Ο καλύτερος τρόπος για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα

by Εύα Ζαχαριάδη

Το έξυπνο κόλπο για να κάνετε το πλυντήριο να μυρίζει όμορφα

Σε πολλούς έχει συμβεί να έχουμε βάλει πλυντήριο, να βγάλουμε τα ρούχα για να τα απλώσουμε και να μην μυρίζουν φρεσκοπλυμένα. Είναι κατί που θα εκνεύριζε τον καθένα. Ποιος είναι όμως ο λόγος που συμβαίνει αυτο;

Η αιτία που κάνει το πλυντήριο να μυρίζει άσχημα;

Φαίνεται πως υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό και είναι αρκετά αηδιαστικός. Το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα ή το απορρυπαντικό, αλλά το ίδιο το πλυντήριο.

Η μυρωδιά αυτή λοιπόν είναι μούχλα που έχει συσσωρευτεί στο εσωτερικό και τον κάδο του πλυντηρίου.

Ο καλύτερος τρόπος για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα

Έχετε ρίξει ποτέ καμία ματιά μέσα στο πλυντήριο; Μάλλον όχι, ε;

Εάν κοιτάξετε στο κάτω χείλος του πλυντηρίου, θα δείτε ένα λάστιχο. Στην μέσα πλευρά του πιθανώς να δείτε κάτι σοκαριστικό: μούχλα.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά στην πραγματικότητα ο καθαρισμός πλυντηρίου είναι πολύ απλός και σύντομα θα έχετε ένα πλυντήριο που θα μοσχομυρίζει.

Η έξυπνη λύση

Θα χρειαστείτε:

– Λίγο χλωρίνη
– 0,5 λίτρο ξίδι
– Λαστιχένια γάντια
– Μια παλιά πετσέτα
– Μια παλιά οδοντόβουρτσα

Πρώτα αναμίξτε την χλωρίνη με λίγο ζεστό νερό σε αναλογία 50/50. Στη συνέχεια, φορέστε τα λαστιχένια γάντια και μουσκέψτε την πετσέτα με την αραιωμένη χλωρίνη και απλώστε την κατά μήκος πίσω από το λάστιχο στεγανοποίησης! Αυτό το σημείο είναι ο πραγματικός ένοχος όταν το πλυντήριο σας μυρίζει.

Ο καλύτερος τρόπος για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα

Αφήστε την πετσέτα να μουσκέψει για 30 λεπτά.

Ο καλύτερος τρόπος για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα

Τελειώστε τα επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στεγνώστε τα πάντα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μυρίζει το πλυντήριο πάντα υπέροχα

Έπειτα ενεργοποιήστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Αλλά δεν τελειώσαμε. Για να αφαιρέσετε υπολείμματα αλάτων, θα πρέπει να ξαναβάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία αυτή τη φορά με ξίδι. Είναι σημαντικό στην δεύτερη φορά να βάλετε ξίδι και όχι στην πρώτη. Η χλωρίνη και το ξίδι είναι δηλητηριώδης συνδυασμός. Ρίξτε ξίδι στην ειδική θήκη για το απορρυπαντικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτό ήταν!

Αυτός είναι ο τρόπος που θα μετατρέψετε το πλυντήριο με μυρωδιά μούχλας σε ένα καθαρό πλυντήριο. Επιπλέον, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν