Ποιος είναι ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου, Βύρων Βασιλειάδης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η απώλεια των γονιών του

Βύρων Βασιλειάδης: Όσα δεν γνώριζες για τον σύντροφο της Εριέττας Κούρκουλου

Πρόκειται για μια προσωπικότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού κατάφερε από το μηδέν, να χτίσει μια εταιρεία και να γίνει επιχειρηματίας. Η Εριέττα Κούρκουλου είναι παντρεμένη την τελευταία διετία, μετά από μια ρομαντική τελετή, με τον Βύρωνα Βασιλειάδη, με το ζευγάρι να κρατά μεν πάντα χαμηλούς τόνους, αλλά να μην κρύβει και την ευτυχία του.

Οι κοινές τους φωτογραφίες είναι ελάχιστες, ενώ δεν κυκλοφόρησαν ούτε πόζες από τον γάμο τους και γενικώς είναι πάντα διακριτικοί, όσον αφορά τη δημόσια εικόνα τους.

Ποιος είναι, όμως, ο γοητευτικός αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που παντρεύτηκε η 29χρονη κόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση, με την οποία έχει κι ένα παιδί;

Ο Βύρων Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 1977 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο American Community Schools το 1995. Κατόπιν απέκτησε το πτυχίο Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βύρων Βασιλειάδη

Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και την Κάρπαθο. Ο παππούς του, Αλέξανδρος Βασιλειάδης, ήταν πλοιομεσίτης και το 1957 ξεκίνησε να εργάζεται στη Θηραϊκή Ατμοπλοΐα, ενώ ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, Βύρων Τζιλαλής, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, είχε εργοστάσιο πλαστικού και κεριών.

Σήμερα θεωρείται ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Φίλιππο, έχουν δημιουργήσει την εταιρεία Antipollution ANE, που ασχολείται με τα απόβλητα των λιμανιών, καθώς και την Green A.E., μία από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Και αν σήμερα ο Βύρωνας Βασιλειάδης είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, με σπουδαίες επιτυχίες στο ενεργητικό του, τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα.

O Βύρων και ο αδελφός του Φίλιππος γεννήθηκαν στο Λονδίνο, όμως, όταν ήταν ακόμη παιδιά, έχασαν τη μητέρα τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Λίγα χρόνια μετά, πεθαίνει και ο πατέρας τους, ο οποίος είχε βυθιστεί στη θλίψη μετά την απώλεια της συζύγου του.

Τα δύσκολα εφηβικά χρόνια του Βύρωνα Βασιλειάδη και τα οικονομικά προβλήματα

Στα εφηβικά τους χρόνια, ο Βύ­ρωνας και ο Φίλιππος αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα. Παρότι δεν υπήρχε πλέον η δυνατό­τητα να πληρώνουν τη γυναίκα που τους πρόσεχε, εκείνη παρέμεινε δίπλα τους αφιλοκερδώς και βοήθησε στο με­γάλωμά τους. «Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπο­ρεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας».

«Ο Βύ­ρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον» εξομολογείται ο Φί­λιππος και παράλληλα περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν. «Υπήρ­χαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμέ­νες δουλειές, προκειμένου να έχω κά­ποια λεφτά».

Μεγαλώνοντας, τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν να δουλεύουν στην εταιρεία του παπ­πού τους και να ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοί­πων των πλοίων. «Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλή­των, δεν υπάρχει πό­στο που να μην έχουμε περάσει».

Κά­ποια στιγμή, ο Βύρω­νας και ο Φίλιππος κάνουν το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από μια πρό­ταση να αναλάβουν την Αντιρρυπαντική ΑΕ, μια εταιρεία που είχε πολλά προβλήματα, αλλά και χρέη. Στο άκουσμα της πρότασης, οι μέτοχοι γελάνε. Οι αδελφοί Βασιλει­άδη, όμως, είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πετύχουν.

Η εταιρεία που κατάφερε να ορθοποδήσει χάρη στον Βύρων Βασιλειάδη

Η εταιρεία Αντιρρυπαντική (σημερινό όνομα Antipollution), με πολλή δουλειά, κόπο και προσωπικό κόστος, καταφέρνει να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει τα προβλήματα.

Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο τους για τον Βύρωνα Βασιλειάδη και οι επιχειρηματικές του επιτυχίες είναι αξιοσημείωτες.

Το 2013 του απονεμήθηκε το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”, και ένα έτος κατόπιν, το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων.

Το 2014 ήταν μία χρονιά που σφραγίσθηκε με βραβεύσεις και διακρίσεις για τον κ. Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Μετά από δύο μήνες έλαβε το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα η εταιρία Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται ως Εθνικοί Πρωταθλητές στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβρη του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και Καινοτομία, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η χρονιά τελειώνει με μία ακόμα διάκριση με το Environmental Award 2014, για τη για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και παρακολούθησης της ποιότητας του περιβάλλοντος.

“Η δημιουργία μπορεί να ξεκινά με το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο”, δηλώνει ο Βύρων Βασιλειάδης

Το 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) από το World Economic Forum. Το φόρουμ των Young Global Leaders αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο από πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καλλιτέχνες καθώς και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι διαθέτουν την ικανότητα να επηρεάσουν σημαντικά τα παγκόσμια ζητήματα διαμορφώνοντας στο μέλλον την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και κοινωνική ατζέντα.

«Η δημιουργία μπορεί να ξεκινά με το όραμα ενός ανθρώπου, αλλά ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο. Η δημιουργία μιας επιχείρησης έχει συμμέτοχους την ίδια τη χώρα όπου δραστηριοποιείται, την κοινωνία της, την ευρύτερη ευημερία. Κάθε πράξη, οφείλει να ωφελεί το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείς να συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που προκύπτουν με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα».

«Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει να κάνει με το είδος της επιχείρησης, αλλά με την ικανότητα ενός ατόμου να καινοτομεί και να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους. Είναι η δυνατότητα που έχει ένας άνθρωπος να αφήσει πίσω του μια κληρονομιά. Είναι το συναίσθημα πως τελικά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο που μένει πίσω, και αυτό το μεγαλύτερο είναι προς όφελος των πολλών», έχει δηλώσει ο Βύρων Βασιλειάδης.

Related posts

«Επέλεξες να φύγεις σήμερα, στην επέτειό μας»: Η σπαρακτική φωτογραφία της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση και το συγκινητικό αντίο

Εριέττα Κούρκουλου: Η δύσκολη εγκυμοσύνη, ο σύζυγός της, οι κρίσεις πανικού μετά τη γέννα και η vegan διατροφή του 10 μηνών γιου της

Κατάθεση ψυχής από την Εριέττα Κούρκουλου: Οι δραματικές στιγμές, τα σπαρακτικά κλάματα και οι δυσκολίες στην εγκυμοσύνη της

Με ποιο γνωστό μοντέλο είχε σχέση η Εριέττα Κούρκουλου; Πολύ πριν παντρευτεί τον Βύρωνα Βασιλειάδη είχε μια θυελλώδη σχέση

Με πλακάτ και συνθήματα η Εριέττα Κούρκουλου: Σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τον γιο και τον σύζυγό της

Η Εριέττα Κούρκουλου δεν δίνει στον γιο της να φάει κρέας και παράγωγά του: Θέλει να είναι βίγκαν για πάντα

Ξεσπάει η Εριέττα Κούρκουλου:“Αυτό που κάνατε λέγεται «δολοφονία»” – Οργή για Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: Με αφορμή την ημέρα της μητέρας, μιλά για την κακοποίηση των χοίρων

Το ξέσπασμα της Εριέττας Κούρκουλου για το σούβλισμα: «Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;»