Μίνα Αδαμάκη: Ο τσακωμός με τους γονείς της, τα δύσκολα γυρίσματα στις 3 Χάριτες και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

by Εύα Ζαχαριάδη
Μίνα Αδαμάκη: Ο τσακωμός με τους γονείς της, τα δύσκολα γυρίσματα στις 3 Χάριτες και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

Μίνα Αδαμάκη: Η αποκαλυπτική συνέντευξη της αγαπημένης ηθοποιού

Πρόκειται για μια ηθοποιό που έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Έλαμψε μέσα από την τηλεοπτική σειρά, οι 3 Χάριτες, και άφησε το δικό της στίγμα στον χώρο της υποκριτικής.

Η Μίνα Αδαμάκη (Ασημίνα Αδαμάκη, 17 Ιουλίου 1944) γεννήθηκε στον Βόλο.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο “Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά”. Έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Μίνα Αδαμάκη: Ο τσακωμός με τους γονείς της, τα δύσκολα γυρίσματα στις 3 Χάριτες και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

Είχε ιδρύσει τον θίασο “Θεατρική Συντεχνία” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της “Ελεύθερης Σκηνής”.

«Ο πατέρας μου δεν ήρθε ποτέ στο θέατρο να με δει»

«Η μαμά μου ήθελε να με βγάλει Χαρούλα είχε πει σε συνέντευξή της. Ήμουν ένα ανοιχτό, χαρούμενο παιδί. Πήρα όμως το όνομα της γιαγιάς μου, από την πλευρά της μητέρας μου, Ασημίνα – Μίνα. Πέρασα ωραία παιδικά χρόνια, φωτεινά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Βόλο. Είχα την αποδοχή όλων. Στην Αθήνα ήρθα για να σπουδάσω.

Τα καλοκαίρια πηγαίναμε στο Πήλιο, κυρίως στη Μακρυνίτσα, το χωριό του πατέρα μου που το λάτρευε αλλά και στο Μούρεσι, της μητέρας μου. Αν και με πόνεσε πολύ, πουλήσαμε τα σπίτια στο Πήλιο. Πρέπει να έχεις χρόνο να πηγαίνεις και πολλά λεφτά για να τα συντηρείς κι εμείς οι καλλιτέχνες δεν έχουμε. Ούτε στον Βόλο πηγαίνω πια συχνά. Η παιδική, κολλητή μου φίλη, ήταν εδώ στην Αθήνα. Την έχασα πρόσφατα.

Μεγάλωσα σε ένα αστικό περιβάλλον. Ο πατέρας μου ήταν έμπορος. Στα 14-15 που είχα πέσει με τα μούτρα στη λογοτεχνία, είδα μια παράσταση του Θεάτρου Τέχνης στον Βόλο -με μονόπρακτα του Τσέχωφ, την Αίτηση σε γάμο, την Αρκούδα, την Επέτειο, και, κυριολεκτικά, τρελάθηκα. Γύρισα σπίτι και άρχισα να τα παίζω. Ετσι μου μπήκε στο μυαλό η ιδέα να κάνω θέατρο και μάλιστα στο Τέχνης. Είχα μάθει ότι εκεί δουλεύουν σαν ομάδα, οικογενειακά».
«Είχα την αφέλεια να το πω στους γονείς μου. Απλά και απονήρευτα. Και έγιναν απερίγραπτα πράγματα. Μου είπαν, εν ολίγοις, να τους ξεχάσω για πάντα και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να ζήσω μόνη μου. Προστατευμένη όπως ήμουν, φοβήθηκα αλλά δεν παραιτήθηκα. Σκέφτηκα να έρθω στην Αθήνα και να σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο ώστε να πάω στο θέατρο και πιάστηκα από αυτό.

«Πατερούλη θέλω να σπουδάσω», του είπα, πάντα στον πληθυντικό. Και του επεσήμανα ότι ό,τι χρήματα είχε προβλέψει για μένα, αρκούσαν για τις σπουδές μου, γιατί μετά εγώ σκόπευα να δουλέψω και να βγάλω τα δικά μου λεφτά. Ως έμπορος που ήταν το βρήκε καλή εμπορική συμφωνία και είπε το «ναι».

Μίνα Αδαμάκη: Ο τσακωμός με τους γονείς της, τα δύσκολα γυρίσματα στις 3 Χάριτες και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

Δεν έκανα ούτε γάμο ούτε παιδιά

«Οι έρωτες καθόρισαν τη ζωή μου, είχε πει η Μίνα Αδαμάκη. Αναζητούσα πάντα κάτι έντονο. Το κλίμα ήταν πιο ανοιχτό τότε. Ήταν όμορφα. Συνέβαιναν πολλά γύρω μας, δεν τα προλαβαίναμε. Όταν είχα μια σχέση ήμουν μέσα στη σχέση. Αλλά δεν έκανα ούτε γάμο ούτε παιδιά. Ήταν επιλογή μου, αν και μου έτυχαν περιπτώσεις που με ενδιέφεραν. Κάποια στιγμή με απασχόλησε, για λίγο, το θέμα παιδί, αλλά γρήγορα το άφησα. Δεν ήμουν γι΄αυτά».

Σε άλλη συνέντευξη είχε πει:

«Ο γάμος ήταν κάτι που πίστευε πάντα ότι θα την πίεζε και είναι ευτυχής που δεν το έκανε: «Πίστευα ότι δεν θα είμαι ποτέ ευτυχής μέσα σε ένα γάμο. Είμαι ευτυχής που δεν το σκέφτηκα. Με πιέζουν αυτά τα πράγμα. Άλλωστε η οικογένεια πιστεύω ότι είναι ικανή για τα καλύτερα και για τα χειρότερα», είχε πει η Μίνα Αδαμάκη.

Η Μίνα αδαμάκη για τα δύσκολα γυρίσματα στην επική σειρά, Τρεις Χάριτες

Ήταν πολύ δύσκολα στα γυρίσματα της σειράς «Τρεις χάριτες»

Μίνα Αδαμάκη: Ο τσακωμός με τους γονείς της, τα δύσκολα γυρίσματα στις 3 Χάριτες και ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

«Ήταν η εποχή της αθωότητας. Ήταν κάτι καινούργιο για όλους μας, ανανεωτικό πολύ. Είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας (Άννα Παναγιωτοπούλου και Νένα Μεντή), παρόλο που τα γυρίσματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ήμασταν συνέχεια σε όλο το σίριαλ και οι τρεις και είχαμε πολλές αλλαγές σκηνών, όπου ήθελαν προετοιμασία, ήθελαν ντύσιμο άλλο κλπ.».

Ενώ είχε αναφερθεί και στο Mega. «Το Mega, σου άρεσε δεν σου άρεσε, ήτ