Σπάνιο βίντεο από τις μέρες που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκεπτόταν τον Κυριάκο στο Χάρβαρντ

by Τόνια Τζαφέρη

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η αποφοίτηση του από το κορυφαίο πανεμιστήμιο στον κόσμο

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Τις σπουδές της στο απαιτητικό πανεπιστήμιο ‘’Yale’’, θα ξεκινήσει η κόρη του Πρωθυπουργού Δάφνη. Και εκείνος βρίσκεται στο πλευρό της, ειδικά τις πρώτες ημέρες προκειμένου να την βοηθήσει να εγκατασταθεί και να βρει τους ρυθμούς της.

Αυτές τις μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνοδεύοντας την κόρη του, η οποία ξεκινά τις σπουδές της στις ΗΠΑ. Και αυτό θυμίζει κάτι από τα δικά του φοιτητικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Βίντεο από όταν επισκεπτόταν στο Χάρβαρντ τον Κυριάκο

Ο νυν πρωθυπουργός σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude». Ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του. Με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ταξίδεψαν το καλοκαίρι του 1990 για να βρεθούν στο πλευρό του στην αποφοίτηση του, ο Κωνσταντίνος και η Μαρίκα Μητσοτάκη. Μαζί τους ήταν και οι αδελφές του Κυριάκου, Ντόρα και Κατερίνα, ενώ τον τότε Πρωθυπουργό συνόδευε ο Υπ. Εξωτερικών της κυβέρνησης του, Αντώνης Σαμαράς. Στα πλάνα, ο νεαρός τότε Κυριάκος είναι χαρούμενος και χαλαρός, ενώ είναι εμφανής η συγκίνηση της μητέρας του, Μαρίκας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo