Πήρε θέση η Ράνια Τζίμα για τον Απόστολο Λύτρα: Είπε αυτό που κανένας δεν τολμάει και όλοι την αποθεώνουν

Ράνια Τζίμα: «Αν η μισή Ελλάδα δέρνει, τότε η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή – Ποιος διαφωνεί σε αυτό;»
«Είναι πολύ σοκαριστική υπόθεση, μεγάλη αγριότητα», είπε για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα.

Για την ενδοοικογενειακή βία και την υπόθεση Λύτρα μίλησε, μεταξύ άλλων, η Ράνια Τζίμα στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA μίλησε για τις ευρωεκλογές και την άνοδο της ακροδεξιάς, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό της Γαρβιήλ Σακελαρίδη.

Για τα νέα μέτρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, η Ράνια Τζίμα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρέμβαση Φλωρίδη. «Το είπα και στο δελτίο πως οι νομοί δεν είναι μόνο για να χρεώνονται στους υπουργούς αλλά και για να πιστώνονται. Αυτές είναι οι διατάξεις Φλωρίδη, που έχουν να καλό, ότι θα εφαρμοστούν άμεσα. Είναι σημαντικό ότι θα εκτίονται οι ποινές, δεν θα υπάρχει ο ανασταλτικός παράγοντας, είναι σημαντικό ότι οι γυναίκες δεν θα φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων και να ξαναζούν αυτό που βίωσαν. Είναι σημαντικές παρεμβάσεις», τόνισε.

Για τις ενστάσεις των δικηγόρων σχετικά με τις διατάξεις Φλωρίδη, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μπει φυλακή» η δημοσιογράφος απάντησε: «Ναι, αν η μισή Ελλάδα δέρνει, η μισή Ελλάδα να μπει στη φυλακή. Δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό. Βρήκα ολόσωστη την παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πρέπει να έχουμε κάπως τον νου μας για το πώς λειτουργούν οι δικαστές, και οι κρίνοντες κρίνονται. Ας μην φτάνουμε στο σημείο να παρεμβαίνει ο Άρειος Πάγος, έχουμε πειθαρχικά όργανα, ας το δούνε κάποιοί. Να υπάρχει η αισθητή στον πολίτη, ότι και η δικαιοσύνη έχει ένα “βλέμμα” πάνω της».

Αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα, η δημοσιογράφος εξήγησε πως δεν είχε καμία γνώση. «Δεν είχα γνωρίσει ποτέ τον Απόστολο Λύτρα, στα δελτία ειδήσεων δεν έχουμε συνήθως επαφή με τους δικηγόρους των υποθέσεων. Προφανώς από τη δημόσια εικόνα του δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς αυτό. Είναι πολύ σοκαριστική υπόθεση, μεγάλη αγριότητα».

»Με ενοχλεί που έχουμε κάνει ένα λάθος σε αυτή τη χώρα κατά τη γνώμη μου· έχουμε ρίξει το βάρος στις γυναίκες. Ακόμη και το βάρος της αποδοχής και αναγνώρισης της βίας και καταγγελίας της βίας. Λέμε συνέχεια “οι γυναίκες να μάθουν να αναγνωρίζουν τη βία”. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα έχει όλη την ευθύνη, όχι δεν έχει όλη την ευθύνη όλων αυτών. Γιατί δεν κάνουμε μία συζήτηση για το πώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά αγοράκια, από την ηλικία των 5-7 ετών; Δεν έχω ακούσει τα υπουργεία να έχουν ως πλάνο να κάνουν μία συζήτηση τέτοια, σε επίπεδο εκπαίδευσης για όλο αυτό, στα παιδιά», σημείωσε.

«Θα μιλήσεις, και αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια είναι τα όριά της, και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά και αν έχεις γιο, να είσαι πολύ πάνω στον γιο σου», πρόσθεσε.

Related posts

Έκτακτη προειδοποίηση από την Άση Μπήλιου: Δυστυχώς, κρίσιμες ώρες για Ταύρους κι άλλο 3 ζώδια

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ποζάρει με μπικίνι από παραλία της Μυκόνου – Δείτε τις φωτογραφίες

Ανακοίνωσε ότι είναι γκέι και σόκαρε τον πλανήτη – Η φωτογραφία με τον σύντροφό του