Περικλής Χριστοφορίδης: Η δημιουργία 200 ταινιών από τον εκπληκτικό και τραγικό ηθοποιό πριν φτάσει στο τέλος του

Περικλής Χριστοφορίδης: Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός που άφησε ιστορία

Το να δημιουργήσεις 200 ταινίες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, εκτός και αν είσαι ο Περικλής Χριστοφορίδης, ο οποίος σάρωσε στον ελληνικό κινηματογράφο.

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, Περικλής Χριστοφορίδης, δούλεψε ασταμάτητα για 5 περίπου δεκαετίες, έχοντας συμμετοχή σε περισσότερα από 200 φιλμ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο παππούς και ο πατέρας του υπήρξαν επίσης ηθοποιοί όπως και η αδερφή του Στέλλα, που ήταν από τις πρώτες που έκανε κινηματογράφο με την ταινία Απάχηδες των Αθηνών (1950). Σε αρκετές ταινίες του έπαιξε και ο ξάδελφός του, Τάκης Χριστοφορίδης.

Η φυσιογνωμία του ήταν γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό. Ο Περικλής Χριστοφορίδης ήταν αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό. Ένας απαραίτητος ηθοποιός για κάθε σκηνοθέτη. Από τους μελετητές του ελληνικού κινηματογράφου, αποτελεί έναν από τους ρέκορντμαν ταινιών.

Κάποιες από τις δημοφιλέστερες ταινίες του Περικλή Χριστοφορίδη

– Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο
– Η κυρά μας η μαμή
– Μανταλένα
– Ο Κατήφορος
– Κάτι να καίει
– Δεσποινίς Διευθυντής
– Γαμπρός απ’ το Λονδίνο
– Η χαρτοπαίχτρα
– Ένας απένταρος λεφτάς
– Σήκω χόρεψε συρτάκι
– Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις
– Οι κληρονόμοι
– Ζητείται ψεύτης
– Η κοροϊδάρα
– Μια ζωή την έχουμε

Ο θάνατος του Περικλή Χριστοφορίδη συγκλόνισε γνωστούς, φίλους, συναδέλφους και κοινό

Ο Περικλής Χριστοφορίδης αποτελούσε ένα σεμνό και διακριτικό άνθρωπο, ο οποίος υπηρέτησε με αγάπη και σεβασμό την υποκριτική. Υπήρξε για 50 χρόνια ένας εξαιρετικός κωμικός, αλλά και δραματικός ηθοποιός.

Αυτό, διότι ο ηθοποιός που μεγάλωσε τόσες γενιές, άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από τη συνταξιοδότησή του. Ο θάνατός του σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1983. Τα αίτια του θανάτου του προήλθαν από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην Αθήνα. Έπειτα, για υπήρξε ενημέρωση για την κηδεία του και τελικά ενταφιάστηκε στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Related posts

Τραγωδία σε αγώνα μποξ – Νεκρός 27χρονος

Αποσωληνώνεται ο Δημήτρης Κόκοτας

Όλη του η στενοχώρια για την Αντωνά κράτησε 2-3 ώρες το πολύ: Με νέα σύντροφο ο Άρης Σοϊλέδης, «Είναι μήνες μαζί, όχι μέρες!»