Ο λόγος που οι αστυνομικοί ακουμπάνε τα αυτοκίνητα όταν γίνεται έλεγχος

Ο λόγος πίσω από αυτή τη κίνηση των αστυνομικών

Όταν οι αστυνομικοί σταματάνε για έλεγχο ένα αμάξι, αγγίζουν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δεν είναι μια κίνηση που γίνεται τυχαία. Ο λόγος πίσω από αυτή την κίνηση είναι για να αφήσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο αμάξι.

Αυτό γίνεται για να φανεί πως ο αστυνομικός έχει έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Έτσι, σε περίπτωση που ο αστυνομικός πάθει κάτι, όπως για παράδειγμα να δεχθεί επίθεση ή να εξαφανιστεί, τα αποτυπώματα θα παραμείνουν. Έτσι, θα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία στο αυτοκίνητο του ενόχου. Δηλαδή, στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο προφύλαξης.

Ο λόγος είναι για να αφήσουν δαχτυλικά αποτυπώματα και είναι κάτι που το κάνουν και στις μέρες μας

Σήμερα, τα αστυνομικά αυτοκίνητα σε διάφορες χώρες έχουν εγκατεστημένες βιντεοκάμερες. Ωστόσο, πολλοί αστυνομικοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο προφύλαξης. Ορισμένες παλαιές αστυνομικές πρακτικές περιλαμβάνουν το ελαφρύ χτύπημα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επίσης, περιλαμβάνουν το ελαφρύ χτύπημα στο πορτ παγκάζ.

Αυτό γίνεται με σκοπό, οι αστυνομικοί, να αιφνιδιάσουν τον οδηγό σε περίπτωση, που προσπαθεί να κρύψει κάτι παράνομο. Ωστόσο, σήμερα οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην χτυπούν σε καμία περίπτωση το όχημα. Αυτό, διότι θα μπορούσαν με μια τέτοια κίνηση να δυσκολέψουν τη θέση τους και να γίνουν στόχος πιθανών εγκληματιών.

Related posts

Πήρε θέση η Παλιοσπύρου: Τηλεφώνησε στην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και της έδωσε την καλύτερη συμβουλή

Ίσως η ωραιότερη 40άρα της Ελλάδας: Η Ελένη Φουρέιρα με μικροσκοπικό μπικίνι και οι κοιλιακοί της που «κόβουν» την ανάσα

Η τραγική ειρωνεία για το θάνατο του 26χρονου ποδοσφαιριστή, Στάθη Χατζηλάμπρου – Πώς έγινε το τροχαίο