Νίκος Χορταρέας: Πέταξε τα ράσα και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει μάγια

Νίκος Χορταρέας: Η επιστροφή του μέντιουμ προκαλεί αίσθηση

Σάλο έχει προκαλέσει η επιστροφή του Νίκου Χορταρέα στην τηλεόραση μετά από αρκετά χρόνια όπου ήταν ιερέας. Μάλιστα αυτήν την φορά επέστρεψε στην τηλεόραση προκειμένου να λύσει μάγια!

Το διάσημο μέντιουμ έβγαλε τα ράσα για τα οποία είχε γίνει ο κακός χαμός και επέστρεψε στην τηλεόραση για να λύνει μάγια.

Σαν βόμβα είχε σκάσει η είδηση πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ότι ο Νίκος Χορταρέας άφησε τα εγκόσμια και χειροτονήθηκε ιερέας με το όνομα «πατέρας Κυπριανός», θέλοντας έτσι να τιμήσει και τη μνήμη του αγίου που έλυνε μάγια.

Ο διάσημος αστρολόγος και μέντιουμ ήταν εξαφανισμένος από όλους και από όλα, καθώς ιερουργούσε στον Λαγκαδά, με τα media και τους δημοσιογράφους να τον ψάχνουν για μήνες για μία του δήλωση ή μία φωτογραφία του. Ύστερα από τέσσερα χρόνια στην πρώτη του συνέντευξη μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso» για τον λόγο που αποφάσισε να γίνει ιερέας, τα χρόνια που έζησε ως κληρικός, ενώ αποκαλύπτει και τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει τα ράσα και να ασχοληθεί ξανά με τις εκπομπές και την Αστρολογία.

Η «Espresso» τον συνάντησε στο στούντιο όπου έγραψε την πρώτη του εκπομπή στην τηλεοπτική του επιστροφή, με το διάσημο μέντιουμ να έχει ξυρίσει το μούσι, έχοντας τα μαλλιά του ξανά ξανθά, έτσι όπως τον έχουμε συνηθίσει εδώ και 30 χρόνια ως παρουσιαστή!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Χορταρέα

Πόσα χρόνια απέχετε από τα media;

Τέσσερα χρόνια, τέσσερις μήνες και 13 ημέρες, και είναι η πρώτη μου συνέντευξη που δίνω. Ο Νίκος Χορταρέας όταν ιερουργούσε ως πατέρας Κυπριανός στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Χορταρέας, σε τι φάση της ζωής σας βρίσκεστε;

Βρίσκομαι σε μια φάση αλλαγής, θεληματικά ή άθελα. Ξεκινάω ξανά να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα από όλους, εκπομπές στην τηλεόραση και να λύνω μάγια! Οι εκπομπές μου θα παίζουν σε διάφορα κανάλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ξεκινάω και στην Κύπρο, στο κανάλι Plus.

Τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια και αποφασίσατε να γίνετε ιερέας;

Είχε φύγει η μητέρα μου από τη ζωή και ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Όχι ότι ήταν κακό αυτό που έκανα προτού γίνω ιερέας, απλά έτσι αισθάνθηκα. Δεν είναι κακό να λύνεις μάγια. Και ως ιερέας κάθε Τετάρτη έκανα παράκληση του αγίου Κυπριανού, και ερχόταν ο κόσμος και διαβάζαμε ευχές για το λύσιμο της μαγείας και της γλωσσοφαγιάς, γιατί όλα αυτά τα παραδέχεται η θρησκεία μας. Μάγια έλυνα και πριν, μάγια έλυνα και ως ιερέας, τι διαφορά έχει; Απλά η ευχή αλλάζει. Είχε τόσο κόσμο, που ανοίγαμε τις πόρτες γιατί δεν χωρούσαν. Είχα βγάλει την Ιερατική Σχολή και ήταν πόθος μου να γίνω ιερέας. Έγινα διάκος, ιερέας, αρχιμανδρίτης και πήγαινα για δεσπότης, αλλά με έκοψαν στο τέταρτο θαύμα!

Υπήρχε ένα μυστήριο αναφορικά με τη χειροτονία σας και εάν έχετε όντως χειροτονηθεί.

Το μυστήριο ήταν ποιος με χειροτόνησε. Λειτούργησα σε 16 εκκλησίες, έχω φωτογραφίες με άπειρους κληρικούς να λειτουργούμε μαζί και με δεσπότη. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εάν δεν είχα χειροτονηθεί. Ανήκα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και λειτουργούσα σε ένα μεγάλο προσκύνημα στην Παναγία Περπατούσα στο Ηράκλειο Λαγκαδά.

Πως ο Νίκος Χορταρέας αποφάσισε το όνομα Κυπριανός

Όταν πήγα να γίνω μοναχός, μου είπε ο μητροπολίτης, ο αείμνηστος Ιωάννης Τασιάς, ένας πολύ μεγάλος ιεράρχης, «θα σε βγάλω Κυπριανό, τον άγιο της Εκκλησίας που ήταν μάγος και αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό». Με τον Ιωάννη Τασιά γνωριζόμασταν από παλιά, ήμασταν γείτονες και αυτός με χειροτόνησε. Όχι μόνο με αποδέχτηκε, αλλά κάναμε και σπουδαίες αγαθοεργίες, όπως ένα γηροκομείο που ήταν έτοιμο να ανοίξει, αλλά, δυστυχώς, εκοιμήθη και δεν προλάβαμε. Επίσης έναν χώρο φιλοξενίας για ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ, αλλά έμειναν όλα μισοτελειωμένα.

Ο υπόλοιπος κλήρος και οι πιστοί σάς αποδέχτηκαν εύκολα;

Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε σε εκείνα τα μέρη. Γεμίζαμε τις εκκλησίες από τον κόσμο. Ένιωσα πραγματική αγάπη από τους πιστούς και τον κλήρο. Είχα φτάσει να κάνω 40 εξομολογήσεις την ημέρα.

Υπήρχαν κάποια κακοπροαίρετα σχόλια που έλεγαν ότι γίνατε ιερέας για οικονομικούς λόγους.

Το είπατε μόνος σας, κακοπροαίρετα! Φαίνεται το έργο που έκανα. Εγώ δεν πήρα από πουθενά λεφτά. Ό,τι έκανα ήταν από δικούς μου πόρους και με τη βοήθεια των πιστών, που δεν μου έδιναν λεφτά, αλλά έφερναν πράγματα, υλικά, δηλαδή, και τα μοιράζαμε σε όσους το είχαν ανάγκη. Σαν μέντιουμ για να κάνω ένα λύσιμο μαγείας παίρνω περίπου ένα χιλιάρικο, ως ιερέας δεν έπαιρνα τίποτα. Από τη δουλειά μου παίρνω μια χαρά λεφτά, δεν πήγα να γίνω ιερέας για τα χρήματα.

Όταν γίνατε μοναχός είχε γίνει ντόρος στα media. Πώς αντιδράσατε;

Εδώ και 30 χρόνια που κάνω τηλεόραση έχω ακούσει τόσες κακοήθειες. Γέλασα πραγματικά όταν έβλεπα ένα δελτίο ειδήσεων και η πρώτη είδηση ήταν ο Μητσοτάκης και δεύτερη είδηση ότι έγινα ιερέας! Είναι δυνατόν να αποτελεί τόσο μεγάλη είδηση; Ο κόσμος δεν έχει να φάει κι έκαναν εμένα δεύτερη είδηση; Ε ναι, λοιπόν, ο Χορταρέας είχε τα κότσια και έγινε από μέντιουμ ιερέας!

Και τι έγινε ξαφνικά και αποφασίσατε να αφήσετε τα ράσα;

Η απόφαση ήταν εν μέρει δική μου. Αρχικά εγώ έμενα στη Μητρόπολη Λαγκαδά και ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλη την ημέρα ήμασταν μαζί με τον μητροπολίτη και, ενώ έγινε η χειροτονία μου, δεν υπέγραψε τα χαρτιά. Ήταν κάτι τόσο τυπικό που δεν δώσαμε σημασία. Συγχωρέθηκε κι έφυγε πολύ γρήγορα, και ξαφνικά τα χαρτιά μου έμειναν ανυπόγραφα. Οπότε ο επόμενος σου λέει «εγώ δεν σε χειροτόνησα, οπότε πώς να υπογράψω;» Ούτε κανείς θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει για τον Χορταρέα. Δεν τους κατηγορώ, είναι οι καλύτεροι ιεράρχες, είναι πολύ αξιόλογοι! Μου είπαν να κάνω δικαστήριο με τις φωτογραφίες που έχω και με μάρτυρες τους πιστούς και κληρικούς για να πάρω τα χαρτιά μου. Ιερέας δεν είναι, όμως, το χαρτί που έχεις στο χέρι σου, ιερέας είναι η χειροτονία και εγώ χειροτονήθηκα τρεις φορές.

Στο τηλεοπτικό του comeback με την εικόνα του Αγίου Κυπριανού στα χέρια
Εάν υπήρχαν τα χαρτιά θα θέλατε να συνεχίσετε ως ιερέας;

Φυσικά δεν ήθελα να σταματήσω. Το έργο που ξεκίνησα στην Παναγία Περπατούσα και στο γηροκομείο ήθελα να το συνεχίσω!

Related posts

Ασταμάτητος ο Παλαιοχριστιανός: Έκανε κίνηση-ματ και ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην Ελλάδα

Επıχειρηματίας, φίλος του Χάρι και της Μέγκαν: «Λuπάμαι που η Κέιτ έχει καpκiνο αλλά το παλάτı είπε αυτό το ψέμα»

Γιατί ο Χριστός αφού αναστήθηκε έφαγε ψητό ψάρι και μέλι;