Πέθανε η αγαπημένη Βούλα Χαριλάου

Βούλα Χαριλάου: Η γνωστή ελληνίδα ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή

Μια ακόμη απώλεια μέτρα ο ελληνικός κινηματογράφος με την Βούλα Χαριλάου, να φεύγει από την ζωή και ο καλλιτεχνικός χώρος να βυθίζεται στον θρήνο.

Έναν ακόμη θάνατο μετράει ο καλλιτεχνικός κόσμος καθώς έφυγε από τη ζωή η Βούλα Χαριλάου. Ο Σπύρος Μπιμπίλας με ποστ του στο facebook έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση.

Η ανάρτηση για τον θάνατο της Βούλας Χαριλάου

«Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε. Η Βούλα Χαριλάου…Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ κ δύο εβδομάδες…Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν,  ζούσε με τις αναμνήσεις της κ θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση…Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ…θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Το 1961 στην ταινία “Εφιάλτης” ,στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγονιστικό ρόλο της Αννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης. Η ταινία “¨Εφιάλτης” θεωρείται απ τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαικού κινηματογράφου.

Μερικές από τις επιτυχίες στις οποίες συμμετείχε η Βούλα Χαριλάου

Φιλμογραφία
Αδίστακτοι (1965) [Βάνα]
Μάνα κάνε κουράγιο (1962)[Έλσα Θεμελή-Δέλιου]
Ήρθες αργά (1961)
Χωρίς μητέρα (1961)
Εφιάλτης (1961)
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)[Νινέττα /Ντίνος Μαράς]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Νίνα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Λίζα Μωράλη]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Χαρούλα]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Λόλα Προκόπη]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Χωρίς μητέρα (1961)

Related posts

Ελένη Προκοπίου: Οι προσπάθειες για εγκυμοσύνη, η λατρεία του κοινού προς εκείνη, η απώλεια κιλών και η Αγία Ειρήνη

Δήμητρα Σερεμέτη: Ο γάμος χωρίς παιδιά, ο ρόλος της θείας του ρετιρέ και η ασθένεια που έφερε τον θάνατο

Πέμη Ζούμη: Οι αποτυχημένοι γάμοι, ο νέος ρόλος στο mega, η μονάκριβη κόρη της και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Αδιανόητη τραγωδία στην Ρόδο με την νεαρή Φωτεινή: Νεκρή ξαφνικά στα 35 το χαμογελαστό κορίτσι, σήμερα η κηδεία

Ειρήνη Παπά: Η θερμή παράκληση της οικογένειας και όλες οι λεπτομέρειες για το πότε και πού θα γίνει η κηδεία της

Μαρίνα Καλογήρου: Η νέα καθημερινότητα στην Κρήτη, η συμμετοχή της στα “Κομάντα και Δράκοι” και η αγάπη για τον χορό

Θλίψη και θρήνος: Πέθανε ο Πειραιώτης επιχειρηματίας Δημήτρης Γλου

Τραγωδία στην Πάτρα: Θλίψη και θρήνος για τον θάνατο άντρα την ώρα που έβλεπε αγώνα σε καφενείο

Τραγωδία στην Ξάνθη: Πέθανε ξαφνικά στα 52 του ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Βουρδισλής