Σάλος με την προκλητική φωτογράφισή του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός

Παντελής Καναράκης: Θύελλα αντιδράσεων για την φωτογράφισή του ως Ιησούς Χριστός

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από την φωτογράφιση του perfomer Παντελή Καναράκη ο οποίος ποζάρει ως Ιησούς φορώντας ένα ακάθινο στεφάνι και γυναικείο ντεκολτέ.

Ο performer φωτογραφήθηκε για το περιοδικό «Κοίτα» με ακάνθινο στεφάνι ως άλλος Ιησούς. Οι φωτογραφίες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθοδόξων.

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει όποια σεξουαλική προτίμηση θέλει. Να πιστεύει σε μια θρησκεία ή όχι. Να ντύνεται όπως θέλει και να εκφράζεται όπως θέλει. Να εκφράζεται όπως θέλει μέχρι ένα όριο όμως. Όταν αρχίζουν και προσβάλονται θρησκευτικές πεποιθήσεις με τέτοιο τρόπο και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ορθόδοξη πίστη, τότε αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί.

Ο πρώτος που έσπευσε να το καταδικάσει δημοσίως είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός που έγινε πυρ και μανία με τη φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη. Οι εικόνες αυτές εκνεύρισαν τον δημοσιογράφο και ξέσπασε on air.

Οι αντιδράσεις για την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη

«Αυτή η φωτογράφιση που λέμε πως είναι και πρωτοποριακή, μόνο εμένα μού χτύπησε άσχημα; Μου χτυπάει πολύ άσχημα να βλέπω τον Παντελή Καναράκη να είναι με το ακάνθινο στεφάνι σαν τον Ιησού. Είναι και Σαρακοστή, πλησιάζουμε στο Πάσχα και βλέπουμε αυτούς… Πλέον δεν μας νοιάζει να κοροϊδέψουμε ακόμη και τη θρησκεία, να κοροϊδέψουμε σύμβολα, στο όνομα της τέχνης βέβαια πάντα, γιατί θα πουν ότι είναι τέχνη. Τον Ιησού με ντεκολτέ μέχρι εδώ δεν τον έχω έτσι στο μυαλό μου. Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν τα αγγίζουμε και η θρησκεία είναι ένα από αυτά», είπε ο Κώστας Τσουρός στο «MEGA Καλημέρα».

Ο Θανάσης Πάτρας από τη μεριά του τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι το κάνει για να κοροϊδέψει. Αισθητικά, κρίνοντάς το, ούτε εμένα μου αρέσει. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος δόλος ή κάποιο κίνητρο. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τον λόγο».

Related posts

Τι έφαγαν ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή για πρωινό και μεσημεριανό

Μητέρα έδιωξε κακήν κακώς τον νονό του γιου της επειδή του έφερε λαμπάδα από οργανισμό για καρκινοπαθή παιδιά