Ρένα Βλαχοπούλου: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με ποδοσφαιριστές, ο θαυμασμός του Σάχη της Περσίας και το περιστατικό με τη Μαρία Ιωαννίδου

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με ποδοσφαιριστές, ο θαυμασμός του Σάχη της Περσίας και το περιστατικό με τη Μαρία Ιωαννίδου

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της

Η Ρένα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 28 Ιουλίου 1917. Ήταν το πέμπτο από εννέα παιδιά της οικογένειας. Η Βλαχοπούλου διέθετε εξαιρετική εκφραστικότητα και έναν ιδιαίτερο αυθορμητισμό. Ένα στοιχείο που έβαζε σε κάθε ρόλο της. Χόρευε, τραγουδούσε, έπαιζε και ξεχώρισε χωρίς να κάνει ειδικές σπουδές. Αυτό, διότι ήταν αυτοδίδακτη και χωρίς ποτέ να τυποποιηθεί.

Ποτέ δεν τυποποιήθηκε. Μέσα σε 55 χρόνια δράσης έπαιξε σε 105 θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο -από το 1939 έως το 1994- και σε 26 ταινίες -από το 1951 έως το 1985. Γενναιόδωρη, βαθιά θρησκευόμενη, φιλόζωη και μανιώδης καπνίστρια, τα τελευταία χρόνια της ζωής της την ταλαιπωρούσε το σάκχαρο.

Πέθανε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2004, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου. Το έκανε για να εγχειριστεί, διότι υπέστη διάτρηση στομάχου που οφειλόταν σε υποτροπή του σακχάρου. Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου αιφνίδια ανακοπή της καρδιάς.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης δημοσιεύει μια σπάνια φωτογραφία σε ανάρτησή του στο Instagram. Αυτή, αναφέρει: «Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα την δεκαετία του ’40 στα χρόνια των πρώτων επιτυχιών της στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή.

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Νοέμβριο του ’40 θα χάσει και τους δύο γονείς της από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στην Κέρκυρα. Δύο χρόνια αργότερα θα βιώσει την απώλεια ενός από τα οκτώ της αδέρφια, της αγαπημένης της Μαρίνας που θα “φύγει” ταλαιπωρημένη από τα χτυπήματα του βομβαρδισμού. Μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα, ταυτόχρονα με την καριέρα της στο τραγούδι θα αναλάβει και την προστασία των υπολοίπων αδερφών. Εκεί όπου όλοι μαζί θα ορκιστούν να είναι πάντα ενωμένοι και να ζουν ο ένας για τον άλλον.

Ρένα Βλαχοπούλου: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με ποδοσφαιριστές, ο θαυμασμός του Σάχη της Περσίας και το περιστατικό με τη Μαρία Ιωαννίδου

Η ζωή της στην συνέχεια βγαλμένη από μυθιστόρημα, γεμάτη επιτυχίες, μεγάλους έρωτες, τρεις γάμους και μεγάλη λατρεία από το κοινό. Κουβαλούσε, όμως, πάντα στην ψυχή της την απουσία των αγαπημένων της προσώπων. Η ιστορία ζωής και αγάπης των γονιών της υπήρξε εξίσου μυθιστορηματική. Αυτό, διότι ο πατέρας της γόνος πλουσίων Κόντηδων της Κέρκυρας θα ερωτευθεί με πάθος την μητέρα της. Εκείνη ήταν κόρη της υπηρέτριας του αρχοντικού του.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γονιών του οι οποίοι θα τον στείλουν στο εξωτερικό προκειμένου να την ξεχάσει, εκείνος στην επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα θα την παντρευτεί χωρίς την συγκατάθεση τους. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αποκλήρωση του με το ζευγάρι παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχοντας αποκτήσει εννέα παιδιά να καταφέρνει να τα μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Για την μεγάλη Ελληνίδα κωμικό οι γονείς θα αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς και μέσα από την ανατροφή και την παιδεία που της έχουν προσφέρει θα πορευτεί σε μια μεγαλειώδη διαδρομή με σεμνότητα και ταπεινότητα, στοιχεία που θα την διακρίνουν έντονα σε όλη της την ζωή. Η αγαπημένη Ρένα “έφυγε” από την ζωή σαν σήμερα πριν από δέκα έξι χρόνια συνεχίζει όμως μέσα από το έργο της να προσφέρει ατέλειωτο γέλιο και χαρά στο μεγάλο κοινό που υποκλίθηκε στο αξεπέραστο κωμικό της ταλέντο».

Αν και στον κινηματογραφικό της βίο, πλάσαρε το στερεότυπο της τρελής σαραντάρας και όχι της μοιραίας γυναίκας με τις ερωτικές κατακτήσεις και τις περιπετειώδεις σχέσεις, στην πραγματική ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου ράγιζε τις καρδιές των ανδρών και έζησε έντονους έρωτες. Οι σχέσεις της με ποδοσφαιριστές ήταν έντονες: από τον Βασιλείου της ΑΕΚ στον Κωστόπουλο του Παναθηναϊκού και από εκεί στον Σάχη της Περσίας. Ο Ρεζά Παχλεβί, ο οποίος παντρεύτηκε αργότερα την θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια, ήταν ερωτευμένος με την Ρένα Βλαχοπούλου.

Το 1946, η Ρένα Βλαχοπούλου βρέθηκε με τον Σπάρτακο για εμφανίσεις στην Περσία. Ο Σάχης Ρεζά Παχλεβί τους κάλεσε στο παλάτι για να παίξουν σε μια δεξίωση και μαγεύτηκε από την ομορφιά και τη φωνή της. Σε ένδειξη θαυμασμού μάλιστα της έκανε δώρο ένα πανάκριβο μενταγιόν. Η Ρένα Βλαχοπούλου γοητεύτηκε, αλλά επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Ρένα Βλαχοπούλου: Η συνάντηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

H Ρένα Βλαχοπούλου συναντήθηκε μόνο μια