Σιαμαία κοριτσάκια: Γεννήθηκαν με ενωμένη κοιλιά και στήθος, επέζησαν από θαύμα

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω το θαύμα της ιατρικής επιστήμης που μας χάρισε αυτό που έχουμε σήμερα».

Κατά την εξέταση ρουτίνας των 20 εβδομάδων, η ευτυχής μητέρα περίμενε πως και πως να μάθει το φύλο του μωρού. Αντί γι’ αυτό, έμαθε ότι κυοφορεί σιαμαία δίδυμα και μάλιστα, ο γιατρός δεν είχε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο αφού τα δύο κοριτσάκια ήταν ενωμένα στο στήθος και το στομάχι.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω στο 2019, όταν η Άλισον έμενε έγκυος για 2η φορά, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ζούσαν, ένα αληθινό θαύμα.

Συντετριμμένοι οι δύο γονείς, εσπευσαν σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο όπου έμαθαν ότι τα κοριτσάκια μοιράζονταν ένα κοινό συκώτι. «Τα νέα ήταν αβάσταχτα», λέει η Άλισον, «όμως οι άνθρωποι εκεί ήταν τόσο συμπονετικοί που πήραμε θάρρος να το παλέψουμε».

Άρχισε τότε ένας απίστευτος γολγοθάς για την εγκυμονούσα με αλλεπάλληλες εξετάσεις και επισκέψεις σε ειδικούς. Η περίπτωσή τους ήταν εξαιρετικά σπάνια και οι κίνδυνοι για τα παιδιά και τη μητέρα πολύ μεγάλοι.

Στις 25 εβδομάδες έλαβαν το πρώτο καλό νέο. Τα κοριτσάκια είχαν το καθένα τη δική του καρδιά. Είχαν μια αμυδρή έστω ελπίδα στη ζωή.

Στο μεταξύ, έπρεπε να εξηγήσουν στην κορούλα τους τι συνέβαινε. Επέλεξαν πολύ απλές λέξεις για να καταλάβει το πρόβλημα και τη διαδικασία που θα ακολουθούσε. Οι νοσοκόμες έραψαν μαζί δύο κούκλες για να της εξηγήσουν καλύτερα.

Στις 33 εβδομάδες η Άλισον παρουσίασε αιμορραγία και οι γιατροί δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο (ο στόχος ήταν οι 37).

Σιαμαία κοριτσάκια: Τα κοριτσάκια βγήκαν απ’ το σώμα της μητέρας χωρίς επιπλοκή

Τα κοριτσάκια βγήκαν απ’ το σώμα της μητέρας χωρίς επιπλοκή – ήταν ζωντανά. Από εκεί και πέρα, μπήκαν στην εντατική για να διατηρηθούν ζωντανές ώσπου να είναι όλα έτοιμα για την εγχείρηση.

12 μήνες και κάτι αργότερα, μπήκαν στο χειρουργείο – μεσολάβησε μια ίωση και η έξαρση της πανδημίας που καθυστέρησε τα πράγματα. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά όλα πήγαν καλά.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τους δύο γονείς και την αδερφούλα τους ήταν όταν χτύπησε το τηλέφωνο μετά το χειρουργείο. Η πιο περίεργη όταν είδαν τα δύο κοριτσάκια να κοιμούνται γαλήνια σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Και η πιο αξέχαστη όταν, δύο εβδομάδες μετά, τα πρωτοέβαλαν στο λίκνο τους για να κοιμηθούνε, στο σπίτι τους πια.

Related posts

«Κρυώνω μαμά κάνε κάτι»: Η τραγική ιστορία μίας γυναίκας – Κοιμόμουν με την κόρη μου στον δρόμο ώσπου μας πήρε σπίτι του ένας άγνωστος

Συγκινεί 11χρονο αγόρι: Έσωσε τη 2χρονη αδερφούλα του από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους

Αληθινή εξομολόγηση μητέρας: «Σας παρακαλώ, κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι όταν είναι άρρωστα»

«Ο Παύλος αξίζει αγάπη»: Μητέρα έδωσε μάχη για να δεχτούν τον ΑμεΑ γιο της στον παιδικό σταθμό και δικαιώθηκε

Αληθινή ιστορία: «Ζηλεύω την ίδια μου την κόρη επειδή είναι νέα και πιο όμορφη, το ομολογώ»

«Έμειναν κόκαλο» σε κηδεία: «Βγάλτε με έξω» άκουσαν να λέει μια φωνή μέσα από το φέρετρο

Έχασα τη γυναίκα μου και χθες στόλισα το δέντρο μας

Αληθινή Ιστορία: «Μόνο εγώ πίστευα ότι το μικροσκοπικό προωράκι μου θα ζήσει και είχα δίκιο»

Ιστορία που συγκινεί: Ένα φτωχό αγόρι χτύπησε την πόρτα για να ζητήσει φαγητό και αυτός που του άνοιξε έκανε κάτι απίστευτο