Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000€ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Ο Ανανίας Φεστέρης του Σεν Μόριτζ και οι «χρυσές» αμοιβές

Θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί και ”άβατο” μιας και πρόσβαση στην συγκεκριμένη περιοχή, έχουν πολύ συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα αυτοί που καταφέρνουν να γίνουν κάτοικοι του Σεν Μόριτζ, δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους 5.500 χιλιάδες κατοίκους.

Ανάμεσα σε αυτούς ζει και ένας Έλληνας, ο Ανανίας Φεστέρης και μάλιστα πρόκειται για έναν υδραυλικό στο επάγγελμα με καταγωγή από τις Σέρρες.

Είναι ο άνθρωπος – κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία των υπερπολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και των εκατομμυρίων ευρώ σαλέ που φιλοξενούν κάθε χειμώνα την ανφάν- γκατέ του διεθνούς τζετ σετ.

Είναι, αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα ο πιο ικανός υδραυλικός στο Ελβετικό αυτό χωριό, ο οποίος πληρώνεται με αμοιβή γιατρού, καθώς χρεώνει 90 ευρώ την ώρα. Μάλιστα, μέσα σε μια καλή μέρα κι ανάλογα τη δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας, όπως αναφέρει ο ίδιος στο μπορεί να βγει μεροκάματο που πλησιάζει τις 3.000 ευρώ.

Οι δηλώσεις του Ανανία Φεστέρη για την ζωή στο Σεν Μόριτζ

«Βέβαια, μην φανταστείτε ότι μας μένουν όλα τσέπη. Εδώ, η εφορία σου παίρνει πάνω από τα μισά σε φόρους, από τη στιγμή που έχεις δικό σου μαγαζί όπως εγώ. Το ενοίκιο για ένα σπίτι 100 τμ είναι από 2.000 ευρώ και άνω, χωρίς να υπολογίσεις ρεύματα, ίντερνετ κτλ.

Στο σούπερ μάρκετ ένα κιλό χοιρινό κρέας θα το αγοράσεις 20 ευρώ και το μοσχάρι πάει από 50 έως 90 ευρώ το κιλό. Στα εστιατόρια δε όσο ανεβαίνεις υψόμετρο, τόσο πιο ακριβό είναι και το φαγητό. Στο πιο ταπεινό μαγαζί θες 30 ευρώ για ένα πιάτο φαΐ, με σαλάτα και μια μπύρα.

Παρ’ όλα αυτά θεωρείται ιδανικός προορισμός για ικανούς τεχνίτες, υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους. Ο κ. Φεστέρης έχει μπει στα μεγαλύτερα σπίτια του Σεν Μόριτζ, ακόμη και στα σαλέ της οικογένειας Νιάρχου, επιδιορθώνοντας βλάβες σε στεγνωτήρια, σωληνώσεις, αποφράξεις και εξαερισμούς. Μάλιστα σε αυτές τις δουλειές, είναι ανάλογο και το φιλοδώρημα. «Το μεγαλύτερο που έχω λάβει μέχρι στιγμής είναι 100 ευρώ, χώρια την αμοιβή που πήρα για τη δουλειά που με κάλεσαν να κάνω» λέει. Το μότο του είναι, «άμα φτιαχτεί μια φορά, πρέπει να ζήσει 40 χρόνια» και αυτό είναι που έχουν εκτιμήσει οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στο Σεν Μόριτζ.

«Εδώ δεν σε παίρνει να κοροϊδεύεις, πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύεις ότι είσαι καλός στη δουλειά σου. Έτσι φτιάχνεις το όνομά σου». Να σημειωθεί ότι ο υδραυλικός από τις Σέρρες επέστρεψε πέρυσι στο Σεν Μόριτζ έπειτα από απουσία επτά χρόνων κι αυτό διότι κάποια στιγμή δεν άντεξε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, αποφασίζοντας να εγκατασταθεί χαμηλότερα σε άλλες περιοχές όπως το Σεν Γκάλεν. Όμως οι αμοιβές δεν ήταν ίδιες με αυτές που έπαιρνε στο Σεν Μόριτζ και έτσι πήρε την απόφαση να επιστρέψει και πάλι στο πολυτελές ελβετικό θέρετρο.

Εικόνες από το μαγευτικό ελβετικό θέρετρο του Σεν Μόριτζ

Related posts

Δίδαξε στυλ, με πανωφόρι όνειρο: Τράβηξε τα βλέμματα η Ευγενία Μανωλίδου, σαν γαλαζοαίματη στο κέντρο της Αθήνας

Μιλάει όλο το διαδίκτυο: Σάλος με το σχόλιο του Χιώτη για τον Κασσελάκη και τις αναφορές στην “Καλαμάτα”

«Θα τρέξω μαζί με 57 ψυχές»: Yπερμαραθωνοδρόμος θα διανύσει 400 χλμ στη μνήμη των θυμάτων