Σπουδαίος Κώστας Χατζηχρήστος: Όταν ο αστέρας του Χόλυγουντ Άντονι Χόπκινς υποκλίθηκε στο ταλέντο του Έλληνα ηθοποιού

by Εύα Ζαχαριάδη

Σπουδαίος Κώστας Χατζηχρήστος: Ακόμα και ένας αστέρας του Χόλιγουντ πρόσεξε το ταλέντο του

Είναι γνωστό πως ο Κώστας Χατζηχρήστος έχει αφήσει εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο με το ταλέντο του και το χάρισμα του να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. Οι μοναδικές ερμηνείες του στους ρόλους του ήταν και είναι ανεπανάληπτες.

 Κωνσταντίνος Τζούμας: Ο Έλληνας ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας είχε πει για τον Άντονι Χόπκινς πως έτυχε να δει κάποτε σκηνές από κάποια Ελληνική ταινία. Ο ενθουσιασμός του, με τον Κώστα Χατζηχρήστο ήταν έντονος. Μπορεί να μην κατάλαβε τίποτα από όσα ανέφεραν, οι ηθοποιοί, όμως ενθουσιάστηκε με τον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό. Αναλυτικότερα, όσα είχε αναφέρει στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές» της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης:

Σπουδαίος Κώστας Χατζηχρήστος: Όταν ο αστέρας του Χόλυγουντ Άντονι Χόπκινς υποκλίθηκε στο ταλέντο του Έλληνα ηθοποιού

Ακολουθεί η αναφορά του Έλληνα ηθοποιού για τον σπουδαίο Κώστα Χατζηχρήστο

«Θυμάμαι τον Άντονι Χόπκινς. Κάποτε, σε μια σουίτα του ξενοδοχείου Κάραβελ. Γυρίζαμε την τηλεοπτική σειρά Peter and Paul, και στο διάλειμμα, εκεί που μιλούσαμε, μια τηλεόραση, χωρίς ήχο, είχε τον ”Ηλία του 16ου” ή τον ”Μπακαλόγατο”. Ένα από τα δύο. Και λέει ο Άντονι Χόπκινς: ”Βάλτε τον ήχο! ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ!!”. Κάποιος από το συνεργείο βάζει τον ήχο. ”Ποιος είναι αυτός ο ηθοποιός;”, με ρωτάει.

”Είναι ο Κώστας Χατζηχρήστος. Ένας ηθοποιός που έχει αφήσει εποχή εδώ, και ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που βλέπετε είναι αυτοσχεδιαστικό”, του απαντώ. “Τι timing είναι αυτό!”, μου λέει. “Τι timing…! Τι ρυθμός! Αυτός ο ρυθμός…!, αυτός ο ρυθμός είναι καταπληκτικός! Τι καταπληκτικός ρυθμός είναι αυτός…!!”».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν