Παρέα νεαρών εγκατέλειψε τη πόλη και ζούνε σε καλύβες έξω απ’τη Λάρισα χωρίς πολυτέλειες και ανέσεις

Η παρέα που αποφάσισε να παρατήσει τη ζωή στη πόλη και να ζήσει σε καλύβες

Η παρέα από τους νεαρούς, πήρε την απόφαση να ζήσει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Χωρίς τους γρήγορους ρυθμούς της πολής, μακριά από πολυτέλειες και ανέσεις τα οποία δεν τους ενδιαφέρουν, ζούνε σε καλύβες έξω από τη Λάρισα.

Πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που ζούνε σε χωριό έξω από τη Λάρισα. Είναι η πειραματική κοινότητα του Νέσσωνα με την αγροτική ζωή και τις εργασίες.

Οι καλύβες είναι τα σπίτια τους και δεν τους ενδιαφέρει καμία πολυτέλεια, ενώ έχουν έρθει από διάφορα μέρη της χώρας για να ζήσουν στο ιδιότυπο αυτό κοινόβιο, αλλά και από το εξωτερικό. Μέλη της κοινότητας αυτής αλλά και ο ιδρυτής τους μιλήσανε στην κάμερα της «Αυτοψίας» αναφερόμενοι στον τρόπο ζωής που επέλεξαν.

Ο Κώστας Κοντομάνος, ιδρυτής του χωριού αυτού, πριν 21 χρόνια αποφάσισε να συστήσει αυτό το κοινόβιο έξω από τη Λάρισα: «Ήμουν γιάπης, σπούδασα οικονομικά όταν αποφάσισα να το κάνω» εξομολογείται στην κάμερα και συνεχίζει. «Πήραμε αυτό το χωράφι και αποφασίσαμε με έναν φίλο μου να γίνουμε καλλιεργητές. Είχαμε βρει ότι κάποιοι άνθρωποι χτίζουν και σπίτια με πηλό.

Πήγαμε και χτίσαμε στο Μαρόκο ένα σπίτι για να πάρουμε εμπειρία και έπειτα ήρθαμε και χτίσαμε αυτό το σπιτάκι εδώ. Έτσι ξεκινήσαμε, από αγρότες γίναμε οικοδόμοι σιγά σιγά. Αργότερα μπήκε και άλλος κόσμος και αρχίσαμε να δοκιμάζουμε και άλλα πράγματα, ότι έχει να κάνει με εναλλακτικές τεχνολογίες. Ο χώρος εδώ αλλάζει συνεχώς και αυτοπροσδιορίζεται.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το τελευταίο μας πείραμα είναι οικονομικοκοινωνικού χαρακτήρα. Πλέον υπάρχει κόσμος εδώ και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο οικονομικής αυτοτέλειας. Κάνουμε φυσική δόμηση, θερμοκολτούρα, i-καλλιέργεια, αναγεννητική γεωργία, έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς, συλλογή νερών, έχουμε λίμνες, υδροπονίες, βιοαέριο, κομποστοποίηση, βρώσιμο δάσος και θα δούμε τι άλλο θα μας έρθει».

«Έχουμε κότες και πάπιες και τις χρησιμοποιούμε για να μπαίνουν στο χωράφι και λειτουργούν ως λίπανση των φυτών. Το παραπροιόν είναι τα αυγά, κάποια τα πουλάμε και κάποιοι από εμάς τα τρώνε», τονίζει μέλος της κοινότητας έξω από τη Λάρισα.

Βίντεο από την παρέα των νεαρών που ζει στις καλύβες έξω από την Λάρισα

Related posts

Το τζιν που ανήκει στα ’00s : Μόνο η Μαρίνα Πατούλη θα μπορούσε να φορέσει αυτό το παντελόνι

Έχει «ξεφύγει» η κατάσταση στο Survivor: Ο Πιλίδης κατέθεσε 300€ σε ντόπιο και ο Γκότσης του είχε γράψει λίστα με ψώνια

Μόνο με τρεις κουβέντες : Η απάντηση της Όλγας Τρέμη στην κάμερα μετά τις αποκαλύψεις του Ανδρέα Μικρούτσικου

Δημόσια έκκληση από την Ματούλα: «Ένα σπίτι θέλω ρε παιδιά, δεν ζητάω τίποτε»

Σαν φωτοτυπία του αδερφού της: Ιδού η κούκλα αδερφή του Ηλία Γκότση που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Από το θέατρο στην γαλακτοπαραγωγή: Παράτησε το Λονδίνο και επέστρεψε να αρμέγει πρόβατα στο Αιτωλικό

Παράτησε την πόλη για μια άλλη ζωή: Ζει σε καλύβα στον Όλυμπο, ζεσταίνεται με σόμπα και πίνει νερό από τον Ενιπέα ποταμό

Ένας 37χρονος είχε στη διατροφή του μόνο πατάτες και άλλα 6 ασυνήθιστα πειράματα με απίστευτα αποτελέσματα

Θανάσης Ευθυμιάδης: «Μία γυναίκα θέλει να την θέλεις! Και να της το δείχνεις. Το να την παίρνεις για δεδομένη, σκοτώνει τον έρωτα»