Ο Τάσος Χαλκιάς για πρώτη φορά εξομολογείται: «Είχαμε σχέση μίσους, έδερνε τα παιδιά κι εμένα ιδιαιτέρως»

Τάσος Χαλκιάς: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για τα μαθητικά του χρόνια

Ο ηθοποιός, Τάσος Χαλκιάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή, «Η ζωή είναι στιγμές» και αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια, κάνοντας παράλληλα μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στον δημοσιογράφο Ανδρέα Ροδίτη και μεταξύ άλλων αφηγήθηκε τις πρώτες του επαφές με το θέατρο και την τέχνη, όταν ακόμη ήταν μαθητής του Δημοτικού.

«Μία πρώτη μου επαφή με το θέμα ξεκίνησε στην τελευταία τάξη του Δημοτικού, όταν το σχολείο που πήγαινα εγώ στο Χαϊδάρι επιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να συμμετάσχει επίσημα στον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου. Είχαμε έναν δάσκαλο από τον Αυλώνα, τη λεγόμενη Βόρεια Ήπειρο, τότε που ήταν πολύ έντονα αυτά τα πράγματα και τα μαθαίναμε στο σχολείο: ότι υπάρχει ένα μέρος της πατρίδας που είναι σκλαβωμένο κτλ» αφηγείται ο Τάσος Χαλκιάς.

Ο Τάσος Χαλκιάς για τον δάσκαλο που τον χτύπαγε

«Έδειχνα μία ιδιαίτερη τάση περισσότερο απ’ ό,τι στα κοινά μαθήματα. Ο δάσκαλος το είχε προσέξει αυτό παρότι είχαμε μία σχέση μίσους. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ άγριος, έδερνε πάρα πολύ τα παιδιά και εμένα ιδιαιτέρως, γιατί με έβρισκε λίγο σκανδαλοθήρα νεαρό και ίσως ξέσπαγε επάνω μου με έναν τρόπο. Κάποια στιγμή ειδοποίησα τον πατέρα μου και το έκοψε» περιγράφει ο δημοφιλής ηθοποιός.

«Ο δάσκαλος αυτός με διάλεξε να πω ένα ποίημα σε αυτή την επίσημη εκδήλωση του σχολείου μας στο Μεσολόγγι. Το είπα μπροστά στο μικρόφωνο και ακούστηκα από το ΕΙΡ. Τότε ήταν στο Ζάππειο. Με άκουσε η μητέρα μου και τρελάθηκε η έρμη. Της άρεσε πάρα πολύ και ήταν η μόνη μου υποστηρίκτρια στην επιλογή μου αργότερα να σπουδάσω θέατρο» καταλήγει ο Τάσος Χαλκιάς.

«Και αργότερα, τελειώνοντας το Γυμνάσιο προς το Λύκειο, μία φιλόλογος είδε κάτι ανάλογο επάνω μου και μου έδωσε την ευκαιρία να ανεβάσουμε ένα έργο την 25η Μαρτίου, το «Τίμημα της Λευτεριάς» του Γιώργου Θεοτοκά. Εκεί έπαιξα τον Αλή Πασά, ένα άλλο παιδί τον Κατσαντώνη κι εγώ τη σκηνοθέτησα. Εκεί έγινε το έναυσμα» αναφέρει κλείνοντας ο Τάσος Χαλκιάς.

Related posts

Νέο μήνυμα σήμερα της Κέιτ Μίντλετον που κάνει τον πλανήτη να δακρύζει

Αuτή είναι η 38χρονη μητέρα που δολοφονńθnκε για να σώσει το μωpό της

Έλλη Κόκοτα για Δημήτρη Κόκοτα