«Μου λες αλήθεια, θα δω το παιδί μου;»: Σε πελάγη ευτυχίας η Εύα Καϊλή με την αποφυλάκισή της

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι»

Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή εν Ελλάδι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε την αντίδραση της πρώην ευρωβουλευτού στα νέα της αποφυλάκισης της.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι η απόφαση της αποφυλάκισής της ήταν γνωστή από χθες, Μ. Τρίτη, όταν και επικοινώνησε μαζί τους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των Βρυξελλών και τους ενημέρωσε ότι κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κα Καϊλή.

«Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι και να έχουμε τυπικά τη διαταγή του ανακριτή να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Αύριο δε θα γίνει κανένα Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κα Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της, τυπικά, ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές του Χάρεν όταν και θα τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί το βραχιολάκι και θα αποφυλακιστεί», είπε σχετικά ο κ. Δημητρακόπουλος. Ο συνήγορός της μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χθες το βράδυ και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που την άκουσε χαρούμενη μετά από τη συνεχή επικοινωνία, που είχαν τους τελευταίους μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη.

«Μου είπε, “μου λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου;” Αυτή ήταν η αντίδρασή της», είπε σχετικά με την πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού μετά και την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της. Ως προς τον χώρο όπου και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο χώροι και επέλεξε να μείνει μόνη της μαζί με το παιδί της. Προανήγγειλε ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη στην υπόθεση, καθώς μεσολαβεί η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά η αποφυλάκισή της τους κάνει πιο εύκολο να διερευνήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας μαζί της.

Αναφορές έκανε και για τη δικογραφία, για την οποία και είπε ότι αρκετά μεγάλη και υπάρχουν μέσα αρκετά συντριπτικά στοιχεία τα οποία και θα οδηγήσουν στην αθώωσή της. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετίζονται με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της στο Βέλγιο.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Μετά από τέσσερις μήνες που πέρασε στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο του Qatargate, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βγαίνει από τη φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακών την Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα. Στο έγγραφο με το σκεπτικό της αποφυλάκισης, αίσθηση προκαλεί η αναφορά πως οι λόγοι που είχαν οδηγήσει τις Αρχές να την προφυλακίσουν, εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα μείνει με την κόρη της, αλλά όχι στο ίδιο σπίτι με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά και οι κλήσεις θα καταγράφονται. Στο σκεπτικό της αποφυλάκισης που δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι»

Related posts

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σκοτώθηκε γνωστός επιχειρηματίας μόλις 35 χρόνων