Μετά από 71 χρόνια γάμου, «έφυγαν» μαζί την ίδια μέρα με 14 ώρες διαφορά: Μία ιστορία βγαλμένη από παραμύθι

Ιστορία Αγάπης: Μετά από 71 χρόνια γάμου, «έφυγαν» μαζί την ίδια μέρα με 14 ώρες διαφορά

Ιστορία Αγάπης: Έφυγαν μαζί για την γειτονιά των αγγέλων με 14 ώρες διαφορά

Ιστορία Αγάπης: Μία ιστορία βγαλμένη από παραμύθι είναι η αφήγηση της ζωής του Preble και της Isabell. Η ιστορία τους μετράει πάνω από 70 χρόνια κοινής πορείας.

Ο Preble Staver γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1921 και η Isabell Whitney στις 31 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Ενώ σπούδαζαν και οι δύο στην Φιλαδέλφεια, γνωρίστηκαν με την ενθάρρυνση κάποιων φίλων τους σε ένα ραντεβού στα τυφλά που έμελλε να είναι μοιραίο. Λίγους μήνες μετά τη γνωριμία τους, κι αφού μεσολάβησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, παντρεύτηκαν στις 15 Φεβρουαρίου του 1946. Η αρχή των 71 ετών γάμου. Η 63χρονη Laurie Staver Clinton, ένα από τα πέντε παιδιά των Stavers, θυμάται τους γονείς της, ως το πιο θετικό και λαμπρό παράδειγμα. Περιγράφει τον πατέρα της, ως έναν ψηλό, αποφασιστικό άντρα, με έντονη προσωπικότητα. Τη μητέρα της ως «καρδιά» της οικογένειας που την έμαθε τις αρετές της καλοσύνης και της υπομονής.

Η ζωή της οικογένειας ήταν πάντα γεμάτη αγάπη, αλλά όχι και χωρίς δυσκολίες. Λόγω την δουλειά του Preble αναγκάζονταν να μετακομίζουν συχνά, ενώ το 1975 έχασαν τον έφηβο γιο τους κατά τη διάρκεια ενός σχολικού, ποδοσφαιρικού αγώνα.

«Οι γονείς δεν πρέπει να θάβουν τα παιδιά τους. Ο θάνατος του αδελφού μου ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια. Ωστόσο, έφερε τους γονείς μου ακόμα πιο κοντά αντί να τους χωρίσει» διηγείται σήμερα η 63χρονη Laurie.
Όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια της άνοιας…Το 2013, όταν η Isabell ήταν σε προχωρημένη ηλικία, άρχισε να παρουσιάζει σημάδια άνοιας. Η οικογένεια αποφάσισε να την μεταφέρει σε έναν οίκο μακροχρόνιας φροντίδας για να έχει καλύτερη περιποίηση. Μια απόφαση που ο Preble την πήρε πολύ βαριά. Το να απομακρύνεσαι ξαφνικά από τον σύντροφο της ζωής σου, ενώ παράλληλα τον παρακολουθείς να ξεχνάει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, είναι αποκαρδιωτικό. 

Ιστορία Αγάπης: Μετά από 71 χρόνια γάμου, «έφυγαν» μαζί την ίδια μέρα με 14 ώρες διαφορά

Αγάπη: Το αληθινό μιας ρομαντικής ιστορίας

Έτσι, αποφάσισε να μετακομίσει κι εκείνος στον ίδιο οίκο ευγηρίας για να είναι κοντά της. Βέβαια, τον στεναχωρούσε το ότι κοιμόντουσαν σε διαφορετικά δωμάτια. Όταν σταμάτησε να περπατάει και μεταφερόταν με αναπηρικό καροτσάκι, επισκεπτόταν καθημερινά το δωμάτιο της γυναίκας. Περνούσε πολλές ώρες κοντά της. 

«Όποτε πήγαινα να τους επισκεφθώ, πάντα κρατιόντουσαν χέρι χέρι. Δεν σταμάτησαν ποτέ να λένε ο ένας στον άλλον “Σ’ αγαπώ”», θυμάται η κόρη τους. 

Λίγο πριν κλείσει τα 96 του χρόνια, ο Preble ζήτησε για δώρο γενεθλίων να κοιμηθεί ξανά αγκαλιά με την γυναίκα του. Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του και το ζευγάρι ξάπλωσε μαζί για τελευταία φορά για μια ολόκληρη νύχτα. Πριν από τα 96α γενέθλια είχε μια ευχή: να κοιμηθεί ξανά με την Isabel. Χάρη στο εκπληκτικό προσωπικό, κατάφερε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του.

«Δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη» λέει η κόρη τους. «Κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου και απλά αποκοιμήθηκαν». Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου 2017, η Isabell άφησε την τελευταία της πνοή και 14 ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, πέθανε και ο Preble.

Ιστορία Αγάπης: Μετά από 71 χρόνια γάμου, «έφυγαν» μαζί την ίδια μέρα με 14 ώρες διαφορά

Ιστορία Αγάπης: Μετά από 71 χρόνια γάμου, «έφυγαν» μαζί την ίδια μέρα με 14 ώρες διαφορά

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα