Όσα έδειξε η γλώσσα του σώματος του Μάνου Δασκαλάκη κατά τη συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη

by Newsroom i-diakopes.gr
Όσα έδειξε η γλώσσα του σώματος του Μάνου Δασκαλάκη κατά τη συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη

Μάνος Δασκαλάκης: Όλη η Ελλάδα μιλάει για τη συνέντευξη που έδωσε στην Αγγελική Νικολούλη

Ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης τους, Τζωρτζίνας, μίλησε για το ξεκίνημα της σχέσης τους, τη δημιουργία της οικογένειας τους και όσα εφιαλτικά ακολούθησαν για τα οποία – όπως ισχύριζεται από την πρώτη στιγμή- δεν γνώριζε τίποτα.

Όσα έδειξε η γλώσσα του σώματος του Μάνου Δασκαλάκη κατά τη συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη

Τι λέει όμως η γλώσσα το σώματος του Μάνου Δασκαλάλη σύμφωνα με χρήστη του Twitter

Ο χρήστης του Twitter @pokaaaahh, ο οποίος είναι ειδικός στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος, ανέλυσε καρέ καρέ τη συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη και μοιράστηκε τα “κρυμμένα” μηνύματα με τους followers του. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε αναλύσει τη γλώσσα του σώματος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στις πρώτες δηλώσεις του έξω από το σπίτι του στα Γλυκά Νερά.

Όπως ξεκαθαρίζει: “Δεν είναι σκοπός της παρακάτω ανάλυσης να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση την δουλειά της αστυνομίας. Το μόνο που κάνει είναι να παραθέσει ορισμένες παρατηρήσεις και να τις αξιολογήσει σε μία κλίμακα παραπλανητικής συμπεριφοράς. Οι αντιδράσεις κάθε ανθρώπου, σε ακραίες καταστάσεις, μπορεί να είναι μοναδικές και να παρεκκλίνουν από τις αναμενόμενες. ΤΙΠΟΤΑ από τα παρακάτω δεν είναι απόλυτο”.

Τι αναφέρει στην ανάλυση του

Η Αγγελική Νικολούλη μπαίνει κατευθείαν στο “ψητό” αναφέροντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πει ότι “μην νομίζεις ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είναι άγιος” με τον Μάνο Δασκαλάκη να δείχνει αμέσως stress reaction/ adaptor (το σώμα του μετακινείται έντονα δεξιά αριστερά, ενώ η ανάσα που παίρνει (#heavy_chest_breathing) ακούγεται μέσα από το μικρόφωνό του, σε μια “φαινομενικά” αθώα ερώτηση, καθώς το “δεν είναι άγιος” μπορεί να αναφέρεται σε πάρα πολλά πράγματα.

“Σε κρατούσε με κάτι;”…”Την φοβόσουν;” συνεχίζει την “εντός έδρας” πίεση η Αγγελική Νικολούλη με τον Μάνο Δασκαλάκη να δίνει #non_answer_statement (“ο…κάθε άνθρωπος μπορεί να λέει ότι θέλει”) + #confirmation_glance + NO CLEAR denial (στο αν τον κρατούσε με κάτι ή αν την φοβόταν). Σημαντικό deception cluster. Στο τελείωμα δε, της απάντησης του Μάνου Δασκαλάκη παρατηρούμε και #changing_tenses (δεν φοβόμουνα, δεν έχω κάτι να φοβάμαι)…

Λίγο παρακάτω, η Αγγελική Νικολούλη αναφέρει μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου απειλούσε ότι θα καταστρέψει τον Μάνο Δασκαλάκη, ο Μάνος Δασκαλάκης κάνει #head_nodding_YES (η καταφατική κίνηση του κεφαλιού προς τα κάτω όταν συμφωνούμε με κάτι), ενώ παράλληλα λέει “εννοείται, εννοείται” – παραδοχή που δεν συμφωνεί με τα παρακάτω.

Στο επίμαχο σημείο της σύναψης εξωσυζυγικής σχέσης του Μάνου Δασκαλάκη, βλέπουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα λεκτική/ εξω-λεκτική επικοινωνία από πλευράς του, καθώς – δείχνοντας μεγάλο στρες (adaptor/body) + #eyebrow_flash -αναφέρει ότι “δεν είχα δημιουργήσει σχέση ΤΟΤΕ” (προσοχή, όχι “δεν είχα δημιουργήσει σχέση ΠΟΤΕ”…) συνεχίζοντας “δεν είχε μάθει τίποτα…το οτιδήποτε” (προσοχή πάλι…”Δεν είχε ΜΑΘΕΙ τιποτα”…όχι “δεν είναι ΓΙΝΕΙ ίιποτα)…ενώ την ίδια στιγμή καταλαβαίνει το slip από πλευράς του δείχνει #exit_checking (stress/ panic) και αμέσως… ανασκευάζει “δεν είχα (#rise_vocal_pitch) το ΤΟΤΕ” – πάλι βλέπουμε το “τότε”… το οποίο αφήνει το ερώτημα να πλανάται: αν δεν είχε γίνει “τότε” η σχέση, “πότε;” (a matter of time, not a matter of existence) είχε γίνει;

Επόμενο σημαντικό σημείο είναι εκεί που η Νικολούλη αναφέρεται στην Ρούλα Πισπιρίγκου σαν μια “γυναίκα ικανή για όλα” με τον Μάνο Δ