Παρέλαση μετά από 21 χρόνια από τον μοναδικό 9χρονο μαθητή -Εθνική υπερηφάνεια στο Μαθράκι

by Τόνια Τζαφέρη

Στο νησί ζούν μόλις 30 ηλικιωμένοι

Στο νησί ζουν 30 ηλικιωμένοι κάτοικοι και δεν περίμεναν ποτέ ότι μετά από 21 χρόνια, θα γίνει ξανά παρέλαση στο νησί, με έναν και μοναδικό μαθητή.

Ο 9χρονος Τάσος είναι ο μοναδικός μαθητής στο δημοτικό σχολείο Μαθρακίου, ο οποίος πήγε το καλοκαίρι στο νησί με τη μητέρα του και θα κάνει παρέλαση, κρατώντας την ελληνική σημαία.

Αφορμή για τη μετεγκατάσταση του αγοριού και της μητέρας του στο νησί στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες του νησιού στο διαδίκτυο, αψηφώντας όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν.

«Ήταν μια απόφαση που λήφθηκε μόλις σε λίγα λεπτά, όταν αντίκρισα μέσα από ιστοσελίδες την ομορφιά του Μαθρακίου, ίσως είναι και το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας» υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα του, Ευγενία Γιαννοπούλου.

Το σχολείο δεν λειτουργούσε, αφού δεν φοιτούσε κανένας μαθητής και έτσι κινητοποιήθηκαν άμεσα Δήμος, Περιφέρεια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περασμένο Σεπτέμβρη το κουδούνι χτύπησε ξανά, ενώ το σχολείο εξοπλίστηκε με γραφεία, υπολογιστές και γραφικές ύλες.

«Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν ουσιαστικά και ο αφιλοκερδής οργανισμός ΑΧΕΠΑ, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός Οργανισμός Ιnternational Hellenic Association», επεσήμανε η Ευγενία Γιαννοπούλου.

Οι δηλώσεις της δασκάλας του μικρού Τάσου

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή, γιατί μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να έρθω και να διδάξω σε αυτό το νησί. Η εμπειρία να έχεις μόνο έναν μαθητή είναι πρωτόγνωρη. Έχει τις ιδιαιτερότητές της και τη μοναδικότητά της. Με τον Τάσο η σχέση δασκάλας και μαθητή είναι ξεχωριστή. Μαζί στα μαθήματα, μαζί στα διαλείμματα, μαζί στα παιχνίδια και αύριο μαζί στην παρέλαση» σημείωσε η 28χρονη αναπληρώτρια δασκάλα, Ελευθερία Βύζα.

Η τάξη του Τάσου, που στην παρούσα φάση στεγάζεται σε μία κοινοτική αίθουσα, στο μικρό λιμανάκι, σημαιοστολίστηκε, ενώ έγινε και μια μικρή γιορτή, υπό την παρουσία όλων των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά.

«Ο Τάσος αισθάνεται πολύ περήφανος. Παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, εντούτοις αγάπησε το Μαθράκι σαν τον τόπο του. Αύριο θα σηκώσει την ελληνική σημαία και γι’ αυτόν είναι ό,τι πιο σπουδαίο έχει ζήσει στη ζωή του» τόνισε η μαμά του, ιδιαίτερα συγκινημένη.

Ο 9χρονος Τάσος μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, ενώ η οικογένεια του, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήταν για πολλά χρόνια στην Αμερική και μετά στη Γερμανία.

Ο 9χρονος Τάσος θα παρελάσει μόνος του, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία

Σήμερα, ο 9χρονος Τάσος στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλους τους απανταχού Έλληνες στο κόσμο και αύριο θα παρελάσει όλο περηφάνια στους πλακόστρωτους δρόμους του Μαθρακίου, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά και το εθνικό φρόνημα όλων των κατοίκων του μικρού νησιού, το οποίο αποτελεί και το ακρογωνιαίο βορειοδυτικό σημείο της Ελλάδος.

Μοναδική ευχή που έχει ο 9χρονος Τάσος είναι την επόμενη χρονιά να παρελάσει και με άλλα παιδιά που θα έρθουν να μείνουν μόνιμα στο νησί και να δώσουν, ζωντάνια, «πνοή» και χαρά στον τόπο.

9χρονος Τάσος στο Μαθράκι

Παρέλαση μετά από 21 χρόνια από τον μοναδικό 9χρονο μαθητή -Εθνική υπερηφάνεια στο Μαθράκι

Παρέλαση μετά από 21 χρόνια από τον μοναδικό 9χρονο μαθητή -Εθνική υπερηφάνεια στο Μαθράκι

Παρέλαση μετά από 21 χρόνια από τον μοναδικό 9χρονο μαθητή -Εθνική υπερηφάνεια στο Μαθράκι

Ο 9χρονος Τάσος ο μοναδικός μαθητής στο Μαθράκι

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo