Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα πούλησε το νεογέννητο παιδί της για να κάνει πλαστική στη μύτη

by Τόνια Τζαφέρη
Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα πούλησε το νεογέννητο παιδί της για να κάνει πλαστική στη μύτη

Μεγάλη Βρετανία: Αδιανόητο περιστατικό με νεαρή 33χρονη

Συμβαίνουν και στην πραγματική ζωή να υπάρχουν “μητέρες”, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει και πωλούν το παιδί τους για μια πλαστική επέμβαση στην μύτη. Μπορεί η είδηση να είναι αδιανόητο, όμως αυτό ακριβώς συνέβη στην Μεγάλη Βρετανία.

Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα πούλησε το νεογέννητο παιδί της για να κάνει πλαστική στη μύτη

Η 33χρονη γυναίκα – το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης – τέθηκε υπό κράτηση στα τέλη Μαΐου ως ύποπτη για εμπορία ανθρώπων, αναφέρει η Daily Star.

Η μητέρα λέγεται ότι γέννησε ένα αγοράκι στις 25 Απριλίου σε νοσοκομείο της νότιας πόλης Kaspiysk, προτού το πουλήσει μόλις πέντε ημέρες αργότερα σε ένα ζευγάρι.

Περισσότερες πληροφορίες για την 33χρονη που πούλησε το βρέφος της στην Μεγάλη Βρετανία

Σύμφωνα με δήλωση Ρώσων αξιωματούχων που περιήλθε στην κατοχή του Newsflash, η μαμά συναντήθηκε “με έναν κάτοικο της περιοχής [και] συμφώνησε να παραδώσει το νεογέννητο γιο της, που βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας, έναντι αμοιβής 200.000 ρουβλίων (3.200 δολάρια ΗΠΑ)”.

Την ημέρα που παρέδωσε το αγόρι, φέρεται να εξέδωσε στους νέους γονείς μια “παραίτηση από τα δικαιώματα του παιδιού”. Σε αντάλλαγμα, έλαβε μια μικρή προκαταβολή ύψους 360 δολαρίων ΗΠΑ.

Τι ζήτησε η 33χρονη από την Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πουλήσει το παιδί της

Μεγάλη Βρετανία: Γυναίκα πούλησε το νεογέννητο παιδί της για να κάνει πλαστική στη μύτη

Λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες αργότερα, στις 26 Μαΐου, η γυναίκα πιστεύεται ότι έλαβε τα υπόλοιπα μετρητά, αλλά η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Δεν είναι σαφές ποιος επικοινώνησε με τους αστυνομικούς, αλλά γρήγορα τέθηκε υπό κράτηση, μαζί με το ζευγάρι που υιοθέτησε παράνομα το νεογέννητο αγόρι.

Οι νέοι γονείς φέρονται να είπαν στους ερευνητές ότι η γυναίκα τους έδωσε το μωρό και το πιστοποιητικό γέννησής του, αλλά αρνήθηκαν ότι πλήρωσαν απευθείας για το μικρό. Είπαν ότι η μητέρα ζήτησε στη συνέχεια 3.200 δολάρια για το κόστος μιας επέμβασης στη μύτη για “καλύτερη αναπνοή”.

Η μητέρα απεικονίζεται σε φωτογραφία της αστυνομίας που τραβήχτηκε μετά τη σύλληψή της και φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να κάνει τη ρινοπλαστική της πριν την πιάσουν οι αστυνομικοί.

“Επί του παρόντος, διεξάγεται μια σειρά ερευνητικών ενεργειών, με στόχο τη διαπίστωση όλων των συνθηκών του εγκλήματος που διαπράχθηκε και την εδραίωση των στοιχείων για την ενοχή της υπόπτου”, φέρεται να αναφέρει η επίσημη ρωσική ανακοίνωση.

“Είναι ύποπτη για τη διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με την παράγραφο “η” του μέρους 2 του άρθρου 2 του ν. 127.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (αγορά και πώληση που διαπράττεται σε σχέση με πρόσωπο που βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας, γνωστό στο ένοχο πρόσωπο)”, ανέφεραν περαιτέρω οι αξιωματούχοι.

Η γυναίκα που πλήρωσε για το αγοράκι απεικονίζεται επίσης σε φωτογραφία της αστυνομίας. Στη φωτογραφία διακρίνεται να κρατάει το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της. Δεν είναι σαφές ποιες κατηγορίες μπορεί να επιβληθούν σε αυτήν και τον σύντροφό της.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι δεν έχουν αποκαλύψει ποιος φροντίζει αυτή τη στιγμή το αγοράκι, το οποίο είναι τώρα δύο μηνών.

Προτεινόμενα