Όταν οι γιορτές σας θυμίζουν μια απώλεια: Δεν υπάρχει τίποτα δυσκολότερο από το να πενθείς ένα αγαπημένο σου πρόσωπο τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα: Η πιο δύσκολη περίοδος άμα έχεις χάσει έναν αγαπημένο σου

Έχει φτάσει αυτή η εποχή του χρόνου που τα πάντα λάμπουν, η γιορτινή διάθεση βρίσκεται παντού από την μουσική μέχρι την φωταγωγημένη πόλη με τα χιλιάδες λαμπάκια. Όμως αν έχεις χάσεις ένα δικό σου άτομο, το πένθος γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ακολουθεί ένα κείμενο για να θυμόμαστε και τους ανθρώπους που βιώνουν το πένθος αυτή την εποχή.

Για πολύ κόσμο, αυτή η εποχή του χρόνου είναι ταυτόχρονα μαγική και μοναχική. Γιατί η θλίψη έχει τον τρόπο της να σε πλησιάζει κρυφά και να στρογγυλοκάθεται μαζί σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα για όσους έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο.

Υπάρχουν πολλά επίθετα για να περιγράψει κανείς την απώλεια. Επηρεάζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο, αλλά υπάρχει μια λέξη στην οποία όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε: σκληρή. Η θλίψη είναι σκληρή. Η απώλεια είναι σκληρή.

Λένε ότι ο χρόνος επουλώνει αυτές τις πληγές. Προσωπικά, δεν το πιστεύω. Πρέπει να μάθεις να ζεις με την απώλεια γιατί είναι κάτι που δεν αλλάζει. Είναι εκεί σε κάθε σου βήμα, σε κάθε επιτυχία και σε κάθε σου χαρά. Είναι εκεί για να σου υπενθυμίσει ότι ένας σημαντικός άνθρωπος λείπει από τη ζωή σου.

Υπάρχει μια άδεια καρέκλα στο τραπέζι, ένα ζευγάρι παπούτσια που λείπει από την εξώπορτα, ένα άτομο λιγότερο για να αγκαλιάσεις. Και ενώ είμαστε περιτριγυρισμένοι από αγαπημένα πρόσωπα, κατά κάποιο τρόπο, αυτό ενισχύει την απουσία εκείνου που χάσαμε.

Πολλοί βιώνουν την μελαγχολία των Χριστουγέννων, δεν είστε μόνοι

Έχασα και τους δύο γονείς μου απροσδόκητα όταν ήμουν 20 χρονών. Από τότε, έχουν περάσει πολλά χρόνια. Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο, παντρεύτηκα και έγινα μητέρα τριών υπέροχων παιδιών.

Έχω γιορτάσει αμέτρητα γενέθλια και γιορτές χωρίς τους γονείς μου. Θα περίμενε κανείς ότι μέχρι τώρα θα είχα μπει στη φάση όπου ο χρόνος υποτίθεται ότι θα άρχιζε να επουλώνει αυτές τις πληγές, όμως ακόμα παλεύω. Η θλίψη μου παραμένει και ο χρόνος δεν την έχει θεραπεύσει.

Δεν νομίζω ότι η απώλεια είναι κάτι που μπορεί να θεραπευτεί εντελώς. Δεν νομίζω ότι είναι ένα κεφάλαιο που έχει αρχή και τέλος. Νομίζω ότι εξελίσσεται διαρκώς, όπως ακριβώς εξελίσσεται και η ζωή μας. Σε κάθε νέο κεφάλαιο της ζωής μας, προσαρμοζόμαστε στην απώλεια των αγαπημένων μας προσώπων με νέους τρόπους. Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτό το κεφάλαιο για να ταιριάζει στην πραγματικότητά μας.

Αν έχετε χάσει κι εσείς ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και νιώθετε τη μελαγχολία των Χριστουγέννων, να ξέρετε δεν είστε μόνοι. Αφήστε τις αναμνήσεις του αγαπημένου σας προσώπου να καθίσουν μαζί σας κατά τη διάρκεια των εορτών και να θυμάστε ότι μπορεί να είναι ακόμα μέρος της ζωής σας, ακόμα και αν δεν είναι πια εδώ.

Καλές γιορτές σε όλους.

Πηγή: herviewfromhome.com

Related posts

Όλοι έχουμε από έναν: «Άτιμη φάρα ο κακός συγγενής. Ψεύτικα φιλιά και καθώς πρέπει αγκαλιές προκαλούν αηδία»

Μεγαλείο ψυχής: 73χρονος άνδρας πλήρωσε κρυφά λογαριασμούς 36 οικογενειών, για να μη μείνουν χωρίς ρεύμα στις γιορτές

Αληθινή εξομολόγηση: «Με λένε Δέσποινα και με μεγαλώνει μόνη της, η γυναίκα του πατέρα μου»

Ρίγη συγκίνησης και ατελείωτα δάκρυα: «Αχ, ρε μάνα, δεν ξέρω αν με ακούς, θα το ήθελα πολύ όμως»

Αληθινή ιστορία: «Υιοθετήσαμε 6χρονη αλλα τελικά ήταν ενήλικη νάνος και πήγε να μας σκοτώσει όλους»

Κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει: Στον γάμο δεν χωρούσε στο νυφικό της, αποφάσισε να αδυνατίσει και έχασε 80 κιλά

Το «περίεργο» γούρι της Ελένης Μενεγάκη – Τι αγοράζει κάθε χρόνο για να πάει καλά η χρονιά

Εξομολόγηση γυναίκας: Το Χριστούγεννα δεν είχαμε να φάμε και ξαφνικά βρέθηκαν στον λογαριασμό μου 310 ευρώ. Έχασα τη γη κάτω απο τα πόδια μου

Τα Χριστούγεννα των Αρχαίων Ελλήνων: Το έθιμο στην Αρχαία Ελλάδα και τα Ηλιούγεννα