην σκηνή και έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές αποδοκιμασίες από τον β’ εξώστη.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, χωρίς να χάσει στιγμή την ψυχραιμία της, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση στον εξώστη απ’ όπου έρχονταν και οι αποδοκιμασίες.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αποστομωτική απάντηση στο γιουχάρισμα

«Ευχαριστώ πολύ! Όχι θέλω να σας ακούσω ως το τέλος, μου αρέσει.. Διασκεδάζω με εσάς γιατί με μένα ονειρευτήκατε από τις οθόνες κι εσείς είστε ακόμα στον εξώστη», λέει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τους λέει «καθίστε ήσυχα τώρα» και αναφέρεται στη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.

Για την ιστορία, το βραβείο που εν τέλει απένειμε, κέρδισε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία «Με μια κραυγή», στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Βολιώτη.

«O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ»

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η μοναδική αποστομωτική απάντηση που είχε δώσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Αυτή τη φορά ήταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993. Ο Χατζηνικολάου τη ρωτάει πώς ένιωσε που ήταν ερωτευμένος μαζί της ο πρίγκιπας της Ελλάδας και αν ένιωσε βασίλισσα.

Η Αλίκη απάντησε πως ακριβώς επειδή ένιωθε από μόνη της πως είναι βασίλισσα, δεν «περίμενε το πριγκιπόπουλο».

«O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ» συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο (από το 38ο λεπτό)

Related posts

«Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»: Έξαλλη πασίγνωστη Ελληνίδα, βρήκε τον σύντροφό της με άλλη

«Είναι ψεύτικο και το βίντεο!»: Τα 4 σημεία που κανείς δεν πρόσεξε πάνω στην Κέιτ κάνουν τις θεωρίες συνομωσίας να φουντώνουν

“Εσύ σε σούπερ μάρκετ;” Μαθεύτηκε η αλήθεια για την χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση, με τι ασχολείται σήμερα