Μύθος ή αλήθεια: Πρέπει να σηκώνω τους καθαριστήρες όταν χιονίζει;

by Τόνια Τζαφέρη

Μύθος ή αλήθεια: Την επόμενη φορά θα ξέρεις καλύτερα

Το είδαμε συχνά, αμάξια παρκαρισμένα με τους υαλοκαθαριστήρες προς τα πάνω. Και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απόρησαν και θέλησαν ξέρουν αν τελικά αυτή η τακτική όντως βολεύει κάπου και έχει νόημα… ή όχι.

Μύθος ή αλήθεια: Πρέπει να σηκώνω τους καθαριστήρες όταν χιονίζει;

Μία κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι όταν γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει χιονόπτωση, είναι να σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο μας όταν το παρκάρουμε. Υπάρχει, όμως, ουσιαστικός και πραγματικός λόγος που το κάνουμε αυτό, ή όχι; Η αλήθεια είναι, πως ναι! Σε περίπτωση χιονόπτωσης και φυσικά των χαμηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται, το λάστιχο κολλάει λόγω του πάγου επάνω στο παρμπρίζ και είναι πολύ εύκολο εν συνεχεία να σπάσει.

Τελικά δεν είναι και τόσο μύθος η συγκεκριμένη τακτική…

Μάλιστα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σηκώνουμε και αυτόν στο πίσω παράθυρο, αφού λόγω του βάρους του χιονιού που μαζεύεται υπάρχει περίπτωση να σπάσει. Παράλληλα, κάτι που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως το νερό για τους καθαριστήρες είναι πολύ πιθανό να έχει παγώσει, για αυτό καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μία μικρή σπάτουλα για να καθαρίσετε τα τζάμια. Πάντα σε συνδυασμό με τη χρήση του κλιματισμού σε υψηλή θερμοκρασία. Εκτός αν έχετε προνοήσει νωρίτερα και έχετε συμπληρώσει αντιψυκτικό υγρό.

Μύθος ή αλήθεια: Πρέπει να σηκώνω τους καθαριστήρες όταν χιονίζει;

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν