Στέφανος Κασσελάκης: Αποχώρησε εκνευρισμένος από ραδιοφωνική εκπομπή – «Άναψαν τα αίματα» με δημοσιογράφο

by Maria Giannoutsou
Στέφανος Κασσελάκης: Αποχώρησε εκνευρισμένος από ραδιοφωνική εκπομπή – «Άναψαν τα αίματα» με δημοσιογράφο

«Άναψαν» τα αίματα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Στέφανου Κασσελάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ιδιαίτερα εκνευρισμένος από το στούντιο.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» της Ρένας Παυλάκη και ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη δημοσιογράφο.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η συζήτηση των δύο επικεντρώθηκε στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και της καμπάνιας για την τουριστική σεζόν της Ρόδου στη «σκιά» των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ρόδου, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι έξι μόλις ημέρες μετά τις φωτιές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια, εγκαλώντας τον για μη ενημέρωση στα τοπικά ζητήματα.

Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια, κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση με ένα «τέλος πάντων» και συμπληρώνοντας «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

https://soundcloud.com/user-real-voice-995/kasselakis-gia-kampania?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

«Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε»
Η κόντρα, ωστόσο, συνεχίστηκε, όταν η κουβέντα πήγε στο άλλο μεγάλο θέμα του μεταφορικού ισοζυγίου για τους νησιώτες, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδίδεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους, με τη δημοσιογράφο να του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. Και τότε ο εκνευρισμός του άρχισε να μεγαλώνει. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε.

Λίγο αργότερα και μιλώντας για τον τουρισμό στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά «δεν είμαι στα λογιστικά τους» και τον Στέφανο Κασσελάκη να υψώνει τους τόνους και να λέει «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μην μιλάμε».

Στέφανος Κασσελάκης: Αποχώρησε εκνευρισμένος από ραδιοφωνική εκπομπή – «Άναψαν τα αίματα» με δημοσιογράφο

«Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;»
«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;».

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη δημοσιογράφο να παρατηρεί «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

«Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήξει» είπε στη συνέχεια.

«Έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα»
«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει. «Δεν είπα για όλα» είπε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει με ειρωνική διάθεση «για όλα, για όλα».

Προτεινόμενα