Στα δικαστήρια πάει το εστιατόριο με τα «χρυσά καβουροπόδαρα» της Μυκόνου η Αμερικανίδα τουρίστρια Μπρέντα Μούλτον

by Τόνια Τζαφέρη

Μύκονος: Η αισχροκέρδεια μάλλον θα πληρωθεί ακριβά

Σάλο είχε προκαλέσει η είδηση πως μια τουρίστρια είχε πληρώσει από 600 ευρώ για δυο ποτά και δυο καβουροποδαρα στην Μύκονο…

Στη δικαιοσύνη κατά του beach bar DK Oyster στη Μύκονο, αποφάσισαν να προσφύγουν μια Αμερικανίδα τουρίστρια και η κόρη της, σύμφωνα με τον Independent, καθώς το κατάστημα τις είχε χρεώσει με πάνω από 500 λίρες για δυο ποτά και ένα πιάτο καβουροπόδαρα!

Τα 600 ευρώ για δυο ποτά και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, σε συνδυασμό με τη συμπεριφορά του προσωπικού, οδήγησαν τη Μπρέντα Μούλτον και την κόρη της, να πάνε το DK Oyster στα δικαστήρια. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές που εκφράζουν παράπονα για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Στα δικαστήρια πάει το εστιατόριο με τα «χρυσά καβουροπόδαρα» της Μυκόνου η Αμερικανίδα τουρίστρια Μπρέντα Μούλτον

Τι ακριβώς συνέβη στην Μύκονο με την Αμερικανίδα τουρίστρια

Η Μπρέντα Μούλτον και η 19χρονη Κέιλα είχαν επισκεφθεί την παραλία Πλατύς Γιαλός στο νησί των Ανέμων, όταν το DK Oyster Bar, όπως ισχυρίστηκαν, τις παρέσυρε και τις «χρέωσε υπερβολικά».

«Ένας υπάλληλος ενός από τα εστιατόρια στον Πλατύ Γιαλό πετάχτηκε μπροστά μας και άρχισε να λέει επίμονα: “Καθίστε εδώ! Καθίστε εδώ!» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Moulton στο Πρώτο ΘΕΜΑ.

Η τουρίστρια και η κόρη της, είπαν ότι παρήγγειλαν από ένα μοχίτο η καθεμία και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, με τον λογαριασμό που έλαβαν γι’ αυτά να ανέρχεται σε 520,80 ευρώ, με «υποχρεωτικό» φιλοδώρημα 80 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 600 ευρώ.

Η κ. Μούλτον δήλωσε ότι αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, λέγοντας στο προσωπικό: «Δύο μοχίτο και δύο καβουροπόδαρα δεν μπορούν να κάνουν 600 ευρώ». Στη συνέχεια, όπως είπε, ένας υπάλληλος του εστιατορίου άρχισε να την απειλεί, «απειλώντας» την πως δεν θα μπορούσε να πετάξει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αρνούνταν να πληρώσει.

“Θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις” – Περιστατικό στην Μύκονο

«Στη συνέχεια μου είπε, κατά λέξη: ‘Θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις’», ισχυρίστηκε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης, οι δυο γυναίκες πλήρωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν από το εστιατόριο – αλλά λένε ότι παρέμειναν έξω από αυτό για αρκετή ώρα, προειδοποιώντας άλλους επισκέπτες της παραλίας για την «απάτη» που βίωσαν.

Στα δικαστήρια πάει το εστιατόριο με τα «χρυσά καβουροπόδαρα» της Μυκόνου η Αμερικανίδα τουρίστρια Μπρέντα Μούλτον

Τελικά, η κ. Μούλτον, είπε ότι «το “αφεντικό” του καταστήματος βγήκε έξαλλο έξω και μας πλησίασε με απειλητική διάθεση».

Τώρα, οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του DK Oyster Bar, με τη δικηγόρο τους να ισχυρίζεται πως οι πελάτισσές της της «υπέστησαν απειλές και άδικη μεταχείριση από το εστιατόριο».

Το 2019, ένας άλλος Αμερικανός τουρίστας έμεινε σοκαρισμένος, κατά την επίσκεψή του στο DK Oyster, αφού του παρουσιάστηκε λογαριασμός 836 ευρώ (738 λίρες) για μερικά καλαμαράκια και μπύρες.

Τον Μάιο, η Αμερικανίδα τουρίστρια Σέριλ Λαμφίρ δήλωσε στη Daily Mail ότι εκείνη και οι φίλες της χρεώθηκαν 1.640 δολάρια για δύο κύρια πιάτα, μια σαλάτα και λίγο ψωμί – με το προσωπικό του εστιατορίου να τριπλασιάζει τα μεγέθη των μερίδων και να «δικαιολογείται», λέγοντας πως οι διαφημιζόμενες τιμές των «πιάτων» ήταν ανά κιλό.

«Όλοι οι άνδρες στο εστιατόριο σηκώθηκαν και μας περικύκλωσαν, ήταν τουλάχιστον πέντε, σχεδόν εμποδίζοντάς μας να μπούμε μέσα. Ήταν μια πολύ, πολύ τρομακτική κατάσταση επειδή ήμασταν έξι γυναίκες που μας περικύκλωναν πέντε άνδρες… Πρέπει να προσθέσω ότι ήταν όλοι ντυμένοι στα μαύρα, ήταν κάπως γκανγκστερικό», είπε η Λαμφίρ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του προσωπικού, όταν ζήτησαν το λόγο για τον «φουσκωμένο» λογαριασμό.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν