Νίκος Κοκλώνης: Από τα 5.000.000 την ημέρα, στην πτώχευση και στις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Νίκος Κοκλώνης: Οι εκπομπές και η αγωνία των εργαζομένων και τι θα ακολουθήσει μετά το πόρισμα Βουρλιώτη

Ο Νίκος Κοκλώνης φαίνεται να έχει μεγάλα μπερδέματα με τη δικαιοσύνη. Ο δημοφιλής παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός τις τελευταίες ώρες μονοππωλεί το ενδιαφέρον των μέσων, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο, κατηγορείται (χωρίς να έχει κοινοποιηθεί στον ίδιο ακόμα) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ποιος είναι ο Νίκος Κοκλώνης

Ο Νίκος Κολώνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου του 1983. Αφότου τελείωσε το σχολείο πέρασε στη σχολή Εμποροπλοιάρχων, όμως λίγο αργότερα αποφάσισε να σταματήσει τις σπουδές του και να ασχοληθεί με την διοίκηση επιχειρήσεων. Έτσι, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έπειτα αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και να κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να ξεχωρίσω. Δεν μπορούσα να είμαι δημόσιος υπάλληλος. Δεν μπορούσα να μπω σε καλούπια» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Έλεος». «Τα λεφτά ήρθαν ξαφνικά. Ήμουν υπάλληλος σε τράπεζα, αλλά ήταν πολύ βαρετή η ζωή. Ήμουν σε πτήση και είπα θα κάνω ταξιδιωτική εταιρεία. Στα 24».

Το πρώτο του σημαντικό επιχειρηματικό βήμα ήταν η ίδρυση της εταιρείας AirFastTickets, η οποία προσέφερε αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλές τιμές και κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστή.

Πώς ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση ο Νίκος Κοκλώνης

«Βρέθηκε ένας περίεργος τύπος και μου έδωσε δανεικά ένα 60άρι…» αποκάλυψε στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια και του Ηλία Ψινάκη.

Όμως, τον Σεπτέμβριο του 2015 η εταιρεία πτώχευσε και η εκκαθάρισή της έγινε τον Οκτώβριο. Ο Νίκος Κοκλώνης σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι υπήρξε χρονική περίοδος που έβγαζε 5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

«Ο μόνος που έμεινε δίπλα μου ήταν ο Τρύφωνας Σαμαράς», αποκάλυψε για εκείνη την περίοδο. «Ήμουν στο γραφείο μου με θέα το Σέντραλ Παρκ και έλεγα “να πέσω να μην πέσω;”» εξομολογήθηκε ο Νίκος Κοκλώνης.

Όπως είπε ο ίδιος έμεινε «ταπί. Μηδέν. Είχα 1.600 άτομα προσωπικό».

Ο Νίκος Κοκλώνης πραγματοποίησε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 2016, παρουσιάζοντας την εκπομπή Celebrity Travel στον ΣΚΑΪ.

Ακολούθησε το It’s Show Time στο OPEN:

Αυτή την περίοδο παρουσιάζει το Just The 2 of us στον Alpha:

Ο Νίκος Κοκλώνης ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Barking Well Media και σήμερα είναι παρουσιαστής, παραγωγός και εκδότης του περιοδικού ΟΚ!.

Νίκος Κοκλώνης: Ηπρόσφατη ανακοίνωση για την Barkingwell Media

«Η υπόθεση «κρατικής χρηματοδότησης» εταιρείας μου που συζητήθηκε έντονα και αναπαράχθηκε με τρόπο παραπλανητικό και συκοφαντικό, με ωθεί να τοποθετηθώ δημόσια γιατί δεν ανέχομαι να χρησιμοποιείται το όνομά μου για πολιτικά παιχνίδια στα οποία ποτέ δεν συμμετείχα.

Η αλήθεια είναι απλή, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να τη μάθουν όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για την επιχειρηματική μου δραστηριότητα.

Η Barkingwell Progress είναι μια νεοσυσταθείσα εταιρεία. Έχει σκοπό να κάνει επένδυση στην αγορά των οπτικοακουστικών μέσων. Εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο τηρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Τι δεν έχει γραφτεί, ενδεχομένως σκόπιμα; Πως για να λάβει η εταιρεία ενίσχυση από το κράτος, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, θα πρέπει να υλοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, που σημαίνει να κάνει επένδυση περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα και κεφάλαια. Δηλαδή δικά της χρήματα, όχι χρήματα του κράτους. Η ενίσχυση που θα πάρει πίσω είναι περίπου 2εκατομμύρια ευρώ και όχι 10εκατομμύρια, όπως γράφτηκε. Και την ενίσχυση αυτή, θα την πάρει μόνο εφόσον η εταιρεία υλοποιήσει την επένδυση.

Είναι παραπλανητικό και κακόηθες να αναφέρονται στο σημερινό κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας Barking Media Progress. Αυτό ανταποκρίνεται στις δαπάνες σύστασης και αρχικής λειτουργίας της. Το κεφάλαιο θα αυξηθεί όσο απαιτείται, ώστε η εταιρεία να υλοποιήσει την επένδυση. Αν δεν την υλοποιήσει, δεν θα πάρει καμία ενίσχυση από το κράτος. Τόσο απλά.

Όσον αφορά στην ευρύτερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, όλοι γνωρίζουν ότι η Barkingwell Media Α.Ε. είναι η βασική μου εταιρεία. Τα τηλεοπτικά προϊόντα που παράγει είναι ευρέως γνωστά, όπως και πολλοί συνεργάτες της. Ο καθένας έχει δικαίωμα να του αρέσουν ή να μην του αρέσουν τα τηλεοπτικά προγράμματα της Barkingwell Media Α.Ε. Είναι όμως μια διαφανής εταιρεία. Είναι μια υγιής εταιρεία. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη. Το ίδιο και εγώ ως φυσικό πρόσωπο. Νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας είμαι εγώ ο ίδιος. Η Barkingwell media έχει μετοχικό κεφάλαιο 5,2 εκατομμύρια ευρώ,ενώ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε 7 εκατομμύρια ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2022.

Η Barkingwell Media A.E δεν έχει πάρει ποτέ επιδότηση, επιχορήγηση ή οποιουδήποτε τύπου ενίσχυση από κρατικό φορέα. Η Barkingwell Media A.E εκπροσωπείται από κορυφαία στελέχη στην αγορά των media, απασχολεί περισσότερους από 400 μόνιμους εργαζομένους και συνεργάτες, και είναι συνεπής απέναντί τους.

Νίκος Κοκλώνης: «Να σταματήσουν τα ψέματα και οι συκοφαντίες»

Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψέματα και οι συκοφαντίες. Ας σταματήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε παλαιότερη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, για την οποία έχω ο ίδιος μιλήσει ανοιχτά. Δεν προτίθεμαι να επιτρέψω να χρησιμοποιείται το όνομα και η επιχειρηματική μου δράση για πολιτικές σκοπιμότητες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη».

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση χθες ο Νίκος Κοκλώνης προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δέσμευση της περιουσίας γνωστού παρουσιαστή «φωτογραφίζοντας» τον εαυτό του.

Αμέσως μετά ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram ένα στόρι στο οποίο χαμογελαστός λέει: «Τι έχω; Σίγουρα μάτι και ψέμματα!!».

Το ίδιο βράδυ δεν εμφανίστηκε στην κοπή της πίτας του Alpha, κάτι που έπραξε και η κολλητή του Κατερίνα Καινούργιου, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Νίκος Κοκλώνης και η Αρχή καταπολέμησης εσόδων

Για πολλούς αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής για να μειώσει τον «τυφώνα» που τον «χτύπησε», με την μορφή ενός πορίσματος ογδόντα σελίδων που κοινοποίησε η Αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον Οικονομικό εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο πόρισμα γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με την μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ δεσμεύτηκαν η κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Νίκος Κοκλώνης με μια ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά λέει ότι δεν ελέγχεται και ότι όλα βαίνουν καλώς στην τηλεοπτική του αυτοκρατορία.

Αυτή που τροφοδοτεί με πλήθος εκπομπών και σόου τα τηλεοπτικά κανάλια και θα συνεχίσει προς το παρόν να πράττει, αφού εκπομπές όπως η «Σούπερ Κατερίνα» και το «Just the two of us» θα προβάλλονται κανονικά.

Προφανώς δεν του έχει κοινοποιηθεί το 80σέλιδο πόρισμα της Αρχής το οποίο έχει στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες μέρες.

Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Νίκος Κοκλώνης

Ακολούθως θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα του προσάπτει η Αρχή αφού στο πόρισμα γίνεται λόγος για χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στα 22.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο επικεφαλής της Αρχής ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη όσο και άλλων εμπλεκομένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια στιγμή εργαζόμενοι σε τηλεοπτικές παραγωγές της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη και στα media συμφερόντων του, φέρεται να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Σε αυτούς που παίρνουν τηλέφωνο συναδέλφους αγωνιώντας για το αύριο στην δουλειά τους και σε αυτούς που πιστεύουν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τηλεοπτικό χώρο το επόμενο διάστημα, αφού ο Νίκος Κοκλώνης συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα κανάλια ως παραγωγός και έχει διάφορα project να τρέχουν ή να ετοιμάζονται.

Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Νίκου Κοκλώνη αυτόν τον μήνα;

Στις αρχές της εβδομάδας που τελειώνει ο μήνας και θα πρέπει να καταβληθούν μισθοί και αμοιβές θα φανεί κατά πόσο η δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών-εταιρικών και προσωπικών-του παρουσιαστή, θα επηρεάσει την καταβολή τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την δεδομένη στιγμή ο Νίκος Κοκλώνης βρίσκεται όσο και αν θέλει να δείχνει ήρεμος στο μάτι του κυκλώνα που ξέσπασε από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας με ένα tweet που ανέβασε τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!».

Μακάρι να είναι όλα ψέματα όπως λέει ο Κοκλώνης. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν που θα του κοινοποιηθεί και η απόφαση της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Θα ήταν κρίμα να μάθουμε ότι αυτές οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται αντιστοιχούν στο πρόσωπο του.

Related posts

Θείο «δώpο» για Κέιτ Μίντλετον & Ουίλιαμ: Έγιναν γνωστά τα ευχάριστα μετά από 3 παιδιά, όλο το παλάτι το γιορτάζει

Πολύ κρίμα: Χώρισε ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια, σε άσχημη κατάσταση πασίγνωστος Έλληνας

Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος: Χέρι χέρι στις πασχαλινές τους διακοπές – Ποιο νησί επέλεξαν