Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντισταμινικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν

by Εύα Ζαχαριάδη

Ριγανέλαιο: Ο καλύτερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση των αλλεργιών

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργίες είτε από την άνοιξη είτε από άλλους παράγοντες. Οι περισσότερες από τις αλλεργίες εκδηλώνονται με μπούκωμα της μύτης ή φαγούρα στο λαιμό.

Όμως, υπάρχει μια φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση. Μάλιστα, παρουσιάζεται παρακάτω.

Ριγανέλαιο: Τι είναι η ισταμίνη

Η ισταμίνη είναι η φυσική αντίδραση του σώματος σε αλλεργίες. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι τα αλλεργιογόνα επηρεάζουν μόνο τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες – Ουσίες στον αέρα όπως ο καπνός του τσιγάρου , η σκόνη, η μούχλα και ορισμένες χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις της ισταμίνης στους ανθρώπους.

Όποτε εισπνέετε ένα αλλεργιογόνο , το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με την απελευθέρωση ισταμίνης σε κύτταρα κοντά στους πνεύμονες και τη μύτη. Η ισταμίνη επιδρά επίσης με τους υποδοχείς στους ιστούς της μύτης, προκαλώντας ερυθρότητα και οίδημα σε ανθρώπους που συνήθως βιώνουν μια τέτοια εμπειρία.

Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντισταμινικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν

Αντισταμινικά

Επειδή η ισταμίνη προκαλεί δυσφορία, οι άνθρωποι συνήθως παίρνουν ορισμένα φάρμακα προκειμένου να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα της. Ένα από τα πιο κοινά φάρμακα είναι τα αντισταμινικά, τα οποία είναι φάρμακα που μπλοκάρουν ή μειώνουν την απελευθέρωση ισταμίνης και συνήθως σταματούν την αλλεργική αντίδραση πολύ αποτελεσματικά.

Ωστόσο, τα αντισταμινικά προκαλούν παρενέργειες, όπως ξηροστομία, υπνηλία, ζάλη, ναυτία και εμετό, ανησυχία, δυσκολία στην ούρηση, θολή όραση και σύγχυση. Ευτυχώς, υπάρχει ένα φυσικό αντισταμινικό που μπορεί να εμποδίσει την απελευθέρωση της ισταμίνης χωρίς παρενέργειες – το ριγανέλαιο.

Το ριγανέλαιο που καθαρίζει τους πνεύμονες

Η ρίγανη είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, όπως των φλαβονοειδών, της καρβακρόλης και των τερπερνίων, φυσικών αποσυμφορητικών που μπορούν να καθαρίσουν τους πνεύμονές σας. Επίσης περιέχει ροσμαρινικό οξύ το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια σε αλλεργικές αντιδράσεις.

Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντισταμινικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες που σας ταλαιπωρούν

Σύμφωνα με μελέτες, αυτό το οξύ μειώνει την συσσώρευση των υγρών και το πρήξιμο που προκαλείται από μια αλλεργική αντίδραση , ανακουφίζοντας αποτελεσματικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από την ισταμίνη. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη ρίγανη πίνοντας αραιωμένο ριγανέλαιο.

Βάλτε πρώτα λίγο νερό στο στόμα σας και κρατήστε το, και στη συνέχεια, λυγίστε το κεφάλι σας προς τα πίσω και ρίξτε 2-3 σταγόνες ριγανέλαιο στο νερό, και πιείτε το διάλυμα αμέσως. Στη συνέχεια καταναλώστε κι άλλο νερό. Δεν θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία περισσότερο από 3 φορές την εβδομάδα, επειδή η ρίγανη έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορεί να εξαλείψουν τα καλά και τα κακά βακτηρίδια στο σώμα σας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν