Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

by Τόνια Τζαφέρη
Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Ρίκα Διαλυνά: Μιλά για την κόντρα της με την Βουγιουκλάκη

Μετά από πολλά χρόνια η γνωστή ηθοποιός μιλά ανοιχτά για την κόντρα της εποχής και την ”αντιπαράθεση” που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μάλιστα, δηλώνει χαρακτηριστικά:

Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

“Όταν είχα γυρίσει την ταινία, δεν ήμουν ευχαριστημένη. Όταν έφτασα στις Κάννες για το φεστιβάλ, το βράδυ γινόταν η ελληνική βραδιά, που ήταν ο Ζαμπέτας και όλοι αυτοί. Όταν βγήκε η Αλίκη και τραγούδησε, δεν έγινε τίποτα. Μετά βγήκε ο Παπαμιχαήλ, έβγαλε το σακάκι του, άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο και πάλι δεν έγινε τίποτα. Είχαν φέρει 15.000 πιάτα και είχαν πει πως, όταν βγει η σταρ της βραδιάς, δηλαδή η Αλίκη, να τα σπάσουν. Αυτοί ήταν ξένοι, δεν ήξεραν. Όταν βγήκα εγώ, σε κάποιοι στιγμή ήρθαν όλοι και χειροκροτούσαν, οι δημοσιογράφοι έδιωχναν τη Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ για να με φωτογραφήσουν, γιατί εμένα ήξεραν».

Αυτές οι φράσεις ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι αναρωτιούνται «Γιατί να τα πει τώρα η Ρίκα Διαλυνά όλα αυτά, και όχι όσο ζούσε το ζευγάρι Αλίκη – Δημήτρης;»

Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

“Όλα αυτά που είπα στην εκπομπή, τα είχα πει και όταν ζούσαν ο Δημήτρης και η Αλίκη”, Ρίκα Διαλυνά

Η ηθοποιός μέσα από την «Espresso» έκανε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε ανοιχτά για την κόντρα που είχε με την Αλίκη. «Όλα αυτά που είπα στην εκπομπή, τα είχα πει και όταν ζούσαν ο Δημήτρης και η Αλίκη. Δεν είναι κάτι νέο ούτε είχα κρυφτεί από κάτι. Μάλιστα, τότε στις Κάννες που είχε πάει η ταινία, στο συμβάν ήταν παρούσα και η συγχωρεμένη η Ροζίτα Σώκου. Βλέποντας το περιστατικό, γυρίζει και λέει: “Αυτά θα μπορούσα να τα γράψω εγώ για τον ελληνικό Τύπο”. Τότε, λοιπόν, την παρακαλέσαμε να μη γράψει τίποτα. Όταν γυρίσαμε στην Ελλάδα και είχε γίνει ένας χαμός, η ίδια θεώρησε προσβλητικό που δεν την αφήσαμε να τα γράψει και μας καταριόταν. Η Αλίκη και ο Δημήτρης τότε δεν ήξεραν πόση απήχηση είχα στο εξωτερικό και κυρίως στους παπαράτσι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που καθόριζαν τη showbiz» θυμάται η Ρίκα Διαλυνά.

Η πρωταγωνίστρια του σινεμά και του θεάτρου αποκάλυψε και το παρασκήνιο πίσω από την περίφημη σκηνή στις «Διπλοπενιές», που στάθηκε η αφορμή για να ψυχρανθούν αρκετά χρόνια: «Με την Αλίκη μετά το περιστατικό στις “Διπλοπενιες” κάναμε να μιλήσουμε 13 ολόκληρα χρόνια. Η σκηνή που εκείνη με σπρώχνει την ώρα που χορεύω έγινε πριν από τα λεπτά που της είχε πει ο σκηνοθέτης να το κάνει. Ξαφνικά, λοιπόν, η Αλίκη, έπειτα από 13 χρόνια παγωμάρας αναμεσά μας, με φωνάζει να παίξουμε μαζί στο θέατρο.

Ήταν η ίδια χρονιά που για πρώτη φορά έβγαινε η Μιμή Ντενίση στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Εγώ τότε είχα ένα κατάστημα με υποδήματα στο Κολωνάκι. Αφού καθίσαμε και συμφωνήσαμε, της είπα: “Αλίκη, θα παίξω με τους όρους, αν συμβεί κάτι και πρέπει να φύγω, θα φύγω και το όνομά μου θέλω να μπει με τα ίδια γράμματα με σένα και ας είμαι τελευταία στη μαρκίζα”. Η Αλίκη τα δέχεται και δύο μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα, καθώς βγαίνω από τη γενική πρόβα και έβαζαν την τεράστια μαρκίζα, βλέπω το όνομά μου να είναι με τόσο μικρά γράμματα, που δεν τα ξεχώριζα.

Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Περισσότερες δηλώσεις από την Ρίκα Διαλυνά

Χρειάστηκε να βάλω γυαλιά». Το επόμενο πρωί τής έστειλα απλά μια ανθοδέσμη και της είπα “Σε ευχαριστώ” και, φυσικά, δεν έπαιξα στην παράσταση. Τότε μάλιστα της είχα δανείσει και κάτι μπότες, τις οποίες δεν μου τις έδινε πίσω. Κάθε μέρα, λοιπόν, από πείσμα έστελνα την υπάλληλο να τις πάρει. Μια μέρα έρχεται η υπάλληλος πίσω και σε μια τσάντα η Αλίκη είχε βάλει μία μπότα. Της λέω: “Πες της κυρίας Βουγιουκλάκη ότι της έδωσα δύο μπότες και όχι μία”. Τελικά, και αφού πήγε αρκετές φορές, η υπάλληλος αναγκάστηκε να μου στείλει και την άλλη».

Ρίκα Διαλυνά: “Κάναμε να μιλήσουμε 13 χρόνια με την Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Η Ρίκα Διαλυνά, ωστόσο, δεν θεωρεί πως ήταν κάποια σοβαρή κόντρα αυτή προσωπική, αλλά επαγγελματική. «Για μένα όλα αυτά ήταν παιδιαρίστικα πράγματα, γιατί στη ζωή μου δεν έχω μάθει να είμαι καβγατζού. Την Αλίκη πάντα την αγαπούσα και πάντα την εξυμνούσα, γιατί κέρδιζε αυτό που ήθελε». Όσο για το αν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ την είδε ποτέ ερωτικά; «Μπα, δεν νομίζω. Ούτε και εγώ όμως. Σκέψου ότι, όταν με είδε με το ανοιχτό φόρεμα στην ταινία, ζήτησε βελόνα και δαχτυλήθρα για να μου ράψουν το φόρεμα να μην είναι προκλητικό».