Νίκος Γαλανός: «Δεν με ένοιαζε αν η Βουγιουκλάκη έβγαζε ένα εκατομμύριο ευρώ και εγώ μόνο 10.000»

by Τόνια Τζαφέρη

Νίκος Γαλανός: Η αναφορά του στην Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο γνωστός ηθοποιός στα νιάτα του είχε σταθεί δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και μίλησε ανοιχτά, τόσο για τα χρήματα όσο και για την εμπειρία.

Ο Νίκος Γαλανός έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε στα χρήματα που έχει πάρει στην καριέρα του, που όπως εξήγησε δεν ήταν στόχος του τα λεφτά, αλλά οι καλές συνεργασίες. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει δεν ήθελε να γίνει ένας ακόμα εμπορικός ηθοποιός και συμπληρώνει:

Νίκος Γαλανός: «Δεν με ένοιαζε αν η Βουγιουκλάκη έβγαζε ένα εκατομμύριο ευρώ και εγώ μόνο 10.000»

«Υπάρχουν συνάδελφοι που με τα χρόνια έμαθαν να είναι πιο σκληροπυρηνικοί με τις αμοιβές τους. Εγώ ανήκω στους άλλους, τους ρομαντικούς. Βαδίζω με μια λογική που λέει “τα έργα είναι πολυέξοδα, οι εποχές δύσκολες, δεν θα απαιτήσω εγώ πενταπλάσια ποσά επειδή τρελάθηκα ή έχω καβαλήσει το καλάμι.

Περισσότερες δηλώσεις από τον Νίκο Γαλανό

Γι’ αυτό και έχουν τύχει δυο-τρεις περιπτώσεις, αυτά τα πενήντα χρόνια που είμαι ηθοποιός, που δεν πήγε καλά η δουλειά και δεν πήρα δραχμή, γιατί σεβάστηκα ότι οι επιχειρηματίες είχαν βάλει τις οικονομίες τους.

Αν είσαι εμπορικός ηθοποιός, που η τηλεόραση έχει πολλούς τέτοιους, βγάζεις χρήματα. Εμένα δεν με ενδιέφερε να είμαι άλλος ένας εμπορικός ηθοποιός. Δεν θα πάω εύκολα να παίξω σε ένα έργο που δεν με εκπροσωπεί ή σε μια μέτρια παραγωγή.

Νίκος Γαλανός: Δεν μ’ ενδιέφερε τι έπαιρνε η παρτενέρ μου

Σέβομαι καταρχάς τον εαυτό μου και ύστερα τον θεατή. Θυμάμαι, τέλη του ’67, τελείωσα τη σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και βγήκα αμέσως στο θέατρο. Ουσιαστικά, η Τζένη Καρέζη με έβγαλε. Έξι μήνες μετά, έκανα την πρώτη μου ταινία στη Φίνος Φιλμ και ο συγχωρεμένος ο Φίνος, επειδή του άρεσα, ζήτησε να υπογράψω συμβόλαιο έξι χρόνων, με τρεις ταινίες τον χρόνο και συγκεκριμένα ποσά.

Νίκος Γαλανός: «Δεν με ένοιαζε αν η Βουγιουκλάκη έβγαζε ένα εκατομμύριο ευρώ και εγώ μόνο 10.000»

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν