Σταματά η προβολή της ταινίας “The Lady of Heaven” στην Αγγλία, λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

by Τόνια Τζαφέρη

Αγγλία: Διαμαρτυρίες για την προβολή της ταινίας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από μουσουλμάνους, με διαμαρτυρίες και συνθήματα προκειμένου να αποσυρθεί η ταινία “The Lady of Heaven”, όπως και εγινε στην Αγγλία.

Σταματά η προβολή της ταινίας “The Lady of Heaven” στην Αγγλία, λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

Η ταινία αυτή έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή της κόρης του προφήτη Μωάμεθ. Περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόσυρση της ταινίας, την οποία χαρακτήριζαν «ασεβή» και «ρατσιστική».

Η βρετανική αλυσίδα κινηματογράφων Cineworld ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε από το πρόγραμμα προβολών την ταινία “The Lady of Heaven” στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας των διαδηλώσεων μουσουλμάνων έξω από τις αίθουσές της.

Σταματά η προβολή της ταινίας “The Lady of Heaven” στην Αγγλία, λόγω των διαμαρτυριών πολλών μουσουλμάνων

Αποσύρθηκε από την Αγγλία η ταινία “The Lady of Heaven” μετα τις διαμαρτυριες

Η ταινία αυτή έχει ως κεντρικό θέμα τη ζωή της κόρης του προφήτη Μωάμεθ.

Περισσότεροι από 119.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για την απόσυρση της ταινίας, την οποία χαρακτήριζαν «ασεβή» και «ρατσιστική». 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες της Cineworld, κρίνοντας ότι η ταινία είναι «βλάσφημη».

«Λόγω των πρόσφατων συμβάντων που σχετίζονται με την προβολή της ταινίας The Lady of Heaven, αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τις μελλοντικές προβολές σε όλη τη χώρα, για την ασφάλεια των ομάδων μας και των πελατών μας» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ομίλου, που διαθέτει κινηματογράφους κυρίως στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η ταινία του Ιλάι Κινγκ βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας την περασμένη Παρασκευή. Είναι η πρώτη, όπως λέει ο σκηνοθέτης, που ασχολείται με την προσωπικότητα της Φάτιμα Ζάχρα, της κόρης του προφήτη Μωάμεθ και συζύγου του Αλί, του πρώτου σιίτη ιμάμη.

Ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας Μαλίκ Σλίμπακ είπε στην εφημερίδα Guardian ότι οι κινηματογράφοι «πρέπει να υπερασπίζονται το δικαίωμα να προβάλουν ταινίες που οι άνθρωποι θέλουν να δουν» αντί να υποκύπτουν στις «πιέσεις».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν