Ρένος Χαραλαμπίδης: Τα φτωχικά χρόνια, η καταγωγή, το τάμα στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και το θαύμα της εγκυμοσύνης

Ρένος Χαραλαμπίδης: Όσα δεν γνωρίζατε για την καταγωγή του

Έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες ως ηθοποιός αν και δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα για τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Σήμερα, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς που έχει μπει στις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, δεν έχει κρύψει την υπερηφάνεια για τους γονείς του και σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόταν στον δύσκολο τρόπο που γεννήθηκε.

Ρένος Χαραλαμπίδης: Τα δύσκολα χρόνια και η υπερηφάνεια για την καταγωγή του

«Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν – όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια.

Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα.

Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια. Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ενα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί.

Ωσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Οταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος».

Η καταγωγή του, λοιπόν, είναι από το Σπήλαιο Ορεστιάδας. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και σεναριογράφος με θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Ως σκηνοθέτης εμφανίστηκε το 1997 με το «No Budget Story», μια ασπρόμαυρη ρομαντική ταινία που σημάδεψε την δεκαετία του ’90 και ξεκίνησε μια ολόκληρη σχολή με τη φιλοσοφία του γύρω από τον κινηματογράφο.

Ακολούθησε το 2000 η ταινία «Φτηνά τσιγάρα», μια ταινία που στιγμάτισε την γενιά του τέλους της δεκαετίας του ’90, από την οποία και ξεκίνησαν όλα.

Related posts

Γιάννης Καλλιάνος: Ξεσπά ο αδερφός του για τον πατέρα τους – «Η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας – Ζείτε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα»

Απαρηγόρητος ο Γιάννης Καλλιάνος, ετοιμάζεται να φέρει τα πάνω κάτω – «Θα κινηθώ σκληρά»

«Θαúμα» σήμερα μετά από έναν μήνα για τον Δημήτρη Κόκοτα