Νίκος Οικονομόπουλος: Η 1η θέση στο dream show, η σχέση με την Αραβανή, το άδοξο τέλος και η απώλεια της γιαγιάς του, που τον τσάκισε

Νίκος Οικονομόπουλος: Η 1η θέση στο dream show, η σχέση με την Αραβανή, το άδοξο τέλος και η απώλεια της γιαγιάς του, που τον τσάκισε

Νίκος Οικονομόπουλος: Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Στις 30/07/1984 γεννήθηκε στην Πάτρα, ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του είχε χαράξει σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Δεν έχει twitter, ούτε Instagram, αλλά μόνο στο Facebook μια επίσημη σελίδα που βάζει τα τραγούδια του για να τα ακούσει ο κόσμος, ενώ είναι βαθιά θρησκευόμενος.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει μεγαλώσει σε μία κωμόπολη έξω από την Πάτρα, την Κάτω Αχαΐα.
Από μικρή ηλικία του άρεσε το ποδόσφαιρο και έπαιζε σε διάφορες τοπικές ομάδες, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορες δουλειές για να έχει το δικό του μεροκάματο. Η αγάπη του για το τραγούδι ήταν έκδηλη και ο ίδιος, από την ενηλικίωσή του και μετέπειτα, εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας και αργότερα και της Βόρειας Ελλάδας, μέχρι που αποφάσισε να κάνει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του και το 2006 να δηλώσει συμμετοχή στο μουσικό talent show του Alpha «Dream show», την εποχή που τέτοιου είδους μουσικά reality έκλεβαν την παράσταση στην ελληνική τηλεόραση.

Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: “Μου έλειπε το να είμαι με την οικογένειά μου, διότι οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 7 χρονών και ήμασταν «σκορποχώρι. Αλλού ο μπαμπάς, αλλού η μαμά και εγώ κι ο αδελφός μου με τον παππού και τη γιαγιά. Έβρισκα παρηγοριά στη δουλειά. Έκανα τρεις δουλειές, ήθελα και τέταρτη αλλά δεν προλάβαινα, γιατί δεν είχε παραπάνω από 24 ώρες η μέρα”.

Νίκος Οικονομόπουλος: Η 1η θέση στο dream show, η σχέση με την Αραβανή, το άδοξο τέλος και η απώλεια της γιαγιάς του, που τον τσάκισε

Νίκος Οικονομόπουλος: Η συμμετοχή στο «Dream show»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να αναδειχθεί και αν γίνει γνωστός. Η πορεία του στο show ήταν εκπληκτική και ερμήνευε με πάθος τα τραγούδια που του ανατέθηκαν. Κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με την κριτική επιτροπή να υποκλίνεται στο ταλέντο του. Από τότε, το όνομά του συζητιόταν στα μουσικά στέκια και ήδη άρχισε να έχει ένθερμους υποστηρικτές, αλλά και μεγάλη πέραση στο γυναικείο φύλο, εξαιτίας της εξωτερικής του εμφάνισης.

Αμέσως μετά το τέλος του «Dream show», υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Sony και άρχισε να εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο Fix για ολόκληρη την χειμερινή σεζόν στη συνέχεια η καριέρα του απογειώθηκε ενώ όλη η Ελλάδα μιλά γι΄αυτόν και τη φωνή του.

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Γονίδης, ο Νίκος Μακρόπουλος, καθώς και με την Άννα Βίσση στο ξεκίνημά του, σε συναυλίες της στην Αφρική. Έχει συνεργαστεί, επίσης, και με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, ηγείται ο ίδιος των σχημάτων του.

Τον Ιούνιο του 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα MAD Video Music Awards.

Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το maxi single με τίτλο “Και μη γυρίζεις” από τη δισκογραφική εταιρεία SONY MUSIC GREECE και τον ίδιο μήνα η δεύτερη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Άκουσα…”

Τον Ιούνιο του 2009 στα Mad Video Music Awards παρέλαβε το δεύτερο βραβείο του, αυτή τη φορά για το Καλύτερο Video Clip – Σύγχρονο Λαϊκό.

Νίκος Οικονομόπουλος: Η 1η θέση στο dream show, η σχέση με την Αραβανή, το άδοξο τέλος και η απώλεια της γιαγιάς του, που τον τσάκισε

Νίκος Οικονομόπουλος: Η σχέση του και ο χωρισμός του από την Ευαγγελία Αραβανή 

Ο λόγος που το ζευγάρι είχε αποφασίσει να βάλει οριστικό τέλος στη σχέση του ήταν γιατί η Ευαγγελία ήθελε να κάνουν το επόμενο βήμα και να προχωρήσουν σε γάμο ενώ ο Νίκος δεν ένιωθε έτοιμος.Οι δυο τους ήταν μαζί για κάτι περισσότερο από έναν χρόνο και όλοι έκαναν λόγο για έναν μεγάλο έρωτα. Επειδή όμως, όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν ξέρει ο κόσμος όλος, οι δυο τους διέψευσαν τις φήμες που τους ήθελαν ν’ ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο, αφού… χώρισαν.

Ο χωρισμός τους δεν ήταν ρόδινος αλλά έγινε με πολύ άσχημο τρόπο, ένα βράδυ που μετά από έναν μεγάλο καυγά, ο τραγουδιστής πέταξε έξω την παρουσιάστρια από το σπίτι που συγκατοικούσαν.

Η Ευαγγελία είχε πει σε πολύ δικούς της ανθρώπους ότι η κυκλοθυμία του Νίκου και οι διαθέσεις του που άλλαζαν από σε λεπτό ήταν πράγματα που την έφερναν σε δύσκολη θέση.  Εκεί που ήταν ήρεμοι και περνούσαν καλά ξαφνικά με ασήμαντες αφορμές ξεσπούσαν οι καυγάδες, επειδή κάτι τον ενοχλούσε, και οι καυγάδες αυτοί έπαιρναν απρόβλεπτες διαστάσεις.