Σιλβέστερ Σταλόνε: Η οικογενειακή τραγωδία, ο θάνατος του γιου του στα 36 και η διάγνωση του άλλου παιδιού με αυτισμό

Σιλβέστερ Σταλόνε: Η οικογενειακή τραγωδία, ο θάνατος του γιου του στα 36 και η διάγνωση του άλλου παιδιού με αυτισμό

Σιλβέστερ Σταλόνε: Άγνωστες πτυχές της ζωής του

Ένας από τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών μας χρόνων, είναι ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος όμως πίσω από τα άστρα και τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας, κρύβει μία τραγική οικογενειακή ιστορία. Στην ταινία «Ρόκι 2» έχει κάνει την εμφάνισή του σε μία και μοναδική σκηνή ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε, Seargeoh, στο ρόλο του Rocky Balboa Jr. Γιατί αμέσως μετά ο Seargeoh διαγνώστηκε με αυτισμό και γνωρίζουμε ελάχιστα για την πορεία του.

Ο Seargeoh γεννήθηκε το 1979, τρία χρόνια μετά τον μεγαλύτερο αδερφό του, Sage Moonblood. Ο Sage ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στην υποκριτική, αλλά πέθανε μόλις στα 36 χρόνια του από καρδιακή πάθηση.

Οι δυσκολίες επικοινωνίας που παρουσίαζε ο Seargeoh στη νηπιακή ηλικία, οδήγησαν τον Σιλβέστερ και την πρώτη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού, Sasha Czack, στους ειδικούς και η διάγνωση του αυτισμού έγινε όταν ο γιος τους ήταν τριών ετών. Τα επόμενα χρόνια, αποκαλούσαν τον Seargeoh «το σιωπηλό παιδί», διότι ο αυτισμός του ήταν μη λεκτικός.

Σήμερα, ο Seargeoh, το μοναδικό εν ζωή παιδί του Σταλόνε με την πρώην σύζυγό του Sasha, δεν βγαίνει σχεδόν καθόλου από το σπίτι, παραμένει εργένης και άνεργος, με αποτέλεσμα να συντηρείται από τον πατέρα του.

Σιλβέστερ Σταλόνε: Η οικογενειακή τραγωδία, ο θάνατος του γιου του στα 36 και η διάγνωση του άλλου παιδιού με αυτισμό

Σιλβέστερ Σταλόνε: Το συγκινητικό μήνυμα για τον γιο του

Ο σταρ, που έχει χαρακτηριστεί «απόλυτος οικογενειάρχης» από όσους τον γνωρίζουν, προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού την προσωπική ζωή του γιου του. Ωστόσο, για την κατάσταση του Seargeoh και τον αυτισμό μοιράστηκε με τον κόσμο ένα συγκινητικό μήνυμα:

«Μεταξύ μας δεν υπάρχει μια αληθινή σχέση πατέρα-γιου. Χρειάστηκε να γίνω σύντροφός του στο παιχνίδι. Με ένα τέτοιο παιδί πρέπει να παραμερίσεις το εγώ σου. Δεν μπορείς να το αναγκάσεις να βγει στον κόσμο. Πηγαίνω με τα νερά του ό,τι κι αν κάνει. Κάποιες φορές απολαμβάνει να ζωγραφίζει, συχνά αφηρημένα πράγματα, και έχει παζλ που φτιάχνουμε μαζί. Μόλις φτάσει σε σημείο να σε εμπιστευτεί, αρχίζετε κάπως να επικοινωνείτε. Η βασική θεραπεία είναι η επανάληψη λέξεων και οδηγιών. Επιδεικνύει εξαιρετική μνήμη, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόσει ό,τι έχει μάθει».

Προτεινόμενα